Sa lamurim primul aspect: RoLUG inseamna Romanian LEGO® User Group / Grupul utilizatorilor LEGO® din Romania, compus din AFOLi (Adult Fan of LEGO). Adica o gasca de oameni pasionati, care aleg ca mare parte din timpul lor liber sa si-l dedice pieselor LEGO.

De ce am face asta, poate te intrebi… Pentru ca vrem sa stimulam creativitatea si sa demonstram ca LEGO nu este o simpla jucarie pentru copii, ci un mod de exprimare a imaginatiei, atat a copiilor, cat in special a adultilor. Si facem asta prin creatii proprii, construite din mintea noastra. Sau MOC-uri, cum sunt ele denumite, adica My own creations. Iar noi ne numim MOC-eri.

Daca la inceput RoLUG reprezenta un grup de oameni de varste diferite, cu profesii diferite, raspanditi prin diverse colturi ale tarii, legati printr-o pasiune comuna, cea pentru piesele LEGO, treptat, legatura a devenit mult mai stransa si s-a transformat intr-o prietenie. Cam astia suntem noi 😀

Infiintat in anul 2007, RoLUG reprezenta initial un forum de discutii online. Treptat ne-am dezvoltat, am inceput sa organizam concursuri online si expozitii fizice, iar in toamna anului 2014 am obtinut statutul de Recognized LUG (LUG recunoscut pe plan international). Avem un reprezentant al LUG-ului, ce poarta titulatura de Ambasador, iar de-a lungul timpului 4 oameni au detinut aceasta functie: Adrian Florea, Alex Rosu, Horatiu Coifan, iar in prezent, subsemnata, Mirona Constantin.

Forumul a crescut si el, atragand din ce in ce mai multi membri, si a ramas principala noastra forma de comunicare. Intre timp ne-am dezvoltat si site-ul (in care publicam articole despre expozitiile si concursurile noastre si MOC-urile realizate de membrii RoLUG) si prezenta in Social Media. Ne poti gasi pe urmatoarele platforme:

Am inceput prin a participa la expozitii nationale si internationale organizate de Asociatia Brickenburg din Cluj si Beokocka din Belgrad, iar din 2015 ne organizam propriile expozitii.

Avem membri RoLUG recunoscuti pe plan international, ale caror creatii sunt publicate pe site-urile din strainatate, iar fondatorul RoLUG, Adrian Florea, lucreaza de cativa ani in Danemarca ca LEGO designer si a contribuit la crearea multor seturi, in special din seria Ninjago.

Printre activitatile principale ale LUG-ului nostru se regasesc:

  • expozitii de creatii LEGO, pe care le organizam in Bucuresti
  • concursuri de Trial Truck (vehicule telecomandate, construite din piese LEGO ce parcurg trasee cu obstacole si roboti pusi fata in fata sa lupte), pe care le organizam in diferite orase ale tarii
  • concursuri online de creatii pe diverse teme
  • diverse proiecte comune.

Aici gasesti un fir cronologic al celor mai importante evenimente RoLUG. Si daca vrei sa ni te alaturi, te invit sa te inscrii in Forumul Rolug, sa ne povestesti un pic despre pasiunea ta in sectiunea Bine ai venit!, iar apoi vei fi cooptat in comunitatea noastra si iti vom dezvalui cum poti participa la evenimentele noastre. Ce mai astepti?