United British Industry OD-01 "Ol' Bessy"
- lapsanszkitamas
- gură spartă

- Judet: Mures
United British Industry OD-01 "Ol' Bessy"
Vara anului 1856 A.D.
Dupa ce au realizat faptul poptrivit caruia combustibilii pe baza de petrol au un randament mai mare decat carbunele, multe companii sau "reprofilat". In Anglia impreialista, Compania Feroviara Londra si Nord-Est, Compania de Transport Trans-Atlantic & Co si Asociataia Minerilor Britanici sau contopit sub numele de United British Industry cu scopul de a deveni cel mai mare exploatator de petrol din lume. Deoarece la acel moment petrolul erea scump si putin, platformele petroliere (Seria OD-01 si Seria OD-02) erau alimentate cu carbune, al carui ardere producea calduar si fierbea apa, transformand-o in abur. Technic vorbind, ei foloseau platforme petroliere "cu abur". Acestea erau dotate cu 2 rezervoare de 400000 l si un distribuitor de apa de 23.6l/min. Aburul fierbinte punea in miscare axul forezei si producea electricitate cu ajutorul unei turbine si a unui generator. Electricitatea era necesara pentru a controla masinaria si pentru a actiona macaraua. De obicei platforma era deservita si de o camioneta pe abur. Echipajul era format din 2 oameni: un conductor, care se ocupa de freza si de extractie, si un mecanic, craer supraveghea motorul si sistemul de evacuare.
din pacate dragul de flickr imi permita sa postez numai 6 imagini, din aproximativ 12
U.B.I. OD-01 "Ol' Bessy"
Dupa ce au realizat faptul poptrivit caruia combustibilii pe baza de petrol au un randament mai mare decat carbunele, multe companii sau "reprofilat". In Anglia impreialista, Compania Feroviara Londra si Nord-Est, Compania de Transport Trans-Atlantic & Co si Asociataia Minerilor Britanici sau contopit sub numele de United British Industry cu scopul de a deveni cel mai mare exploatator de petrol din lume. Deoarece la acel moment petrolul erea scump si putin, platformele petroliere (Seria OD-01 si Seria OD-02) erau alimentate cu carbune, al carui ardere producea calduar si fierbea apa, transformand-o in abur. Technic vorbind, ei foloseau platforme petroliere "cu abur". Acestea erau dotate cu 2 rezervoare de 400000 l si un distribuitor de apa de 23.6l/min. Aburul fierbinte punea in miscare axul forezei si producea electricitate cu ajutorul unei turbine si a unui generator. Electricitatea era necesara pentru a controla masinaria si pentru a actiona macaraua. De obicei platforma era deservita si de o camioneta pe abur. Echipajul era format din 2 oameni: un conductor, care se ocupa de freza si de extractie, si un mecanic, craer supraveghea motorul si sistemul de evacuare.
din pacate dragul de flickr imi permita sa postez numai 6 imagini, din aproximativ 12
U.B.I. OD-01 "Ol' Bessy"
- lapsanszkitamas
- gură spartă

Re: United British Industry OD-01 "Ol' Bessy"
vad ca am facut un MOC no comment. 29 de vizualizari si nici un comentariu
- cristian333
- gură spartă

asta-i chiar buna roflol roflol roflol roflollapsanszkitamas scrie:vad ca am facut un MOC no comment. 29 de vizualizari si nici un comentariu
nu m-ai dezamagit... singura problema este micul "curcubeu"... stiu ca probabil nu ai avut piese de aceeasi culoare, dar sa-ti dau un sfat: daca nu ai piesele necesare, RENUNTA!, sau improvizeaza... eu asa fac
daca toti ar veni cu "papagali", cum ar fi forumul nostru? (inafara de colorat roflol )
totusi, buna treaba!
LEGO System Master!
- lapsanszkitamas
- gură spartă

eu nu-l consider curcubeu. numai cateva piese sunt colorate (albul, negrul si griul nu sunt culori). chestia e ca eu nu prea construiesc chestii din lemn, de aia nici nu m-am straduit sa fac rost de piese maro
in legatura cu ^^^^ , daca ma gandesc mai bine, nu construiesc nimic de dinainte de 1914 roflol .
las ca data viitoare facem un concurs de construit avioane din I R.M. sau al II-lea R.M. s-atunci o sa va dau clasa (clasa ku k roflol roflol )
asta e o lectie importanta de viata, sa nu renunti niciodata, dacat daca integritatea ta fizica/mentala/spirituala este pericliatata
in legatura cu ^^^^ , daca ma gandesc mai bine, nu construiesc nimic de dinainte de 1914 roflol .
las ca data viitoare facem un concurs de construit avioane din I R.M. sau al II-lea R.M. s-atunci o sa va dau clasa (clasa ku k roflol roflol )
NEVER IN MY LIFE!!!cristian333 scrie:RENUNTA!
asta e o lectie importanta de viata, sa nu renunti niciodata, dacat daca integritatea ta fizica/mentala/spirituala este pericliatata
- cristian333
- gură spartă

lapsanszkitamas scrie:eu nu-l consider curcubeu. numai cateva piese sunt colorate (albul, negrul si griul nu sunt culori). chestia e ca eu nu prea construiesc chestii din lemn, de aia nici nu m-am straduit sa fac rost de piese maro![]()
cand sun "colorat" ma refer la galbenul ala si la piesele alea albastre de la baza, iar piesa aia rotunda care seamana cu o jumatate de minge de golf nu se prea potriveste cu griul...
in legatura cu concursul, poti sa incepi... ai vazut ce P-51 Mustang am facut pt brickenburg
LEGO System Master!
- lapsanszkitamas
- gură spartă

ala era un P-51?
poate...in afara de elice, motor si aripi 
- cristian333
- gură spartă

era un concept... nu chiar un P 51lapsanszkitamas scrie:ala era un P-51?poate...in afara de elice, motor si aripi
LEGO System Master!