TTul meu care functioneaza !

N33
gură spartă
gură spartă
Judet: Maramures

TTul meu care functioneaza !

Mesaj de N33 » Vin, 24 Februarie '12, ora 19:48

Mi-am facut un Trial truck,functioneaza ... cam 70 % are problemele lui :? Incerc sa-l fac cat mai rezistent dat pt aia am nevoie de idei si de experimentare roflol

Ahhh nu mai vorbesc mai bine vedeti ce am creat :D

[flickr]6780033732[/flickr]

Cred ca il voi numi Black scorpion !

P.S. Nici un vagon nu a fost ranit in timpul fotografiatului roflol

devoratorul
gură spartă
gură spartă

Re: TTul meu care functioneaza !

Mesaj de devoratorul » Vin, 24 Februarie '12, ora 21:54

o balena :?

danyboy
comunicativ
comunicativ

Mesaj de danyboy » Sâm, 25 Februarie '12, ora 00:46

Eu nu ma pricep la tehnic, dar de un lucru imi dau seama: e imens!

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Dum, 26 Februarie '12, ora 20:38

hopa! ce avem noi aici? in sfarsit poze cu TTul :D
Arata destul de bine d.p.v. tehnic. Nu stiu cat de rezistent e, dar la asta se mai poate lucra daca e cazul. Pt idei, vezi sariel.pl si nico71.fr
Ca design... ma abtin :)) parca e putin cam incarcat pt gustul meu. Ar fi grozav daca ai reusi sa inghesiu si cutia cu baterii undeva mai jos, sa nu stea acolo, deasupra sasiului => distributie mai buna a greutatii :D
Oricum, imi place! Bv! La mai multe! :)

dinutu
gură spartă
gură spartă

Mesaj de dinutu » Dum, 26 Februarie '12, ora 21:14

:) Nu este rau, e chiar foarte bun pentru un prim TT :D Designul nu este reusit ( my opinion ) Este o bara / grila imensa in fata iar pe langa, cateva betisoare... Dupa cum a spus si ,,^ cel de sus ^", pentru o performanta mai mare, cutie de baterii trebuie sa stea cam in mijlocul sasiului, ca sa fie mai rigid si sa aiba un centru de greutate/stabilitate mai bun/a...In rest, totul pare ok, nu stiu performantele lui,,Poate un video? ;) Per ansamblu, e foarte cool, poate mai faci si participi la competitia din primavara/vara de trial :D
Va salut si va respect,
Dinu Busegeanu

I just want de best, the best or nothing!

N33
gură spartă
gură spartă

Mesaj de N33 » Dum, 26 Februarie '12, ora 21:58

Stati stati !!!
Designul ... e din cap ... doar sa nu fie gol de aceea i-am pus o cabina roflol

Deci performante performante ... ii sar axurile cardanice ,cutia de viteze nu e ce mai buna,cred ca nu trebuia sa pun de la 8 la 24 (roti dintate) mai bine pun 3 asemanatoare.Mai lucrez mai lucrez ........

Directia ... are probleme (mai buna decat la primul prototip) acum se invarte cat de cat ... dar nu e destul de tare cu cluch wheelul ala.

Suspensile macar functioneaza cun trebuie !

Refac sasiul cand pot dar nu incape cutia aia de baterii :x ori ce fac ...

Cutia de viteze este facuta dupa a lui Nico71 un pic modificata ...
Cred ca voi incerca si alte modalitati de cutie de viteze si axuri cardanice ...

Sergiu
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de Sergiu » Dum, 26 Februarie '12, ora 22:08

Referitor la directie, atata timp cat folosesti acel clutch alb nu are cum sa mearga bine directia, trebuie facuta cu roti dintate simple, de altfel majoritatea TT-urilor sunt facute fara clutch.

N33
gură spartă
gură spartă

Mesaj de N33 » Dum, 26 Februarie '12, ora 22:16

Bine dar fara acea roata cluch se arde motorul ... nu ?
Poate stiu eu gresit ... oricum am vazut o modalitate cu benzi de cauciuc.Oare aia e mai buna ?

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Dum, 26 Februarie '12, ora 22:16

E reusit sasiul, desi ai spus tu ca are cateva chestii care nu merg bine, eu zic ca e reusit. Cat despre design, e ......... dar inteleg ca l-ai facut ca sa nu fie doar sasiul gol ;) .
Nici mie nu-mi merge prea bine directia cu clutch gear-ul ala... Faci cum zice Sergiu ;)
E super tare ca l-ai facut in majoritate din mintea ta, mai ales ca i-ai pus cutie de viteze! Dar din moment ce ai zis ca unele chestii nu merg prea bine, eu iti zic sa faci macar saiul de le jeepul lui nico71! Prinzi experienta plus ca te vei ,delecta" cand te vei juca , cu el ;) . Eu l-am facut in 2 zile :D . App, daca nu ai bara din aia lung pt. directie, no problem, te ajut!

N33
gură spartă
gură spartă

Mesaj de N33 » Dum, 26 Februarie '12, ora 22:26

Nu nu,experimentez cu sasiul .... si ma uit la Nico roflol

Da cutie de viteze ...e ce mai simpla cu o viteza ... poate in viitor cand imi dau seama cum fac o cutie de viteze rezistenta roflol

Mersi de idei,cand am ti mp mai lucrez...

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Dum, 26 Februarie '12, ora 23:30

hmm...ziceai ca ai probleme cu directia din cauza clutch gear-ului... motivul e frecarea mare dintre roti si podea atunci cand virezi pe loc.

solutia ar fi sa aduci clutch gear-ul ala cat mai aproape de motor. adica pe axul motorului pui o roata dintata foarte mica pe care o angrenezi cu clutch gear-ul, apoi din nou, pe acelasi ax cu clutch-ul pui o rotita mica, pe care o angrenezi cu una mare, de pe axul careia pleaca roata dintata care iti vireaza rotile... nush cat ai inteeles....ideea in mare e ca la clutch gear sa ai cuplu cat mai mic, lucru ce il poti face prin angrenaje ce iti reduc turatia.

in felul asta poti sa si controlezi mai bine rotile, in sensul ca nu mai vireaza asa repede la cursa maxima.

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Dum, 26 Februarie '12, ora 23:42

P.S. poti pune te rog ceva poze la cutia de viteze? sunt curios ce tip de cutie ai folosit.... sau macar o descriere mica, cate viteze are, cum functioneaza...etc.

P.P.S. axurile cardanice iti sar din cauza link-uirlor alea... e un pic fortata pozitia lor. plus ca la suspensie de genul asta cred ca ar fi mai bine sa-i faci axuri cardanice care se pot lungi (iti spun din experienta-si eu am patit la fel). are sariel un model de camion pe care a folosit asa ceva la puntile spate... uite aici: http://sariel.pl/2009/11/scania-dump-truck/

N33
gură spartă
gură spartă

Mesaj de N33 » Dum, 26 Februarie '12, ora 23:47

Da,am inteles,dar am schimbat deja roata aia dintata cluch cu una normala ... nu e nici o problema ca nu are return to center.

Incerc si cealalta varianta ... mai incolo ... acum sa-mi dau seama cum sa fac cutia de viteze si cadrul.

Multumesc mult ... tuturor ! roflol

P.S. noroc ca daca cineva scrie inainte sa postez arata forumul !

P.P.S. este cutia de viteze de la Nico71 camionul de trial ... nu stiu care ... dar este facut cu piese din alea L

dinutu
gură spartă
gură spartă

Mesaj de dinutu » Lun, 27 Februarie '12, ora 21:15

Ce spui tu nu este chiar o cutie de viteze... Este o R-A-T-I-E ( am invatat si eu de la un maestru ) adica o combinatie intre mai multe roti dintate :) Problema asta cu cutia de viteze mi-a omorat si mie jeepul ( lui nico 71 ) deoarece tot alunecau rotile dintate si nu am gasit o solutie sa le impiedic... Sper ca tu sa fi mai norocos... In legatura cu directia, daca faci direct cu roata de 24 de dinti ( no clutch ) trebuie sa schimbi pe acolo niste ratii in asa fel incat sa impiedici axul motorului sa fie prea direct cu axul rotilor ( a directiei ) Pe mine m-a ajutat mad_horax si andrei.george, repozitionand clutch-ul pe axul motorului ( cum a spus si camaradul the dutch ) Daca ti se pare prea complicat, poti folosi ( nu este prea recomandat ) telecomanda detren ( cea care seteaza viteza ) si poti sa faci axul motorului acelasi cu axul directiei... ( fara a-l mai trece prin alte roti dintate pentru a incetini viteza ) Telecomanda acea este buna mai ales la creatile mici, care sunt mai greu de motorizat... In spatii in care nu ai loc sa pui prea multe roti dintate... Dar la camionul tau, este recomandata varianta 1 care ti-am zis-o... Sau daca vrei sa te risti, poti sa mergi pe varianta lui Sergiu, dar eu iti recomand sa nu deoarece sunt sanse sa strici motorul ( ~20% ) dar pana si eu care am multe motoare nu as risca, daramite-mi tu... Dar este doar un sfat :D Cu axurile cadranice, eu am rezolvat problema ( 80% ) intr-un mod mai scump, adica cumparand jointuri ( da, asa le spune roflol ) dinacelea vechi ( http://www.bricklink.com/search.asp?col ... temID=1700 ) o alta solutie ar fi sa mai pui inca unul ( adica sa ai in total, pe un ax, 3 ,,jointuri" ) dar varianta asta nu este sigura... Mai bine te consulti cu altii :)
Problemele tale sunt unele clasice lui Nico, nu stiu cum apar doar in viata in reala, nu si in videoclipuri roflol roflol
Va salut si va respect,
Dinu Busegeanu

I just want de best, the best or nothing!

N33
gură spartă
gură spartă

Mesaj de N33 » Lun, 27 Februarie '12, ora 22:13

UPDATE:Am refacut sasiul,directia si cutia de viteze care e defapt o R-A-T-I-E roflol

Acum ... directia merge fara cluch ... si e bine
Cadrul este mai ingust si incape la fix cutia aia de ratie sau ce o fi ...
In cutia aia sunt 3 roti de aceeasi marime deci e mai rapida masina dar e tot foarte puternica.

Am rezolvat transmisia ... mai bine zis am pun motorul mai spre mijloc deci e bine ...
Am mai rafi nat un pic puntile alea sa fie mai stabile !

PROBLEMA: Nu am habar cum sa fac cabina :(( :x cred ca o voi lasa asa roflol

Pun poze IN CURAND !!!!!!!