Dragi MOC-eri RoLUG, continuam, pentru al 10-lea an consecutiv, concursul de MOC-uri ce se va desfasura pe tot parcursul anului 2024.

Vor fi luate in considerare toate MOC-urile construite si publicate pe forum in sectiunea LEGO MOCs: Creatii proprii, incepand cu 11 decembrie 2023 si pana pe 10 decembrie 2024, inclusiv cele participante la concursurile organizate de RoLUG (daca nu exista exceptii anuntate la vreun concurs).

MOC-urile publicate pe forum trebuie sa aiba minim 100 de piese, iar piesele folosite trebuie sa fie doar LEGO originale.

Nu se vor lua in considerare:

  • variante putin modificate ale altor MOC-uri personale
  • creatii preluate de pe alte site-uri (ex. Rebrickable) apartinand altor creatori si modificate
  • seturi oficiale putin modificate
  • trasee de sine si terasamente
  • creatii digitale

Pentru fiecare MOC e necesar sa deschideti cate un topic nou, altfel se va lua in considerare doar prima creatie din topicul respectiv. Nu postati mai mult de un MOC pe zi, altfel se va lua in considerare doar unul din ele.

Concursul este deschis AFOL-ilor si TFOL-ilor (limita minima de varsta de 13 ani). Juniorii isi pot publica MOC-urile in sectiunea Juniori.

Vor fi premiati cei mai activi MOC-eri.

Castigatorul locului 1 isi va putea alege un set, urmand ca cel clasat pe locul 2 sa isi aleaga un set din cele ramase si tot asa pana la epuizarea tuturor seturilor. In cazul in care avem 2 sau mai multi concurenti pe acelasi loc, tragem la sorti ordinea de alegere.

Concurentii si MOC-urile aferente le puteti vizualiza aici. Initial, se vor posta in ordinea alfabetica a creatorilor, urmand ca la finalul concursului, sa fie actualizate in ordinea descrescatoare a numarului de MOC-uri.

Va rog sa postati MOC-urile pe masura ce le construiti. Va recomand sa va publicati si MOC-urile expuse in cadrul expozitiilor. De asemenea, va recomand sa faceti poze cat mai bune la MOC-uri – intentionez sa le promovez si in Social Media, iar calitatea imaginilor va fi foarte importanta.

Spor la MOC-uiala!