A cincea expozitie marca RoLUG si a treia din seria Under Construction, ajunsa la etajul 2, s-a desfasurat in aceeasi locatie in care v-am obisnuit, Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida din parcul Carol. Constat cu bucurie ca de la an la an expozitiile noastre sunt tot mai frumoase, cu mai multe exponate originale si atrag din ce in ce mai multi membri Rolug care doresc sa devina expozanti.

Expozitia a fost organizata pe 5 zone cu cate o tematica diferita:

  • masa City – oraselul LEGO, cu cladiri tot mai spectaculoase si strabatut de 2 linii de cai ferate pe care puteau fi admirate mai multe trenuri, printre care celebra locomotiva CFR careia i s-a atasat si un vagon cu etaj la aceeasi scara
  • masa Pirati – cu scene de batalii pe mare si pe uscat, in orasul Luminus
  • masa Star Wars – creatii proprii si seturi oficiale din binescuta serie
  • masa GBC – un sistem format din mai multe module cinematice, unice la expozitiile din Romania
  • masa Technic – autoturisme, utilaje, camioane si unelte construite din piese technic

plus o multitudine de creatii interesante in vitrinele din cadrul salii de expozitie si un mozaic lenticular, unic in Romania, ce dezvaluia 2 imagini diferite, in functie de unghiul din care era privit.

Multumesc celor 32 de membri expozanti, carora ne-am alaturat eu si Horatiu, pe care doresc, ca de fiecare data, sa ii amintesc: Adrian Vlad, Adrian Jiman, Alex Tass, Alex Ilea, Alex Niculescu, Andrei Pacurar, Andrei Bunescu, Armin, Botond, Catalin, Cristi, Danin, Ed, George Bugan, Iulian, Maria, Marius, Matei, Mihai Dreve, Mihai Novitchi, Mihai Danet, Mihai Ionescu, Mihai Zaim, Sorin Olaru, Sorin Ilie, Stefan Patru, Stefan Cosmoiu, Tamas, Tiberiu Negreanu, Tiberiu Kiss, Tudor si Vlad.

Multumiri speciale lui Cristi al carui suport logistic (structura de mese, lumini, masute de joaca) a devenit vital pentru expozitiile noastre, lui Alex pentru pastrarea traditiei in realizarea afisului si lui Mihai Raitaru si Botond pentru realizarea fotografiilor pe care le puteti vedea mai jos. Multumim membrilor care au venit de la sute de km departare pentru a ajuta la montare, celor care au ajutat la supraveghere si nu in ultimul rand, personalului Muzeului Tehnic pentru punerea la dispozitia noastra a spatiului de expozitie. Sper ca nu am uitat pe nimeni! 😀

In continuare doresc sa va prezint o serie de imagini si filme realizate in cadrul expozitiei:

FILMARI DE PE CALEA FERATA

MOZAIC LENTICULAR IRON MAN – TONY STARK

INTERVIU CU 2 EXPOZANTI ROLUG