A sosit cel mai asteptat moment din an pentru Omul de Zapada : vacanta de iarna. Ploi, vanturi, canicula, singuratate, tristete, toate sunt uitate odata cu aparitia primilor fulgi de zapada. Dragii lui prieteni, familia Legolicescu, au ajuns la cabana.

Ce? Cum?… Un om de zapada cu prieteni?… Nici gand! Imposibil!… Dar e pe bune! Omul nostru de zapada nu e unul obisnuit, ci e un Om de Zapada Urias… E urias din cauza sufletului lui bun si primitor… In fiecare an, ii primeste pe prietenii sai in oaza de liniste din inima muntilor. Cabana e calduroasa si incapatoare, numai buna pentru petrecaretii Legolicescu. Unchiul si bunelul s-au apucat de degustat vinul in cabana, iar juniorii au inceput si ei cu aventurile. Cel mare a impotmolit ATV-ul in zapada, noroc cu un adult responsabil sa il scoata din incurcatura. Cel mic, mai harnic, a pus mana pe lopata de cum a ajuns si a facut poteca pentru toata lumea. Legolicescu senior s-a apucat de gatit, e cea mai mare placere a lui. Mama asculta susurul apei, fosnetul brazilor, admira natura… e in vacanta, in sfarsit!

Da, e agitatie la cabana Omului de Zapada Urias. Dar el e bucuros. Asta inseamna sarbatori fericite, sa fii inconjurat de prieteni si familie!