Expozitia Ethnologia Galactica organizata de Asociatia Brickenburg inca mai este deschisa pana duminica, 7 iunie. Pentru cei care nu au reusit sa ajunga la eveniment, vreau sa va povestesc cam ce s-a intamplat acolo si sa va arat si niste fotografii.

Pe langa Brickenburg, au mai participat 2 LUG-uri: Beokocka din Serbia, prezent pentru a treia oara consecutiv si RoLUG, care a avut pentru prima data o masa doar cu lucrarile proprii. Ivan Angeli, Ambasador Lego al LUG-ului Beokocka si Tony Tocaci, membru Brickenburg, au creat impreuna o diorama de mari dimensiuni, in care se intrepatrund stilurile celor 2 si a rezultat o creatie foarte frumoasa.

Pe masa RoLUG au putut fi admirate creatiile unor membri de seama ai LUG-ului nostru: Braker23, Lapsanszkitamas, Mad_Horax, Mihai Marius Mihu, TheDutch21, Vitreolum si subsemnata. Creatiile au fost foarte variate si s-a putut observa amprenta fiecarui creator in parte.

Premiera pentru un astfel de eveniment a fost prezenta lui Jan Beyer, Coordonator al comunitatilor Lego din Europa de Est si Asia. Am avut ocazia sa ne cunoastem si sa discutam despre activitatea LUG-ului nostru. Pe 30 mai a fost o seara a AFOL-ilor, cu o tombola si un concurs de viteza cu premii. RoLUG a iesit pe locul 2. Pe 31 mai a avut loc concursul de Trial Truck, despre care va vom povesti zilele urmatoare. Distractia a fost pe cinste! Pe 1 iunie, Asociatia Brickenburg a organizat un concurs de viteza de constructie pentru copii.

O intamplare haioasa pe care vreau sa v-o povestesc a fost urmatoarea: Ivan Angeli ii cunostea creatiile lui Mihai Mihu de pe Flickr. In momentul in care Mihai isi monta creatiile, Ivan, necunoscandu-l pe Mihai cum arata, l-a considerat un impostor, care ii copiaza creatiile. Cand a aflat ca de fapt era chiar Mihai si au facut cunostinta oficial, s-au amuzat teribil si acesta a fost inceputul unei frumoase colaborari si prietenii. Cei 2 au creat impreuna un dragon, care a fost subiectul de discutie al grupului, daca este intr-adevar dragon, sau… o capra care mananca peste! A mai existat o colaborare intre cele 2 LUG-uri prin crearea unei mori de vant asemanatoare unui … magar, de catre Mad_Horax si Shonery, membru Beokocka si participant la concursul din vara trecuta.

De fapt, asta face Lego in opinia mea, uneste oameni foarte diferiti printr-o pasiune comuna si scoate la iveala ce e mai frumos din fiecare. Lucrul acesta nu s-ar fi intamplat daca nu ar fi existat aceasta expozitie organizata de Brickenburg, la care sa fim invitati si carora le multumim din suflet! Intotdeauna este foarte placut sa reintalnesti prieteni, pe care, chiar daca ii vezi o data, de 2 ori pe an, stii ca iti sunt prieteni, stii ca impartiti aceeasi pasiune. Si, bineinteles, la fel de placut cand iti faci noi prieteni. Pentru ca de asta am avut parte in aceste zile, ne-am distrat, am ras, am povestit, am glumit, ne-am imprietenit, ne-am expus idei, ne-am continuat ideile reciproc, pentru ca se intampla uneori sa nu ai mereu engleza la tine, am baut bere si mancat shaorma pe la 2 noaptea! Eu pot sa spun ca mi-am incarcat bateriile in mijlocul unor oameni deosebiti, iar aici ma refer la tot grupul din cele 3 LUG-uri. Vreau insa sa mentionez ca a fost o reala placere sa va cunosc, Mihai Mihu, Andrei (Vitreolum) si Tamas, Stefan (Dutch), Antonia si Mihai (Braker) a fost foarte placut sa va revad si va multumesc inca o data pentru prezenta voastra si sunt mandra ca am reusit impreuna sa facem ceva frumos.

Va las acum sa va delectati cu cateva fotografii si cu explicatiile de rigoare.

Masa RoLUG
Vitreolum
I-am vazut creatiile in concursuri, acum am avut ocazia sa i le vedem pe viu. Sa fiu sincera, fotografiile nu pot suprinde toate elementele de detaliu care sunt… wow! Stai in fata unei creatii si te minunezi pe masura ce ii descoperi tehnicile de constructie. Pentru mine, Toto a fost creatia mea favorita din toata expozitia!

Mihai Marius Mihu
Ce membru al forumului Rolug nu ii cunoaste creatiile? A fost o reala placere sa i le vedem pe viu si sa il cunoastem pe creator, care, in opozitie cu unele lucrari mai “creepy”, dupa cum recunoaste si el, este un baiat absolut normal cu un suflet mare.

Lapsanszkitamas si technicienii
Tamas, cel mai activ membru al forumului nostru si foarte implicat in ceea ce face, a fost si el prezent cu cateva creatii foarte frumoase. Masinile technic, sincer nu mai stiu cui apartine fiecare, insa printre creatori s-au numarat Braker21, TheDutch21 si Mad_Horax.

Mad_Horax
Ambasadorul nostru a prezentat cateva creatii, printre care 2 carusele, casute in mininatura, balerina care se invarteste, care intre timp s-a facut si cu un partener de dans, casa modulara, masini technic. Dupa cum spuneam si mai sus, a existat o colaborare intre el si Shonery, membru Beokocka. Intr-una din poze, vedeti oaia participanta la concursul de Paste construita de Braker23, care intre timp a facut si pui! Ce nu s-a observat in pozele din concurs, picioarele ei sunt flexibile!

Bricky
Pentru prima data la o expozitie Brickenburg am participat si eu cu 2 creatii, 2 mozaicuri mai exact. Tigrul vi l-am aratat anul trecut, a fost prezent la expozitia Beokocka din septembrie, iar Beagle-ul trist este cea mai noua creatie.

Mesele Brickenburg
Gazdele noastre, organizatori ai expozitiei, au prezentat o multitudine de creatii, care mai de care mai variate, cu stiluri si teme diferite (turnuri inalte, nave spatiale, satul maramuresean, care intre timp a primit titulatura de localitate, trenulete, gari, casute etc.), precum si seturi originale.

Mesele Beokocka
Tot ce vedeti in aceste poze sunt creatiile unui singur om, Ivan Angeli, Ambasador Beokocka, un om foarte talentat si altruist, caruia ii face placere sa imparta si sa ajute. Mare caracter!

Alte poze
Poza 1: Expozitia privita de sus
Poza 2: Seara AFOL-ilor
Poza 3: De la stanga la dreapta: Ivan Angeli, Jan Beyer, Mad_Horax si deasupra tuturor Sever Alicu, Ambasador Brickenburg
Poza 4: Este un dragon sau o capra? Creatia rezultata in urma colaborarii dintre Mihai Marius Mihu si Ivan Angeli

Grupul vesel
Pozele 1-3: pungutele cu piese primite la Event Support sunt impartite intre expozanti
Poza 4: Masinile participante la concusul Trial Truck
Poza 5: Participantii la concursul Trial Truck
Pozele 6-8: Grupul vesel, de la stanga la dreapta: Mad_Horax, Lapsanszkitamas, Bricky, Vitreolum, Mihai Marius Mihu, Braker23, TheDutch21

In final, va mai relatez o intamplare haioasa. 2 membrii Beokocka, avand la dispozitie o armata de ursi roz malefici si una de testoase ninja razboinice, au pornit o invazie in toate MOC-urile participantilor. Imaginile, care vorbesc de la sine, le puteti vedea aici si aici.