Ce spui tu nu este chiar o cutie de viteze... Este o R-A-T-I-E ( am invatat si eu de la un maestru ) adica o combinatie intre mai multe roti dintate

Problema asta cu cutia de viteze mi-a omorat si mie jeepul ( lui nico 71 ) deoarece tot alunecau rotile dintate si nu am gasit o solutie sa le impiedic... Sper ca tu sa fi mai norocos... In legatura cu directia, daca faci direct cu roata de 24 de dinti ( no clutch ) trebuie sa schimbi pe acolo niste ratii in asa fel incat sa impiedici axul motorului sa fie prea direct cu axul rotilor ( a directiei ) Pe mine m-a ajutat mad_horax si andrei.george, repozitionand clutch-ul pe axul motorului ( cum a spus si camaradul the dutch ) Daca ti se pare prea complicat, poti folosi ( nu este prea recomandat ) telecomanda detren ( cea care seteaza viteza ) si poti sa faci axul motorului acelasi cu axul directiei... ( fara a-l mai trece prin alte roti dintate pentru a incetini viteza ) Telecomanda acea este buna mai ales la creatile mici, care sunt mai greu de motorizat... In spatii in care nu ai loc sa pui prea multe roti dintate... Dar la camionul tau, este recomandata varianta 1 care ti-am zis-o... Sau daca vrei sa te risti, poti sa mergi pe varianta lui Sergiu, dar eu iti recomand sa nu deoarece sunt sanse sa strici motorul ( ~20% ) dar pana si eu care am multe motoare nu as risca, daramite-mi tu... Dar este doar un sfat

Cu axurile cadranice, eu am rezolvat problema ( 80% ) intr-un mod mai scump, adica cumparand jointuri ( da, asa le spune roflol ) dinacelea vechi (
http://www.bricklink.com/search.asp?col ... temID=1700 ) o alta solutie ar fi sa mai pui inca unul ( adica sa ai in total, pe un ax, 3 ,,jointuri" ) dar varianta asta nu este sigura... Mai bine te consulti cu altii

Problemele tale sunt unele clasice lui Nico, nu stiu cum apar doar in viata in reala, nu si in videoclipuri roflol roflol