Modelele vor pleca cu un punctaj de inscriere:

1) Modelele participante trebuie inscrise in concurs pana cel tarziu 31.12.2014 pe adresa clubrolug@gmail.com. Vor fi publicate intr-un topic special pe forum si pe site.
Orice zi de intarziere se depuncteaza cu 10 puncte.
Datele de inscriere sunt:
– Numele masinii
– Fotografia masinii
– Numele si ID forum al constructorului / participantului.
– Date sumare despre model
Inscriere pana la data limita: 100 puncte.

2) Orice participant va putea concura cu 1 sau mai multe modele, punctajul acordandu-se penru fiecare in parte, separat. Tipul constructiei va aduce un numar de puncte astfel:
– MOC: 200 puncte
– Set motorizat/modificat de participant: 100 puncte
– Set motorizat LEGO: 0 puncte

3) Se accepta orice fel de tractiune, motorizare PF, RC, NXT roti, senile etc, atat timp cat modelul seamana cu un vehicul. Cai, miriapozi sau alte constructii pasitoare vor fi inscrise in concursuri viitoare, tematice.

4) NU SE ACCEPTA DECAT COMPONENTE LEGO! In format original sau customizat. Orice componenta / ansamblu de componente customizate (modificate prin lipire, pilire, taiere) depuncteaza modelul cu cate 25 puncte / componenta.

5) Concursul va consta in mai multe etape, ce se vor puncta separat, in final castigator va fi cel care acumuleaza mai multe puncte. Punctajul se acorda in ordinea crescatoare a timpului de incheiere a probei. Probele vor fi:
a) Teren accidentat – parcurgerea unui traseu cu obstacole prestabilit (locul 1: 200 puncte; locul 2: 175 puncte; locul 3: 150 puncte etc.)
b) Proba viteza parcurgerea unei distante de 20-50m (de comun acord) – pe teren fara denivelari (locul 1: 200 puncte; locul 2: 175 puncte; locul 3: 150 puncte etc.)
c) Proba rampa/panta – urcarea si coborarea unui damb de zapada (locul 1: 200 puncte; locul 2: 175 puncte; locul 3: 150 puncte etc.)
d) Proba tractiune greutate – remorcarea unei greutati (aceeasi pentru toate modelele sau diferentiate cu un numar de puncte: greutate de 200 puncte, greutate de 100 puncte etc.) pe o distanta de 5-10m (locul 1: 200 puncte; locul 2: 175 puncte; locul 3: 150 puncte etc.)
e) Proba de deszapezire – optionala, pentru testarea modelelor si pentru orgoliu

Din cauza conditiilor meteo, se accepta schimbarea bateriilor intre etape. Orice interventie asupra modelului in desfasurarea unei etape se depuncteaza cu 10 puncte.

6) Se vor acorda urmatoarele premii (sigilate):

Concurentii cu modelele clasate pe locurile 1, 2, 3 si 4 rezultate in urma calcularii scorului final prin insumarea punctajului de pornire si a punctajelor in cele 4 etape (a, b, c si d) isi vor alege pe rand, ce premiu doresc.

In cazul aceluiasi scor final, prioritate are concurentul care are punctajul de pornire mai mare. Daca un concurent se claseaza in primele 4 locuri cu mai multe modele va fi luat in considerare clasarea cea mai avantajoasa, doar o singura data.

Locatie: Cel mai probabil Poiana Brasov. Daca drumul pana in Poiana nu este accesibil concursul se va tine la poalele muntelui Tampa.

Intalnire pentru concurs: Sambata, 10 ianuarie, ora 11:30 – 12:00

Ar fi bine sa ne intalnim daca este posibil vineri seara in Brasov sa punem la punct ultimile detalii de organizare.