Lego4life sau pasionat de Lego de mic...

Scrie răspuns
connectorxp
comunicativ
comunicativ

Lego4life sau pasionat de Lego de mic...

Mesaj de connectorxp » Dum, 21 Octombrie '12, ora 15:20

Raspund la numele de Andrei, sunt nascut in iarna lui '87 si incepand cu anul 1990 am avut contact cu magicul joc numit Lego, la inceput a fost un mica fadroma, ceva de prin anii '80, cu o minifig, cupa mobila si 4 roti (cand dau de el, voi posta codul) si pe urma a urmat "avalansa". Din pacate ca orice copil mic, nu tineam la ambalaje si ghidurile de asamblare :oops: si acum imi este greu sa-mi amintesc ce am avut, desi la vederea cataloagelor de produse am inceput sa intrezaresc seturi familiare mie.

Ca si personalitate sunt o fire mai tanara decat varsta pe care o afisez :p , sunt maniac de gadget-uri, inclusiv masina, cumparata cu eforturi mari este tot un gadget de care sunt foarte mandru si in general imi plac chestiile care sunt alimentate cu energie electrica, au butoane, scot zgomote si lumini si eventual poti interactiona cu ele.

Actualmente am o cutie mare cu Lego, cateva kilograme, printre ele si-au facut simtita prezenta si seturi non-Lego, gen Shifty/Cobi si alte clone. Din pacate cand am fost in perioada scolii tot am dat din ele si am ramas doar cu respectiva cutie.

Printre seturi am asa: http://www.brickset.com/search/?OwnedBy=connectorxp

De asemenea o sa iau la rasfoit toate cataloagele in speranta ca mai identific din seturi. Cele mai multe au fost din seria clasica (System, Legoland, Freestyle), Tehnic am avut foarte tarziu.

"The Holly Grail" pentru mine consta intr-un set de tren Lego, din pacate datorita vremurilor post-decembriste si a pietei de atunci, un set Lego costa o avere, iar pe afara nu aveam rude/prieteni. Si de fiecare data ma multumeam cu un set mai mic, fie o macheta Bburago sau alte jucarii mai accesibile.

Am trecut in lista de must-have cateva seturi de trenuri Lego, din seria 9V, mai multe seturi Technic si sper ca la anul ce vine, un set Mindsorms sa pot da "inteligenta" creatiilor, in special sa combin elemente din gama System (inclusiv trenuri) si System.

Recent nu am mai avut timp de Lego, am si alte hobby-uri ce-mi consuma timpul, parte din ele implica automodelismul (mandru posesor de automodel termic), modelismul feroviar (o mini-colectie H0) si sporturile montane. Din pacate fiind doar unul singur, imi este greu sa fac rost de bani pentru toate si trebuie sa le prioritizez, vara ma ocup de masinuta si sporturile montane si iarna de trenulete si Lego si cum acum vine iarna, vreau sa o incep si cu Lego si poate cate o tura-doua la munte sau cate o escalada ici-colo.

Am dat de stire pe la "bursa" ca sunt in cautarea unui tren Lego la un pret decent, dar pana gasesc acel tren, probabil voi cumpara un set Technic, doar in cateva saptamani vine ziua mea si trebuie sarbatorita ca a tare :p

Personal vreau sa cunosc (face-to-face) si alti AFOL si sa facem schimb de pareri si opinii. Iar visul din copilarie care trebuie indeplinit, sa cumpar un trenulet Lego.

Am folosit LDD-ul si m-a lasa rece, e ca si cum as conduce pe calculator, vreau o experienta "hands on" unde am mai multa libertate de miscare, dar din lipsa de piese ma multumesc si cu el.

Doresc sa intru si eu in grupul AFOL si sa ajung la rangul de "gura sparta", cel putin in realitate il merit /:)

Cu astea fiind zise, voi face update-uri din mers la acest topic, mai ales cand cumpar seturi noi, iar in cazul unui MOC, il voi posta la locul potrivit.

Sper ca nu am plictistit pe careva cu scurta mea poveste.
Fan Lego incepand cu 1990, in cautare de seturi vechi...
Toyota Prius driver :)

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Re: Lego4life sau pasionat de Lego de mic...

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Lun, 22 Octombrie '12, ora 20:02

Bine ai venit! Ai facut o descriere foarte buna, putin emotionanta :) .
La cat mai multe seturi si moc-uri! :billiam:

gallgeorge
gură spartă
gură spartă

Mesaj de gallgeorge » Lun, 22 Octombrie '12, ora 20:20

Foarte frumoasa descrierea !!! Bun venit pe forum!

connectorxp
comunicativ
comunicativ

Mesaj de connectorxp » Lun, 22 Octombrie '12, ora 20:48

Bine v-am gasit si multumesc de urare si sper sa iasa ceva frumos, ca doar trebuie sa fim creativi si sa dam frau liber imaginatiei.

tonicodrea
gură spartă
gură spartă

Mesaj de tonicodrea » Lun, 22 Octombrie '12, ora 21:08

Bine ai venit!Ca sa te acomodezi e aici,su sunt Toni,fost semi-spammer(asa ma numeau uni ca postam ca nebunul roflol )fost ^cred caa vreau sa cumpar aia^,asa se intampla mai de mult,in 2011,pe la inceput cand mi-am facut contl,dar acum nu mai sunt asa,nu te speria! :D Acum nu mai sunt o tereoare,asteptam sa devii o gura sparta,dar sa si socialzezi ca MINE roflol Ma rog,asteptam multe de la tine! :D :D

geo2087
gură spartă
gură spartă

Mesaj de geo2087 » Lun, 22 Octombrie '12, ora 21:50

connectorxp scrie:Raspund la numele de Andrei, sunt nascut in iarna lui '87 si incepand cu anul 1990 am avut contact cu magicul joc numit Lego, la inceput a fost un mica fadroma, ceva de prin anii '80, cu o minifig, cupa mobila si 4 roti (cand dau de el, voi posta codul) si pe urma a urmat "avalansa". Din pacate ca orice copil mic, nu tineam la ambalaje si ghidurile de asamblare :oops: si acum imi este greu sa-mi amintesc ce am avut, desi la vederea cataloagelor de produse am inceput sa intrezaresc seturi familiare mie.

:O :O anul de gratie '87 :D ca si mine... tot iarna... 4 decembrie. Prin 91 am luat si eu contact cu Lego, printre care se afla si la mine acel set cu "o minifig, cupa mobila si 4 roti" :D

Acum ma bate gandul si pe mine sa incerc cu modele h0... daca ai ceva sfaturi, nu m-ar deranja :)

Bine ai venit pe aici!

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Mesaj de lapsanszkitamas » Lun, 22 Octombrie '12, ora 22:19

Yey inca un nebun dupa trenuri!!! :D :D
sa inteleg ca ne cumplam impreuna si vanam trenurile lego? eu imi voi cumpara un tren lego in curand, foarte curand, iar dupa aceea ma arunc in H0.
ne bucuram ca inca un pasionat adevarat ne gaseste si e dornic sa se implice. crede-ma, rangul nu indica nimic. poti fi gura sparta si spammer, poti fi tacut si totusi cel mai de seama membru, daca pot spune asa. pt noi e important ca mesajele sa aiba continut calitativ, cu cantitativ ;) . totusi, asa discret, iti doresc sa devii gura sparta (daca se introduc noile ranguri sugerate la Activitati, poti deveni si papagal :D )

apropo, care-i treaba cu "vreau sa intalnesc si alti AFOLi"? ce-ai cu noi, TFOLi? nu muscam ... prea tare roflol roflol

in orice caz, la ce avant ai, ma astept sa activezi in continuare cu aceeasi atitudine
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

connectorxp
comunicativ
comunicativ

Mesaj de connectorxp » Mar, 23 Octombrie '12, ora 00:39

Sa incepem pe rand in ordinea raspunsurilor primite 8)

Toni, personal vreau sa te cunosc, mai ales ca tot ma tin sa ajung la voi in zona, am auzit ca aveti niste peisaje dementiale, numai bune pentru drumetit :) si de ce nu, sa avem inspiratie in aerul liber pentru viitoare MOC-uri :billiam:

@Geo; 5 noiembrie este ziua magica, la Giulesti, probabil de aici si pasiunea de trenuri :p + rude fost CFRiste prin familie. Cu sfaturi te pot ajuta in masura puterilor, dar am participat la cateva constructii de diorame sa pot face seama intre una prefabricata si una facuta de la 0. Eu l-am avut pe individ-ul asta:
http://www.brickset.com/detail/?Set=6603-1, l-am gasit pe eBay, dar costa shipping-ul si comisioanele mai mult decat setul. O sa caut zilele astea prin cutie, sper sa gasesc minifig-ul de la set.

@lapsanszkitamas, vai dar ce nick greu ai :), nu am nimic cu TFOLii, doar ca am uitat sa-i mentionez in lista. Chiar azi am iesit cu un prieten la o vanatoare de oferte prin mag. Unirii si pana sa intram in Flanco, am facut o halta la magazinul Noriel, sa vedem preturi si seturi, omul stiind ca sunt damblagiu cu machetele, nici el nu este mai prejos, dar i-am promis-o, cand iau primul tehnic cu PF sau tren Lego, dau o fuga la el, sa-l savureze pe indelete.

Ce tren vrei sa cumperi?, eu cu H0 m-am astamparat din cauza preturilor mari a modelelor si faptului ca stau prost cu spatiul pentru diorama si le tin in cutii prin casa. Folosesc sine Roco Geoline (generatia 2), sunt inca la statutul de mochetist, ca spatiu de diorama canci.

Partea cu continutul o impun si pe forumul unde moderez, dar acela fiind forum generalist, este cam greu sa dai peste pasionati pur sange si implicit continutul are o calitate mai slaba.

La Lego e treaba simpla, cat mai multe trenuri 9V :D , la H0, am si cateva piese vechi, de prin anii 80, restul moderne, nu ma dau in vant dupa aburoase, sunt fan electrice si diesel-uri, desi iubesc trenurile de mare viteza, ele necesita spatiu mare pentru manevre si pe o diorama cu curbe R2 sau R3, arata ca niste cremvursti in farfurie. Locomotiva mea preferata este o Blue Tiger http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Tiger_(locomotive) (exact ca cea din poza din dreapta), o am si cu decodor ESU cu sunet si lumini. Alta piesa grea si scumpa din colectie este falnica VR Class Sr2 produsa de Roco in editie limitata, in sistem Marklin (necesita conversie), dar din lipsa de material rulant finlandez sta frumos in vitrina. Plus garnitura semi-completa IC trasa de BR218, cateva vagoane CL1/2 si Bord-Bistro si un vagon dubla-comanda + alta garnitura EP3.

Pana achit masina (august 2013), o las mai lejer cu trenurile H0, dar cate un Lego va mai scapa ici colo, mai ales ca intru in bugetul pentru Nitro sau munte roflol

Legat de invitatia de vanat trenuri, eu zic ca putem iesi sa facem trainspotting si pe viu. Oftica mea cea mai mare e cand nu am avut cu ce sa pozez diverse loco rare sau vagoane atipice. Fie nu am aparatul la mine, fie nu mai am memorie, fie pana dau jos capacul de la obiectiv si fac setarile, pierd ocazia :x

Trebuie sa fac upgrade la contul de Flickr sa mai incarc si altele, ca am destule nepostate.

Sa auzim de bine.

geo2087
gură spartă
gură spartă

Mesaj de geo2087 » Mar, 23 Octombrie '12, ora 00:48

connectorxp scrie: @Geo; 5 noiembrie este ziua magica, la Giulesti, probabil de aici si pasiunea de trenuri :p + rude fost CFRiste prin familie. Cu sfaturi te pot ajuta in masura puterilor, dar am participat la cateva constructii de diorame sa pot face seama intre una prefabricata si una facuta de la 0. Eu l-am avut pe individ-ul asta:
http://www.brickset.com/detail/?Set=6603-1, l-am gasit pe eBay, dar costa shipping-ul si comisioanele mai mult decat setul. O sa caut zilele astea prin cutie, sper sa gasesc minifig-ul de la set.
Eu ma refeream la asta: http://www.brickset.com/detail/?Set=6512-1 M-am distrat mult cu el :D

Pentru incepator si poate o viitoare mini-diorama ce ai recomanda? Un analog sau digital? (presupun ca nu digital, pentru ca e doar o linie principala si eventual 1-2 linii pe langa, dead-end) :)

connectorxp
comunicativ
comunicativ

Mesaj de connectorxp » Mar, 23 Octombrie '12, ora 01:01

Pe gagiul respectiv l-am avut si eu si daca am sanse, mai gasesc parbrizul si bara din spatele minifig-ului.

Daca ai circuit simplu poti merge pe analogic, dar la Digital ai avantajul luminilor aprinse permanent si cand sta trenul pe loc, sinteza de sunet (unde exista asa ceva), control mai fin al manevrelor (simulezi mai bine o cuplare), de asemenea compensare de sarcina (adica la urcare sau coborare, trenul pastreaza aceeasi viteza, fata de analogic unde trebuie sa "o calci"). Alte delicii ale digitalului sunt: cuple electromagnetice intre vagoane (sunt scumpe si rare), lumina programabila in vagoane si anume repere de pe marginea caii de rulare. Macazele se pot comanda digital, dar e mai comod pe varianta analogica, unde ai o tastatura de comanda.

Cum un maniac de gadgeturi nu poate face o treaba fara sa o complice... am luat statia de comanda DCC Roco Multimaus, visam la una ESU, dar la cate loco digitale am (vre-o 6) costa prea mult statia (cei drept era o mini-tableta cu toate facilitatile).

Oricum iti spun eu, ca o linie principala se va dovedi insuficienta si tot o sa vrei sa faci shunting sau tot felul de manevre, lucru greu de facut in analogic.

tonicodrea
gură spartă
gură spartă

Mesaj de tonicodrea » Mar, 23 Octombrie '12, ora 19:48

IEI.Inca un tip care sa vina in Maramures :D :D :D UHUNu prea am cunoscut forumisti personal,doar unul,unul celebru care sta la Sighet tamdamdamamdmamdamdmamdam N33!!!

connectorxp
comunicativ
comunicativ

Mesaj de connectorxp » Mar, 23 Octombrie '12, ora 20:26

N33 este o vedeta pe aici si asta fara sa-l cunosc in persoana.

De la voi am luat un portofel Maramont si o pereche de bocanci Kayland si am tot spus, ca trebuie sa-i plimb si in "tinuturile natale".

La vara sper sa ajung.

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Mesaj de lapsanszkitamas » Mar, 23 Octombrie '12, ora 20:28

inca ceva: toni inca e spammer, dar nu mai supara pe nimeni :p roflol roflol
a invatat sa spameze "la subiect"
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

connectorxp
comunicativ
comunicativ

Mesaj de connectorxp » Mar, 23 Octombrie '12, ora 21:03

Asta este cel mai important.

tonicodrea
gură spartă
gură spartă

Mesaj de tonicodrea » Mar, 23 Octombrie '12, ora 21:09

Mersi roflol