Review by Freek

Astazi va voi prezenta un review al setului LEGO Technic 42027 – Desert Racer. Primul lucru pe care l-am observat la acest set este ca se bazeaza in principal pe motorul “Pull-Back”. Este primul meu set de acest fel si am fost destul de sceptic atunci cand l-am achizitionat, dar dupa cum o sa puteți vedea, am ramas placut surprins de el.

Introducere

Setul 42027 – Desert Racer conține  148 piese, printre care și motorul Pull-Back. Culoarea predominantă este verde lime (verde deschis), culoare care nu este prezenta in foarte multe alte seturi Technic.

Cutia si modul de prezentare

Dupa cum probabil stiti, cutia si modul de ambalare sunt foarte importante atat pentru LEGO cat si pentru potentialul client, acestea fiind primele lucruri pe care le vedem pe rafturile din magazine.  Setul 42027 are o cutie de mici dimensiuni pe fata careia ne sunt prezentate setul Technic cat si functia de Pull-Back. Design-ul este unul placut privitorului, de altfel ca la toate seturile LEGO.

Pe spatele cutiei putem observa ca LEGO ne-a dat posibilitatea de a combina acest set cu setul 42026 pentru a construi un model mai mare. Din pacate instructiunile sunt disponibile doar online si le puteti downloada de pe site-ul LEGO. Din punctul meu de vedere, camionul rezultat din cele doua seturi (42027 si 42026) este neatragator si nu vad de ce cineva ar dori sa-l construiasca. Dupa cum va puteti da seama la acest set, nu exista un model alternativ.

Pe lateralele cutiei, LEGO ne prezinta din nou o poza a setului 42027 – Desert Racer cat si o imagine 1:1 a unei roti. Acest lucru este facut de catre LEGO pentru a evidentia marimea unor piese din set.

Piesele prezente in set

Odata deschisa cutia, o sa vedeti 2 pungi cu piese LEGO, motorul Pull-Back cat si cele 4 cauciucuri. Pe langa acestea mai sunt prezente instructiunile de constructie si abtipildurile aferente setului. Din fericire, atat abtipildurile cat si instructiunile au venit in stare perfecta.

In manualul de instructiuni nu am gasit nici o greseala, iar pasii sunt clari. De altfel ma asteptam sa fie asa, acest set fiind mic, deci sansa se se strecoare greseli era foarte mica.

Acum sa discutam despre partea cea mai interesanta dintr-un set LEGO. Piesele ! Asa cum spuneam si la inceputul review-ului, acest set contine doar 148 piese, deci este un set mic. Dar nu va lasati descurajati de asta, in pachet putem gasii o varietate de piese foarte utile. De mentionat sunt cele patru panouri verzi cat si cele patru jante + cauciucuri care se potirvesc de minune la acest set.

In afara pieselor de mai sus, ca in orice set Technic, o sa gasim o punga cu conectori si alte piese mici. De mentionat este ca in acest set sunt incluse mai multe piese noi.

Construirea setului

Etapele de constructie ale setului sunt destul de putine si foarte usoare. Nu o sa intampinati nici o dificultate pana la terminarea setului. Eu am reusit sa il termin in jumatate de ora, timp in care am facut si pozele pentru review.

Functiile setului sunt motorul Pull-Back si troliul din fata. Din pacate setul nu are directie, rotile neputand fi invartite de volan sau prin HOG. Partea buna si ceea ce imi place foarte mult la acest este este ca LEGO a adaugat multe detalii interesante: luminile de off-road de pe acoperis, troliul, tevile de esapament din spate.

Modelul construit

Dupa 30 de minute relaxate de construit in fata mea sta o mica masina de teren verde, dar cu un aspect foarte frumos. Functia de Pull-Back este foarte interesanta, mai ales pentru copii (eu am trecut demult de varsta in care ma joc propriu-zis cu un set). Singurul lucru care nu imi place in mod deosebit la acest model este faptul ca nu are directie. Alt lucru pe care mi l-as fi dorit de la acest set este suspensia, dar si asa, acest set este un set foarte bun din toate punctele de vedere. Ah, am uitat, pretul este un pic cam mare pentru numarul de piese pe care il are, dar cel mai probabil motorul Pull-Back il face sa fie mai scump.

Sa vedem cum apara modelul construit !

Concluzii

Una peste alta, setul LEGO Technic 42027 – Desert Racer este un set mic, functional si frumos. Cu functii ca motor Pull-Back, troliu, cabina care se rabateaza, pot spune ca isi merita banii.

Probabil ca toti va intrebati daca v-as recomanda sa cumparati acest set ? Raspunsul este DA – dar doar daca aveti nevoie de un motor Pull-Back sau pur si simplu va place design-ul setului, altfel in aceeasi bani puteti gasi seturi mai interesante si cu mai multe piese.

Va multumesc si sper ca v-a placut review-ul meu !