Astazi vreau sa va povestesc despre expozitia Invazia Gigantilor, pe care am vizitat-o in acest weekend. Probabil ca ati auzit deja de ea, se desfasoara in cadrul Grand Arena si este deschisa pana pe 24 februarie 2019. Organizatorii pretind ca ar fi cea mai mare expozitie internationala din Europa de constructii din piese LEGO. Adevarul e ca este, intr-adevar, imensa si se vede ca este realizata de niste profesionisti, care dispun atat de timpul necesar, cat si de resursele aferente organizarii unui astfel de eveniment.

Exponatele sunt asezate aproape in totalitate (cu exceptia catorva, care sunt ingradite) in vitrine luminate. Totul este inchis, fara posibilitatea atingerii creatiilor. Exista si cateva lucrari cinematice ce se actioneaza prin butoane. Unele creatii sunt insotite de explicatii sau fun facts. Vedetele expozitiei sunt un avion Boeing ce masoara 11m, construit din peste un milion de piese, si Batmobilul lui Batman construit din “doar” 900.000 de piese. Unele lucrari (seturi in special) sunt expuse in contexte construite din materiale non-LEGO, spre exemplu, un munte, un desert, zapada, alei de parc etc., care, personal, mi s-au parut de efect.

Ca si exponate, am recunoscut multe creatii ale lui Ivan Angeli din zona fantasy, sculpturi de dimensiuni impresionante, dar si multe seturi. Ce nu mi-a placut – aranjarea seturilor Architecture (prea inghesuite), faptul ca au avut foarte putine exponate technic, un orasel de iarna care putea fi foarte frumos, insa cam inghesuit si el, plus alte detalii de aranjare poate neobservate de publicul larg, dar vizibile cunoscatorilor. In incinta exista si un loc generos de joaca destinat copiilor si un shop cu seturi LEGO.

Per total, mi se pare o expozitie impresionanta si frumoasa, si da, din punctul meu de vedere, in ciuda biletului de intrare care este maricel, merita vizitata.

Vizualizati o galerie foto a expozitiei pe pagina noastra de Facebook.