Salutare

Scrie răspuns
libelungen
tăcut
tăcut

Salutare

Mesaj de libelungen » Lun, 19 Octombrie '15, ora 00:36

Numele meu este Florin, am 36 de ani si sunt din Bucuresti.

Am un baietel de 3 anisori... suntem pasionati de piese lego... si am ajuns pe forumul acesta in urma cautarilor disperate de piese lego la un pret mai mic fata de magazine...

momentan avem cateva seturi de piese (cuburi no-name) din diverse surse... piese mari ca pentru copii sub 3 ani... am vizitat ceva magazine unde sunt locuri special amenajate de joaca (mese cu piese lego basic bricks) si este momentul sa incepem sa ne utilam si noi cu piese lego mai finute...

am cautat in lung si in lat pe toate siturile care vand seturi lego pe la noi si vad ca nu se mai gasesc decat seturi de constructie...
pe mine ma intereseaza in acest moment sa intru in posesia unor piese simple (Lego Classic Basic Bricks - 2x2, 2x4, 2x8)

am vizionat un filmulet de prezentare al setului lego classic 10696 cu 484 de piese... am ras copios... daca ma apuc si eu si fiul meu sa punem cap la cap 20 piese am terminat toate piesele... ca din cele 484 piese sunt maxim 50 basic bricks si cand zicel el ca vrea sa faca un "tlen male" pe care il facem acum din peste 50 de piese mari nu stiu din ce sa incropesc acel tren...

sper ca cei mai experimentati si cei care s-au aflat in postura mea sa ma ajute cu sfaturi despre cum sa incepem... poate ca abordarea mea (bazata pe experianta de pana acum) si "frica" de a incepe lucrul cu un set deja gandit de cei de la lego cu tematica sunt nejustificate si poate ca ce gandsc eu ca fac cu 500 basic bricks se poate realiza foarte bine si cu seturile acestea.

Toate bune!

iuliand
gură spartă
gură spartă
Judet: Constanta

Re: Salutare

Mesaj de iuliand » Lun, 19 Octombrie '15, ora 12:35

Bine ai venit!
Cred ca-ti faci prea multe probleme... :)

Incepe cu ceva Lego Classic http://brickset.com/sets/theme-Classic/year-2015
Apoi cu cateva seturi Creator.
O sa fii surprins ce face un copil cu 500 de piese.

La Auchan au preturi decente la seturile Lego. Daca ai noroc poate mai prinzi tot pe la Auchan Lego la Pahar (doar la Galati am mai vazut recent). Altfel PAB (Pick A Brick) din Bucuresti sau din Cluj te-ar ajuta cu piese pe alese.

La 3 ani cel mic deabia descopera lumea Lego. Va trebui sa construiasca cu ajutor si asteapta-te sa ruineze piese bagandu-le in gura. Deabia pe la 4-5 ani le va aprecia pe deplin (adica nu numai gustul :P ).

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Mesaj de lapsanszkitamas » Lun, 19 Octombrie '15, ora 14:03

Bun venit! Eu am inceput "oficial" pasiunea cu un 6166, o cutie maricica cu piese basic, si m-am simtit extrem de limitat. Recomand seturile Creator care contin relativ multe piese din mai multe sortimente, oferind posibilitati diverse. Totusi, la 3 ani poate cel mai bine ar fi niste seturi duplo sau primo sau junior (sau cum se numesc azi), care au caramizi maricele. Apoi pe la 4-5-6 anisori, cu ajutor din partea parintilor se poate trece la system (adica acele caramidute mai mici care constituie marea majoritate a produselor LEGO)
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

talex
gură spartă
gură spartă

Mesaj de talex » Lun, 19 Octombrie '15, ora 14:20

Salutare, daca vrei sa ai cat mai multe piese 2x2, 2x4, 2x8 cea mai buna solutie pe care o vad e sa mergi sau sa comanzi de la un magazin care are si PaB (Pick a Brick) stiu unul online si unul fizic in Bucuresti. Desi oferta lor e destul de limitata cromatic, poti aduna usor usor destule piese de acest gen ca sa poti face si tlenuli lungi :)
Follow the LEGO Batman adventures: http://instagram.com/alexnocturnal

libelungen
tăcut
tăcut

Mesaj de libelungen » Lun, 19 Octombrie '15, ora 23:50

Multumesc pentru sfaturi!

Interesant este ca am fost intr-un magazin lego si am intrebat ce pot lua pentru baietelul meu si vanzatorul nu mi-a zis nimic de Pick A Brick... mi-a recomandat cutia de classic... sincer cu proxima ocazie o sa ma uit sa vad daca au zona de Pick A Brick in magazinul lego... este cred eu cel mai ok sa-ti poti alege tu piesele... acum sa vedem cum iesim si din punct de vedere financiar...

cat despre recomandarea de a merge pe lego duplo nu este cazul dezavantajul pe care il vad la lego duplo e faptul ca la aceiasi bani la care iei o cutie de lego de 400 piese la duplo iei una de 30 de piese...

am vazut ca nu baga in gura piesele lego si se descurca foarte bine cu ele... ne-am lovit de doua ori de oportunitatea de a se juca cu ele anul acesta in Constanta in magazin intr-o zona special amenajata... si acum cateva zile in Bucuresti la fel in magazin in zona special amenajata de lego... nu reusam sa mai plecam de acolo si asa ne-am hotarat ca trebuie neparat lego...

nu-mi fac probleme in investitie... nu cred sa fie copil/adult caruia sa nu-i placa sa se joace cu piesele lego... doar ca ma stradui ca fiecare sa faca rost de produs la un pret cat mai bun... unde mai pui ca numai placa este 40 lei :)

o sa merg in magazin thx talex pentru pont si sa vedem ce pot lua de 100 lei sa zicem (o sa-si aleaga juniorul culorile si piesele) si daca sunt multumit raport piese/pret raman pe varianta Pick A Brick... daca nu cutia de classic si gata...

am gasit pe un site ceva informatii nu stiu cat de corecte sunt poate cineva care detine lego poate ajuta dar pentru mine ar fi un punct de plecare la calcul pret in ideea Pick A Brick...

1x1: 0.4g
1x2: 0.78g
1x3: 1.17g
1x4: 1.57g
1x6: 2.25g
1x8: 3g
2x2: 1.18g
2x3: 1.71g
2x4: 2.22g
2x6: 3.5g

toate bune!

talex
gură spartă
gură spartă

Mesaj de talex » Mar, 20 Octombrie '15, ora 00:00

In Bucuresti stiu doar de 2 PaB-uri, unul fizic in magazinul LEGO din Promenada (35 de lei 100 de grame) si digital / comanda online la clevertoys https://www.clevertoys.ro/piese-lego.html. O alta optiune e sa faci comanda de pe http://www.bricklink.com/, dar aici lucrurile devin mai complicate si cred ca sunt alte persoane cu mai multa experienta decat mine in comenzi care sa iti dea argumente pro / contra.
Follow the LEGO Batman adventures: http://instagram.com/alexnocturnal

iuliand
gură spartă
gură spartă
Judet: Constanta

Mesaj de iuliand » Mar, 20 Octombrie '15, ora 00:34

Cea mai ieftina sursa de piese si la indemana sunt seturile (cat mai mari si eventual la promotie) unde pretul mediu pe piesa ajunge la preturi decente. Eu zic ca asa ar trebui sa inceapa orice incepator in lumea lego, cumparand seturi la preturi cat mai avantajoase. Vezi Auchan si promotiile din supermarketuri. Evita magazinele dedicate de jucarii (Noriel, Smyk, etc) pentru ca au adaosuri astronomice si au foarte rar promotii reale. Carrefour si Metro au preturi mari la lego dar in perioada Craciunului si de 1 iunie vin cu oferte frumusele si trebuie urmarite.

Din experienta mea PaB-urile din Romania nu sunt asa avantajoase dar sunt bune cand vrei sa suplimentezi anumite piese. Cel mai mult se merita la piese de dimensiuni mici.

Bricklink este bun pentru atunci cand cauti un anumit tip de piesa. Este o optiune pentru constructorii experimentati care au un proiect in derulare. Se gasesc si preturi bune la unele piese dar se adauga si costul transportului ceea ce strica "chilipirul".

Daca te intereseaza greutatea unei anumite piese, o cauti pe bricklink in catalogul de piese dupa cod si ai acolo specificata greutatea.
De exemplu:
http://alpha.bricklink.com/pages/clone/ ... 8#T=C&C=88
Item Info
Years Released: 1979 - 2015
Weight: 1.25g
Size: 2 x 2 x 1 in studs
Mai exista si optiunea ebay, dar acolo e o jungla si trebuie sa ai un pic de cultura lego si experienta in cumparare. Acolo se gaseste si lego la kg daca te tenteaza ideea. Fiind pentru copil, daca cumperi lego second hand ar trebui sa-l speli clatindu-l in apa cu putin detergent de vase. Bineinteles ca nu se spala piesele care se poat strica (electrice, mecanisme cu piese metalice, piese printate sau cu stickere, panze).

Spor la cumparaturi! ;)