Review by TheDutch21
Salutare fani Lego!
Unul din primele modele Lego technic lansate anul acesta a fost 42021 Snowmobile, pe care il gasiti si in magazinul online Land Toys.
De cand l-am vazut in poze anul trecut, mi-am zis ca trebuie sa-l am. Este un set micut, cu 186 piese, functii interesante si un pret bun, insa trebuie sa recunosc ca nu am analizat prea mult lista de piese ori functiile sale, ci am fost mai mult atras de look-ul sau agresiv. In plus, sunt fan al anotimpului rece, asa ca l-am cumparat cu prima ocazie!
Mare mi-a fost surpriza cand am deschis cutia si am gasit o multime de piese noi. 😀 Si apropo de cutie, Lego a tinut cont de opinile noastre si a inceput sa reduca dimensiunile acestora, setul 42021 avand un ambalaj mic, dar fara spatii goale. Big LIKE din partea mea pentru asta! Revenind la piesele noi, pe lista ar fi:
Asadar am descoperit numeroase piese aparute in 2014, folosite la seturi mai complexe ce se vor lansa abia in a doua jumatate a anului, intr-o cutie pe care am dat mai putin de 70 ron. Super! 🙂
Constructia modelului e relativ simpla si rapida (~30 min), insa m-a atras modul in care inginerii Lego au reusit sa monteze toata suspensia fata si directia modelului la un unghi fata de restul sasiului, imbinand intr-un mod mai neobisnuit “beam”-urile.
In final am obtinut o jucarioara foarte cool. Desigur, designul este ajutat de stickere si de combinatia de culori aleasa (negru si lime). Lipirea stickerelor necesita mai multa atentie deoarece designul lipit pe o piesa se poate continua pe stickerul lipit pe piesa vecina. Un exemplu ar fi saua snowmobilului, care se compune din abtibilduri lipite pe 5 piese diferite!
Ca functii as vrea sa amintesc de ghidonul care vireaza sinele din fata, de suspensia independenta si de senilele spate, care oscileaza ca la un snowmobil adevarat. Din pacate ghidonul nu are un unghi foarte mare de virare si “joaca” putin.
Senilele arata bine si se misca inclusiv pe suprafete mai alunecoase, insa sunt putin cam largi comparativ cu suportul pe care sunt asezate. Ar fi fost util un intinzator pentru ele, dar probabil spatiul nu era suficient la un model de dimensiunile acestea.
Majoritatea seturilor Technic sunt 2in1, adica se pot construi 2 modele din ele: modelul de baza (ale carui instructiuni sunt incluse in cutie) si unul alternativ/B-model (cu instructiuni disponibile de obicei online). 42021 nu face exceptie de la acest principiu, diferenta fiind doar ca de data aceasta Lego a inclus in cutie instructiunile printate si pentru modelul alternativ.
Avantajul este ca acest set poate fi oferit cadou persoanelor care nu au mai avut contact cu lumea Lego si care nu ar sti de unde sa ia instructiuni pentru modelul B. Good job LEGO!
Ca tot am ajuns la modelul B, acesta mi-a parut putin mai ciudat din poze, insa m-am incumetat sa-l construiesc totusi. Dupa alte 20-30 minute aveam in fata o motocicleta de zapada (snow-bike).
Recunosc ca a trebuit sa caut pe internet daca o asa ghidusie exista si am aflat ca de fapt sunt motociclete de cross cu roata din spate inlocuita cu un sistem de senile, iar cea din fata cu un mini-skiu. Hmm… dar oare de ce n-am folosi din start un snowmobil?! In fine, trecand peste utilitatile unui astfel de vehicul, jucarioara alternativa a setului este destul de reusita. Din cele 2 arcuri disponibile in set, baietii destepti de la Lego au reusit sa-i faca motocicletei suspensie atat pe fata cat si pe spate. Si spre uimirea mea, aceasta este chiar mai reusita decat a snowmobilului initial 😮 Cu siguranta voi folosi aceste idei pentru a MOC-ui o motocicleta!
Trebuie sa recunosc ca 42021 mi-a amintit de primul meu set Lego Technic, fiind mic, ieftin si bun pentru a intelege unele tehnici de construire. E surprinzator cate functii se pot incorpora intr-un set de asemenea dimensiuni! Il recomand atat MOC-erilor experimentati – pentru ca are multe piese noi – dar si celor care isi doresc un set ce doar arata superb expus pe birou ori in vitrina.