G1 - Jeep JK Rubicon TT

Scrie răspuns
george.andrei
gură spartă
gură spartă

G1 - Jeep JK Rubicon TT

Mesaj de george.andrei » Sâm, 17 Martie '12, ora 00:34

Jeep JK Rubicon TT - inspirat din multele filmulete de pe Youtube avand ca titlu "Project JK", din sumedenia de Rubicoane aparute, am ales diverse elemente si am transformat intr-o creatie Technic cele vazute.

detalii "Technice":

-greutate 1357g
-1XL motor pt transmisie.
-1M motor pt directie (fara clutch).
-4x4 fara diferentiale.
-gearbox cu 2 trepte, actionata manual.
-roti de 81 moi (un pic uzate), agata mai bine decat cele noi (testat)
-constructia este una modulara (sper ca acesta este cuvantul), caroseria foarte solida se monteaza si demonteaza pe/de pe sasiu in cateva secunde, eliberand cei 4 pini de dedesubt, astfel ramane spatiu de manevra asupra sasiului.
-elemente gen: faruri pe fata + grila radiator + semnalizatoare fata-spate, bull-bar supradimensionat, roata de rezerva montata pe spate, oglinzi retrovizoare, volan, capota care se ridica-coboara, cui pt remorca, care se poate demonta in 2 secunde eliberand 2 pini.

video in curand. Am atasat cateva poze momentan.
astept parerile si intrebarile voastre.

acest model dar si Buggy-ul vor fi prezente la intrunirea din bucuresti de pe data de 31.03.2012 din parcul Carol !
Fişiere ataşate
2.jpg
2.jpg (207.56 KiB) Vizualizat de 1488 ori
3.jpg
3.jpg (212.77 KiB) Vizualizat de 1488 ori
4.jpg
4.jpg (201.07 KiB) Vizualizat de 1488 ori

george.andrei
gură spartă
gură spartă

Re: G1 - Jeep JK Rubicon TT

Mesaj de george.andrei » Sâm, 17 Martie '12, ora 00:35

more pics
Fişiere ataşate
1.jpg
1.jpg (191.84 KiB) Vizualizat de 1487 ori

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Sâm, 17 Martie '12, ora 11:54

Asta e mai fain ca Crawler-ul/Buggy-ul ala. Arata mai bine! Imi place ca i-ai facut caroseria detasabila! Ce nu-mi place e bara aia din fata, e prea mare...
Sasiul seamana un pic cu cel al lui Nico71 :p Dar vad ca e foarte bun!
Interesant ca i-ai pus cutie de baterii, pacat ca nu e motorizata.
Am o intrebare: i De ce-ai pus arcuri tari pe spate si moi in fata? :?:

dinutu
gură spartă
gură spartă

Mesaj de dinutu » Sâm, 17 Martie '12, ora 16:31

detalii "Technice":

-greutate 1357g
-1XL motor pt transmisie.
-1M motor pt directie (fara clutch).
-4x4 fara diferentiale.

E motorizata, nu vezi ca are un cablu de la cutia de baterii :) Foarte misto, bara din fata nu-mi place nici mie dar am vazut ca e asa in general... ;) Felicitarile mele, o surpriza placuta :)
Va salut si va respect,
Dinu Busegeanu

I just want de best, the best or nothing!

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Sâm, 17 Martie '12, ora 18:24

Eu ziceam de cutia de viteze daca e motorizata :-| :p

george.andrei
gură spartă
gură spartă

Mesaj de george.andrei » Sâm, 17 Martie '12, ora 21:44

ms pt comment-uri,

@Razvy- am pus amortizoare tari pe spate ca sa preia greutatea mare adica partea din spate a caroseriei + roata de rezerva + battery box-ul.
-amortizoare moi pe fata pentru ca puntea sa aiba libertate mare de miscare.

modelele le voi desena in LDD, iar apoi voi putea sa le desfac, deocamdata am desenat doar caroseria de la Jeep.

voi motoriza Ir pe viitor gearbox-ul, dar va trebui sa desfac de pe buggy motorul M + Ir receiver-ul.
deocamdata am vrut sa am 2 modele TT motorizate in acelasi timp pt a putea sa fac teste si sa vad care merita mai mult perfectionat.

in 2 saptamani maxim imi sosesc niste piese importante, iar ambele modelele vor intra la modificat, buggy-ul va primi link-uri de 9 studs (are de 6 studs acum), iar Rubicon-ul va primi suspensie de Unimog 8110. Toate acestea maxim la sfarsitul lui aprilie sper ! :)

video in curand!

george.andrei
gură spartă
gură spartă

Mesaj de george.andrei » Sâm, 17 Martie '12, ora 21:45

bara din fata este facuta precum cea de la jeep-urile din filmuletele cu "Project JK", cautati si o sa vedeti.

p.s.: pt bara din fata mai am o varianta construita, mai mica, si se poate inlocui cu cea montata deja in doar cateva secunde.

LaGrange
comunicativ
comunicativ

Mesaj de LaGrange » Dum, 18 Martie '12, ora 11:46

Interesanta abordarea la Jeep, total opusa fata de Crawler, folosind cu precadere liftarm-uri. Mi se pare ca ai pus cutia cu baterii cam sus, nu te influenteaza la trecerea peste obstacole? (vezi inclinare laterala si urcarea pe rampa). Imi place modul in care ai realizat butucul de la roti. Si ca tot veni vorba de roti, cele din spate ating cumva caroseria la cursa maxima?

Ar fi fost interesant daca ai fi putut sa ascunzi rotile dintate de la sistemul de directie, dar asta pe viitor. In rest, buna alegerea sasiului de culoare rosie si caroserie neagra.

O mica critica (sper ca e constructiva) legata de poze: iti lipsesc niste poze cu vederi standard (fata, spate, lateral, dedesubt). Acestea, de perspectiva, sunt prea apropiate si desi bune pentru detaliu, nu prea arata din 'chestiile ascunse'. Astept cu mare interes video-ul, sa vedem cum se descurca comparativ cu Crawler-ul. Merg pe varianta Crawler, pentru ca e mai usor...dar depinde si de transmisie, desi banuiesc ca e cam acelasi principiu, nu?
Now for wrath. Now for ruin. And the red dawn!

george.andrei
gură spartă
gură spartă

Mesaj de george.andrei » Lun, 19 Martie '12, ora 12:15

ms LaGrange, buggy-ul il aveam in plan de ceva timp, de prin septembrie 2011, am facut o incercare nereusita atunci, dar mi-a ramas gandul la el, acum a venit timpul sa-l pun la punct.

jeep, are greutatea distruita destul de bine, avand ceva greutate si pe fata nu are probleme la pante laterale sau urcate, o sa fac un video curand.

in arcuire maxima roata spate sterge putin de tot, dar tinand cont de amortizoarele galbene de pe spate nu-i dau atata libertate, e ok. Daca puneam gri (moi), imi statea lasat pe spate si nu era estetic deloc + ca se putea rasturna pe pante laterale mai usor.

apropo de poze, m-am gandit sa le fac mai de aproape, cu toate ca nu am facut variantele standard, iti poti face o idee cat de cat.

gear-ratio Jeep- 1st gear- The total final gear ratio is 1:13.897 viteza mica-torque maxim
- 2nd gear- The total final gear ratio is 1:5.001 viteza potrivita-torque micsorat.

gear-ratio Buggy-Crawler- The total final gear ratio is 1:13.897 viteza mica-torque maxim, este acelasi raport ca la prima viteza a Jeep-ului.

mad_horax
Former Ambassador
Former Ambassador

Mesaj de mad_horax » Lun, 19 Martie '12, ora 17:52

Intr-un final am intrat si eu pe forum si am vazut minunatia pe care ai construit-o.
Jeep Rubicon:
Sasiul este compact, solid construit si echibrat.
Caroseria mi se pare foarte frumos conturata, forma este foarte aproape de realitate.
Foarte interesanta cutia de viteze, cu rapoarte de demultiplicare corecte relativ la greutatea modelului.
Oricum, o sa fie un model si de viteza, si de forta (TT).
Imi place ce ai realizat si de-abia astept sa il vad pe teren

george.andrei
gură spartă
gură spartă

Mesaj de george.andrei » Sâm, 31 Martie '12, ora 00:55

am terminat de construit modelul in LDD 4.2, cam multa munca dar a meritat, acum pot desface modelul pt a face altceva si pot reveni la constructia initiala avand instructiunile si part list-ul. Rezultat : 1460 de piese (LDD-ul nu are o piesa pe care eu am folosit-o la ambele punti).

Model Name:
Jeep Jk Rubicon Unlimited

Number of Bricks: 1458