Lego Technic 8043 b - Motorized Bulldozer (~MOC)

Scrie răspuns
thedutch21
gură spartă
gură spartă

Lego Technic 8043 b - Motorized Bulldozer (~MOC)

Mesaj de thedutch21 » Dum, 20 Mai '12, ora 11:22

Salutare!
De anul trecut, cand m-am (re)apucat de colectionat Lego Technic, mi-am dorit setul 8043 (Motorized Excavator), insa fiind un set nou, era cam scump si l-am tot amanat. Intre timp am adunat alte seturi, iar dupa ultima comanda de piese, in care am inclus si 100 linkuri pt senile :D , m-am hotarat sa incerc sa construiesc modelul alternativ.
Cum unele piese necesare pt 8043b erau incluse in alte modele, pe care nu vreau sa le demontez, a trebuit sa improvizez putin. Rezultatul e un Bulldozer "cameleon", numai bun de joaca :)
http://www.flickr.com/photos/73443991@N ... otostream/

Am fost impresionat sa vad ca acest model are un fel de suspensie... de fapt senilele doar oscileaza pt ca nu au arcuri, dar e ok si asa.
Am pus pe flicker si un filmulet cu "dracovenia" in actiune:
http://www.flickr.com/photos/73443991@N ... otostream/

Totusi mi se pare un set destul de mic pt pretul de 800 ron (sau cat mai e pe clever). Asta se datoreaza probabil faptului ca are multe chestii de PowerFunctions.

Astept pareri...poate se ofera cineva care are setul sa faca si un review pe modelul principal.

N33
gură spartă
gură spartă
Judet: Maramures

Re: Lego Technic 8043 b - Motorized Bulldozer (~MOC)

Mesaj de N33 » Dum, 20 Mai '12, ora 12:51

Pai chiar a iesit bine.
Nu prea este nimic de comentat...

Electronica merge bine,caroseria arata ok,partile mecanice cred ca tot functioneaza ca lumea ...
Cat despre "grila" aia din spate ... ar trebui sa pui o grila ca lumea.Cred ca ai 4 linear actuartor in fata in loc de 3 cum era la modelul B din setul original ..

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Dum, 20 Mai '12, ora 14:10

N33 scrie:Pai chiar a iesit bine.
Ms! :D
Da, functional e ok, insa sunt putin dezamagit ca cei de la Lego nu s-au gantit sa introduca cumva niste clutch gear care sa protejeze motoarele atunci cand actuatoarele ajung la cursa maxima. Din cate stiu, bateria are un sistem de protectie care limiteaza curentul in motor atunci cand acesta ajunge la regim de scurt (adica nu se mai poate roti), insa nu m-as baza in totalitate pe asta. Poate reusesc eu sa bag pe undeva niste clutch-uri....
Ar mai fi de modificat ceva... trebuie sa inlocuiesc piesele alea galbene cu unele de culori mai inchise, ca sa fie macar in 2 culori (negru si rosu), nu ca un curcubeu :P

N33
gură spartă
gură spartă
Judet: Maramures

Mesaj de N33 » Dum, 20 Mai '12, ora 14:18

Poti sa bagi linear cluch ... facut din cateva piese ...
Dar actuatoarele daca ajung la cursa maxima sau minima ori se blocheaza ori scot un sunet din ala si sare melcul inauntru.

Pai mai poti cumpara o piesa din aia galbena ... te bagi in comanda roflol inca nu am reusit sa o trimit ...

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Dum, 20 Mai '12, ora 16:04

Mda.... la un linear clutch ma gandeam si eu, dar nu prea am loc. :(
Actuatoarele astea au dezavantajul ca la cursa maxima/minima se opresc pur si simplu, nu sare melcul, precum cele de la setul 8069.

Zici ca nu v-ati mai adunat pt comanda aia pe bricklink?! Eu momentan am piese pt ce vreau sa mai construiesc... poate o telecomanda mi-ar mai trebui, dar nu e urgent. Astept sa se lanseze odata Off-Roader-ul ala cu PF... ma tenteaza sa-l iau :)

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Lun, 21 Mai '12, ora 18:22

Arata bine, nu mie se pare ,,cameleon", chiar imi place :) . Am construit modelul asta si e foarte distractiv si micut. Ma bucur ca ai reusit sa-l faci, mai ales din piesele proprii!

geo2087
gură spartă
gură spartă

Mesaj de geo2087 » Lun, 21 Mai '12, ora 19:29

Foarte frumos modelul :) Eu am 8043 si mi-a placut modelul B foarte mult. Am ramas surprins cu "suspensia" aceea oscilatoare. Credeam ca am gresit ceva la constructie, dar pe urma am observat functionalitatea. Ti-a iesit foarte bine. In legatura cu pretul, sunt sigur ca din cauza componentelor PF, LA-uri, este atat de ridicat. Nu de alta, dar nu are decat vreo 1100 piese :)

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Lun, 21 Mai '12, ora 20:37

Multumesc pentru aprecieri! :)
geo2087 scrie: Am ramas surprins cu "suspensia" aceea oscilatoare. Credeam ca am gresit ceva la constructie, dar pe urma am observat functionalitatea.
si eu am avut senzatia asta :)) ma tot gandeam cum vine prins... nu vedeam legatura, apoi mi-am dat seama care-i scopul liftarm-ului ala care oscileaza.

8043 ca set mi se pare genial! Are o gramada de piese rare, e plin de PF si foarte interesant ca model si constructie, insa, pt mine, ca am aprox. toate piesele ca sa-l construiesc, nu prea mai are sens sa-l cumpar.
Il recomand insa celor carora le plac modelele cu PowerFunctions. Cred ca este cel mai reusit set cu PF (desi Bulldozer-ul 8275 e de asemenea un set grozav, insa nu are atatea functii si asa complexitate).

geo2087
gură spartă
gură spartă

Mesaj de geo2087 » Lun, 21 Mai '12, ora 21:59

thedutch21 scrie:Cred ca este cel mai reusit set cu PF (desi Bulldozer-ul 8275 e de asemenea un set grozav, insa nu are atatea functii si asa complexitate).
Este un set foarte frumos :D In primul rand are doua motoare XL. A fost un inceput bun pentru elementele PF....