Dragi forumisti,

Am o noua provocare pentru voi, prima de acest fel. Este vorba despre un proiect de grup, pe care l-am intitulat “Iarna in timpul verii”. Din cauza faptului ca suntem raspanditi in toata tara, este aproape imposibil sa ne adunam 15-20 de oameni intr-un singur loc si sa MOC-uim ceva impreuna. Ei bine, m-am gandit sa depasim aceasta bariera si sa gasim o solutie alternativa.

Acum 3 zile am primit de la Lego Danemarca o cutie ce contine mai multe exemplare ale setului 40107 – Winter Skating Scene. Provocarea lor pentru LUG-urile care au primit acest set, este sa intreprindem o activitate, care sa includa aceste seturi, urmand ca pana pe 1 octombrie sa postam fotografii cu proiectul pe un grup Flickr.

Am tot stat si m-am gandit ce proiect comun am putea face cu aceste seturi de iarna in plina vara. Si mi-a venit urmatoarea idee, pe care vreau sa v-o prezint. Vom imparti aceste seturi in mod egal intre membrii care doresc sa participe la acest proiect. Ideea este ca un membru, care va fi ales de catre Ambasador, sa creeze un MOC din seturile primite. Dupa ce va finaliza creatia, face cateva poze pe care ni le va trimite, iar apoi va alege dintre membrii inscrisi in proiect, o persoana care ii va continua creatia si i-o va trimite prin posta. Cel care o primeste va continua MOC-ul, adaugand piese din seturile primite, dupa care va alege o alta persoana care sa o continue, o va trimite prin posta s.a.m.d, pana cand creatia va ajunge la Ambasador, el fiind cel care va finaliza proiectul. Ideea este sa cream un MOC comun, in care fiecare creator sa isi lase amprenta.

In functie de cati inscrisi vom avea in proiect, vom stabili cate seturi va primi fiecare. Vom stabili si daca va fi un singur proiect sau il vom organiza pe echipe, precum si de cate zile va putea sta MOC-ul la fiecare MOC-er in parte, pentru a putea finaliza proiectul in timp util. Ramane la latitudinea voastra cate piese din fiecare set veti folosi, ideal ar fi cat mai multe, pentru a crea un MOC cat mai complex. De asemenea, veti avea posibilitatea sa va opriti un set din cele primite.

Avand in vedere ca este un proiect de grup, ii rog pe cei care doresc sa participe sa fie foarte seriosi in realizarea lui, pentru ca actiunile fiecaruia vor afecta intregul grup. Va trebui sa existe comunicare intre voi, in special intre echipe, daca vom forma, dar mai ales intre “expeditor” si “destinatar”. Stiu ca proiectul va prinde si perioada de concedii, asa ca va rog ca in momentul in care sunteti nominalizati pentru a continua MOC-ul, sa aveti certitudinea ca veti putea respecta termenul.

Pentru a va inscrie la proiect, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat in forum in care sa va anuntati dorinta de a participa. Am rugamintea sa se inscrie MOC-erii activi din forum, cei care considera ca pot contribui la acest proiect, nu cei care au cont doar pentru a vinde Lego. Nu am nimic cu acestia din urma, insa pentru acest proiect avem nevoie strict de MOC-eri. De asemenea, va rog sa nu va inscrieti in proiect doar in ideea de a ramane cu un set/piese gratuite, ci din dorinta de a crea ceva frumos ca si grup. Impreuna cu Ambasadorul, ne rezervam dreptul de a alege participantii la acest proiect.

Prin urmare, cam acestea sunt coordonatele proiectului, alte detalii le discutam in forum. Inscrierile sunt deschise pana in data de 7 iulie. In data de 9 iulie, intentionez sa va trimit seturile prin posta, pentru ca de luni, 13 iulie sa ne apucam de treaba. Vom avea 11 saptamani la dispozitie, si trebuie sa ne incadram in ele si sa folosim timpul la maximum, tinand cont si de timpii de livrare.

Imi doresc sa fim la inaltime cu acest proiect, printre celelalte LUG-uri din toata lumea care isi vor prezenta creatiile.

Astept parerile si intrebarile voastre si bineinteles, inscrierile!