MB Unimog U20 Trial

Scrie răspuns
Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

MB Unimog U20 Trial

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Lun, 03 Octombrie '11, ora 15:41

Am decis sa postez si aici Unimogul, cu o descriere mai amanuntita. I-am facut un desing foarte frumos si amanuntit in special pt. concursul take the challenge... Forta/Putere banuiesc ca are destula ca e propulsat de 2 motoare XL :p Nu l-am testat cu baterii noi... deci nu stiu sigur. La un angrenaj, daca tin bine roata, scapa... dar asta din cauza... pieselor, despre altceva nu poate fii vorba. Camionul se dezasambleza in mai multe parti: Cabina, scheletul ala din spate, sasiul si rotile. I-am pus destul de multe stickere, dar mi se pare ca arata foarte bine :) . Piesele folosite sunt de la toate seturile mele Technic, in special de la 8070 si 8285 cele rosii (am folosit TOATE piesele lungi de 5,7,9..15 studs :billiam: ). Si pinurile albastre cu o parte in X, cealalta normala le-am cam terminat. Nu am cantar, dar cred ca are ~3kg.
E propulsat de 2 motoare Xl, are 2 M pt directie si troliu si are 1 BB (batery box). Are si 2 seturi de lumini PF, unul pt. faruri iar celalalt pt. stopuri.
Dimensiunile: 60 studs (punctulete lego) lungime, 27 studs latime, 33 studs inaltime.
Alte detalii: usile au un sistem simplu de blocare ; cabina se deschide ; setul 5206, vitezometrul, e conectat la transmisia din spate ; are un motor V8 ; suspensie pe toate rotile, desigur, dar pe fata sunt mai tari ; sasiul e compact realizat Raportul/ratia finala e 1 la 3.334 si se realizeaza si prin knob wheels. Dedesubt, la angrenaje i-am pus niste placi ca sa nu intre si sa se incalceasca fire de iarba, frunze, etc.
Am muncit 2 luni la el si am investit destul, deci sper sa nu ploua ca vreau f. mult sa vin la comp.! :(

Probleme pe care le are/-a avut:
-garda la sol e MICA daca din cauza sistemului de suspensie folosit. Dar ii pot face niste chestii: portal axels, va mai inalta putin camionul, dar va avea si dist. dintre roti mai mare, si nu va arata bine... Poate imi aduc piesele de care am nevoie si fac asta la comp.
-raza directiei e mica si ea, ii ia destul de mult sa faca o curba :( . Aici nu am ce sa fac...
-cand dau in spate, rotile se apleaca, nu suspensia, si iasa la un moment dat. Mai intai facea asa cand dadeam in fata si se faceau rotile (la steering ma refer) in V, dar am rezolvat asta... Am observat ca se apleca rotile (pe fata) fiindca jocul e destul de mare, axele alea cardanice se misca, si axul rotii iese usor din ele... Ce sa fac? sa lipesc axul rotii in cardanele alea?

Imagine

This is my Mog! I hope you like it!
Please visit my flickr page, for other photos http://www.flickr.com/photos/razvy_cluj_ro/ .
Daca doriti, chiar va rog sa scrieti cat mai multe comentari, pareri, etc! :)

P.S. Inspiratia, modelul MB Unimog U20 din realitate.

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Re: MB Unimog U20 Trial

Mesaj de lapsanszkitamas » Mar, 04 Octombrie '11, ora 20:36

arata suuuper :0 :0 :0 :0
desi nu cred ca voi fii la comp., sper ca va face cineva filme, ssa vad cum merg
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

george.andrei
gură spartă
gură spartă

Mesaj de george.andrei » Mar, 04 Octombrie '11, ora 22:29

foarte tare Unimog-ul tau, i-ai facut o caroserie de macheta! 8)

ai spus ceva de problemele tehnice pe care le are, sa stii ca si al meu a avut cateva, dar in urma celor 15 revizii pe care i le-am facut, s-au rezolvat (sper), l-am tot facut si desfacut de mi-am rupt si degetele!

toate se rezolva pana la urma, ori schimbi ideea, ori il mai consolidezi cumva, dar nu folosi super glue, e pacat de piesele alea, am facut si eu candva treaba asta si mi-a parut rau pe urma.

sper sa se tina concursul si sa vedem care-i cel mai tare (unimog) :p

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Mie, 05 Octombrie '11, ora 15:52

Multumesc de raspunsuri, mai astept! ;)
@andrei.george, eu nu pre am cum sa-l desfac si refac... mi s-ar rupe inima, mai ales ca acum e gata! desigur, si eu am avut multe probleme, majoritatea le-am rezolvat, am pus niste chestii in plus si doar odata am desfacut camionul, cand era doar sasiul, am umblat pe la angrenaje. Problema cu iesitul rotiii s-a rezolvat, m-a ajutat sergiu... o sa pun un ax de 5L din ala gri inchis, care are la un momet dat on stop... asa nu va mai iesi ;)
Cat despre cel mai tare Unimog, privind partea tehnica... e al TAU CLAR! :D

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Lun, 17 Octombrie '11, ora 19:52

O poza cu camionul meu si al lui sergiu la teste, ,,in ziua competitiei" :?
Sper sa va placa! ;)
http://www.flickr.com/photos/razvy_cluj_ro/ - ultimele 2 poze