Lego Technic 8070 Super car

Scrie răspuns
geo2087
gură spartă
gură spartă

Lego Technic 8070 Super car

Mesaj de geo2087 » Vin, 13 Aprilie '12, ora 02:29

Pana la urma am luat acest set. Cel mai mult imi plac piesele. Designul nu e cine stie ce, are battery box si motor, deja m-am saturat de ele (am deja 4 battery boxes, 6 motoare M roflol + unul XL). Oare cand mai apare vreun model cu motor mai puternic, de gen XL sau mai bine, motor RC?
In principiu am luat setul pentru piesele de directie/suspensie, pentru arcuri, care mi se par cam tari, pentru link-uri :D are 6 link-uri de 6, 2 link-uri de 9. E util pentru piesele rosii si negre (prin interior, pe sub, structura e din lift-arm-uri negre). Sunt putin suparat pe cei de la Lego totusi. Nu mi se pare deloc un plus, sau avantaj, sau cum vreti sa ii spuneti, faptul ca este cu power functions. In locul asa-zisei cutii de viteze, care selecteaza functia pentru motorizare, puteau sa puna o cutie de viteze normala, cu 4 viteze macar, si lasau afara partile de power functions. Astfel scadea si pretul cu mai bine de 100 lei. Daca tot vroiau sa introduca power functions, trebuiau sa motorizeze complet!
Deci, in concluzie, ca model(design, functii, constructie), dezamagire totala. Ca piese pentru inventarul meu, e o achizitie buna. Intr-un timp chiar vroiam sa imi cumpar piesele de directie+arcuri+link-uri de pe Bricklink, ceea ce ma ajungea pana la 200 lei. Asa, am dat 420 lei si am primit si multe alte piese bonus :D

Am observat o chestie ciudata totusi. Setul, cica, avea 4 piese din astea:
Imagine (negre)
In schimb, am primit 4 din astea:
Imagine
Oare de ce? In instructiuni apare primul model, si in toate listele de pe Peeron, Bricklink, si peste tot. Din ce am inteles, acest model de piesa este nou, aparut cu seturile de anul asta.//www

LaGrange
comunicativ
comunicativ

Re: Lego Technic 8070 Super car

Mesaj de LaGrange » Vin, 13 Aprilie '12, ora 08:56

Salutare! Eu nu as zice ca e dezamagitor faptul ca au optat pentru o motorizare care sa faca...altceva, decat sa propulseze masina. Toata lumea stie sa puna un motor, niste angrenaje spre un diferential si hopa propulsie electrica, dar sa motorizezi alte functii la un supercar...sa zicem ca nu e prea comun. Mai degraba te invita sa-ti faci tu un MOC mai destept, pentru ca iti furnizeaza piese pentru o cutie de viteze bunicica, suspensii, piese suficiente etc. Desigur, nu e setul perfect si, daca puneau poate intreg setul de Power Functions era si mai bine, dar pentru multi ofera o baza foarte buna pentru a dezvolta altceva.

Legat de piesa minune, se poate sa fie ca un service pack inclus, dar oricum, mi se pare mai utila decat cea veche. Nu de multe ori pe mine m-a incurcat forma prelungita a aripioarelor de rigidizare. La vara planuiesc sa-mi iau si eu setul asta.

Apropo, o ultima intrebare: la setul 8258, am observat ca piesele de legatura (pins) intra foarte usor in liftarms si ies la fel de usor, parca nu strang 'ca pe vremuri'. Desigur, isi fac treaba, dar mai demult parca trebuia sa muncesti mai bine ca sa le scoti. E si cazul acestui set sau doar eu am problema asta? 8258 mi se pare dezamagitor de flimsy la acest capitol.
Now for wrath. Now for ruin. And the red dawn!

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Vin, 13 Aprilie '12, ora 11:04

Nu inteleg de ce crezi tu toate astea, ca eu iubesc setul :) .
Designul nu e cine stie ce

eu cred ca arata chiar foarte bine, mai ales in fata, oricum tot designul e ,,rotunjit" si culoarea rosie ii sta foarte bine! Fata de alte seturi, asta e foarte frumos!
Oare cand mai apare vreun model cu motor mai puternic, de gen XL sau mai bine, motor RC?
La vara, cred ca stii ca va aparea jeepul 9398. Are motoare noi, logic, puternice. Motoare RC nu vor mai aparea fiindca s-a renuntat la sistemul 9V. :(( Poate apare ceva de genu' PF :D .

Sunt de acord cu LaGrange, e destul de usor sa faci o masinuta sa mearga. Plus ca daca toate seturile cu PF ar fi mers, n-ar mai fi avut haz. Oricum, tema este TECHNIC, deci se bazeaza pe FUNCTII ; daca tot au facut o masina (care toata lumea stie ca se deplaseaza), de ce sa nuu-i puna si niste functii interesante? /:)

In legatura cu piesele alea negre, e pt. ca setul tau a fost ambalat in 2012, acum de curand, asa ca i s-au pus piesele care se afla acum in fabricatie. Nici mie nu-mi plac si nu inteleg de ce le-au facut asa :?: :?

P.S. E chiar super fain sa-l motorizezi (propulsie, directie)! Eu l-am facut, i-am pus un motor XL si unul M . O sa-i fac niste poze si o sa fac un fel de ,,instructiuni" :)

LaGrange
comunicativ
comunicativ

Mesaj de LaGrange » Vin, 13 Aprilie '12, ora 13:38

Razvy_cluj_ro scrie: Nici mie nu-mi plac si nu inteleg de ce le-au facut asa :?: :?
Iti spun eu, le-au facut la cererea comunitatii. Si eu am intalnit o situatie cand as fi vrut sa mai pun un ax sau ceva deasupra extremitatilor si nu a mers.

geo2087
gură spartă
gură spartă

Mesaj de geo2087 » Vin, 13 Aprilie '12, ora 16:23

LaGrange scrie:Apropo, o ultima intrebare: la setul 8258, am observat ca piesele de legatura (pins) intra foarte usor in liftarms si ies la fel de usor, parca nu strang 'ca pe vremuri'. Desigur, isi fac treaba, dar mai demult parca trebuia sa muncesti mai bine ca sa le scoti. E si cazul acestui set sau doar eu am problema asta? 8258 mi se pare dezamagitor de flimsy la acest capitol.
Eu n-am nicio problema cu 8258. In ce sens zici ca intra prea usor? Pin-urile negre zici? Toate pe care le-am avut, din toate seturile sunt la fel de bune :)
Multumesc pentru comentarii

LaGrange
comunicativ
comunicativ

Mesaj de LaGrange » Vin, 13 Aprilie '12, ora 18:45

Exact, cele negre in special. Intra foarte usor (comparativ cu seturi mai vechi si chiar si cu 8069 - care desi e mai nou, parca e mai solid la acest capitol), dar poate e si din cauza ca setul e foarte mare...stiu eu?

geo2087
gură spartă
gură spartă

Mesaj de geo2087 » Vin, 13 Aprilie '12, ora 19:29

Nu cred ca asta e problema. Ti-am zis, mie mi se pare super ok. E foarte solid construit si nu toate stau cum trebuie :)