In weekend-ul 12-13 septembrie 2015, prietenii nostri sarbi de la LUG-ul Beokocka au organizat expozitia internationala anuala din Belgrad. RoLUG a participat cu lucrarile lui Mihai Marius Mihu, Mad_Horax si subsemnata, care am fost si prezenti fizic, precum si ale lui Vitreolum. Alaturi de noi si de gazde, au mai participat la expozitie prietenii de la Brickenburg, precum si alte cateva LUG-uri si cluburi: Kocke (Slovenia), Kockice (Croatia), LEglo (Serbia), LEgija (Serbia), Clever Frog (Romania).

Din punctul nostru de vedere, expozitia a fost foarte frumoasa, cu MOC-uri spectaculoase si ingenioase, cu momente memorabile si haioase, cu prietenii sudate si nou formate. A fost o intreaga munca de echipa, toata lumea a ajutat la montarea sau demontarea MOC-urilor tuturor.

Sambata seara s-a organizat petrecerea AFOL-ilor, la care au fost invitati 3 membri de onoare: Jan Beyer, LEGO Community Manager, Nick Vas, designer LEGO si Bostjan Svetlicic, Workgroup Leader in reteaua ambasadorilor. Toti 3 au tinut cate un mic discurs, insa cel de maxim interes a fost al lui Nick Vas, care ne-a povestit cum a ajuns sa lucreze la LEGO si ce inseamna acest job pentru un MOC-er.

Pe scurt, povestea lui este urmatoarea: s-a nascut in Noua Zeelanda, si-a dorit sa devina designer la LEGO, iar visul i s-a implinit – lucreaza acum in Danemarca in echipa Ninjago, avandu-l ca mentor pe Adrian Florea. A participat la concursul Iron Builder, avandu-l ca oponent pe Andrew Lee, concurs pe care nu l-a castigat, insa a obtinut job-ul mult dorit. Dupa cum ne-a marturisit chiar el, in afara de cateva deadline-uri pe care trebuie sa le respecte, nu simte ca munceste, job-ul de designer LEGO s-a ridicat la nivelul asteptarilor sale, este asa cum a visat. Un sfat pe care il da oricarui MOC-er care isi doreste sa devina designer, este sa urmareasca in continuu job-urile disponibile pe care LEGO le anunta, un rol foarte important constituindu-l portofoliul trimis. Nu este usor de obtinut job-ul, a participat la multe teste si interviuri, dar nu este nici imposibil. Pentru cei care doresc sa obtina mai multe informatii de la el, in vederea aplicarii pentru un post de designer, ii rog sa ma anunte, pentru ca va pot pune in legatura cu el. Este un tanar foarte de treaba si sunt sigura ca v-ar ajuta macar cu sfaturi.

Alte puncte de atractie ale petrecerii AFOL-ilor au fost constituite de o licitatie cu seturi LEGO mai vechi, precum si o tombola cu 3 premii, dintre care 2 au fost castigate de 2 romani.

Va las sa va delectati cu poze de la eveniment. Din pacate, calitatea lor nu este foarte ridicata, neavand fotograful nostru voluntar colaborator la datorie, ele au fost facute cu un telefon si cu un aparat foto de turist.

Astept intrebarile si comentariile voastre in acest topic.