am o intrebare in legatura cu anumite comenzi

yoyoseby
comunicativ
comunicativ

am o intrebare in legatura cu anumite comenzi

Mesaj de yoyoseby » Mie, 06 August '14, ora 15:48

de exemplu daca comanzi de pe ebay (acolo e singurul loc unde am gasit aproape tot ce am vrut) cum se procedeaza ...adica cum ajunge pachetul acasa sau la posta sau am mai auzit de pe undeva ca trebe sa mergi in vama dupa el....cum e luminatima si pe mine va rog :) :D

braker23
gură spartă
gură spartă
Judet: Cluj
Flickr: https://www.flickr.com/photos/braker23/

Re: am o intrebare in legatura cu anumite comenzi

Mesaj de braker23 » Mie, 06 August '14, ora 16:20

Nu e deloc greu sa cumperi de pe ebay, doar ca trebuie sa ai un user cu ceva review-uri la activ, ca sa te bage in seama si sa vrea sa-ti trimita. Daca il ai deja, tu alegi de la cine cumperi, asa ca incearca sa iei doar de la utilizatori din UE, tocmai ca sa eviti mersul in posta vamala, unde poti plati taxe in plus.

Apoi, majoritatea trimit prin posta lor, gen DHL, deci iti ajunge ori acasa, daca te gasesc, ori la posta ta locala la mandate, de unde il ridici cu buletinul, ca orice pachet.

Sper ca te-am lamurit, daca nu, feel free to ask si multa bafta :)

yoyoseby
comunicativ
comunicativ

Mesaj de yoyoseby » Mie, 06 August '14, ora 16:33

pai am gasit cum ziceam mai devreme ca,cautam preferabil seturi de cate 6 si am gasit pe ebay cei sase agori la un pret cat de cat rezonabil si vanzatorul e unul care are revieweri am vazut akolo ca are 100% ma rog dar e din united states....deci dak e din united states tre sa ma duc la vama?

iuliand
gură spartă
gură spartă
Judet: Constanta

Mesaj de iuliand » Mie, 06 August '14, ora 23:49

Dap, daca e din afara EU te prezinti la biroul vamal de colete, de obicei e tot pe langa posta. Acolo iti cere documente doveditoare ale achizitiei de pe ebay, nu mai stiu exact ce, dar in principiu o copie dupa comanda ebay si dupa chitanta paypal sunt suficiente. Daca valoarea e mai mare de 10 euro (parca) platesti vama.
Cand comanzi de pe ebay fii atent la costul transportului pana in Ro, poate fi usturator. Uneori transportul poate dura si o luna de zile.

vitreolum
gură spartă
gură spartă
Judet: Bihor
Flickr: https://www.flickr.com/photos/97901768@N07/

Mesaj de vitreolum » Joi, 07 August '14, ora 08:38

Singurul lucru care ti-l cere e buletinul, nu stiu unde ai auzit sa-ti ceara alea. Cat despre taxe, aici habar nu am ce reper e, oricum e mai mare de 10 euro.

yoyoseby
comunicativ
comunicativ

Mesaj de yoyoseby » Joi, 07 August '14, ora 09:19

poi nu am cum sa comand de pe ebay ca nu pot sa ma duc aja de capu meu in vama...deci o las balta :(

braker23
gură spartă
gură spartă
Judet: Cluj
Flickr: https://www.flickr.com/photos/braker23/

Mesaj de braker23 » Joi, 07 August '14, ora 10:12

Nu-ti cere nimeni documente doveditoare, doar e un pachet ca oricare altul, poate sa fie declarat valoare zero, practic cadou. Chiar si daca ii pune valoare, numai daca depasesti 60$ platesti taxe, care sunt destul de mari, adica TVA-ul (24%) din valoarea declarata.

Nu e vama de la granita :) e un oficiu postal vamal, adica un oficiu dedicat care se ocupa de toate pachetele non-EU. Si da, nu-ti cere nimeni nimic altceva decat buletinul, e ok.

iuliand
gură spartă
gură spartă

Mesaj de iuliand » Joi, 07 August '14, ora 10:36

Mai oameni buni, or fi astia din Constanta mai catolici? Deci tocmai ca sa evita practica "cadoului" de 0 Eur aici iti cere acte doveditoare. In cazul achizitiilor ebay iti cere copie dupa comanda sau chitanta paypal. Vii cu hartiuta printata si asa vede valoarea si destinatarul. Nu stiu ce-ti cere in cazul cadourilor adevarate ca nu am fost pus in situatia asta.

Si cu pragul de taxare sunt aproape sigur ca e 10 Eur. Ma faceti sa ma duc pe acolo sa va pozez afisele informative din oficiul vamal...

Ma refer strict la achizitiile extracomunitare, ca pentru alea te duci la biroul vamal.
Ce cumperi din UE iti vine direct la posta, le ridici doar cu buletinul si nu platesti nimic.

vitreolum
gură spartă
gură spartă
Judet: Bihor
Flickr: https://www.flickr.com/photos/97901768@N07/

Mesaj de vitreolum » Joi, 07 August '14, ora 10:40

Pai cum sa iti ceara dovada, de unde stiu ei ca ai luat de pe ebay, de la x sau de la y, sau ca e cadou? In cazul in care vrea sa verifice desface coletul si se uita pe factura din colet, daca exista. Tu nu ai nici o obligatie sa duci dovezi.

Eu am ridicat si cu valoare declarata de 100$ si nu am platit nici o taxa.

DAR asta depinde de la posta la posta, si de cheful aluia care lucreaza acolo... deci e cat se poate de posibil ca la tine sa fie fite tampite.

iuliand
gură spartă
gură spartă

Mesaj de iuliand » Joi, 07 August '14, ora 10:50

Experienta mea se reduce la 3 colete extracomunitare:

- Primul chiar a fost cadou de la un verisor care mi-a comandat ceva in US, a platit el si a trecut adresa destinatarului la mine. Valoarea vreo 150$ parca. Stiu ca am platit vama de m-a usturat (nu mai stiu suma exacta, parca 100lei). S-a uitat le expeditor si a vazut ca e trimis de o firma asa ca nu putea sa-l incadreze la "cadou" cu toate ca ofiterul vamal a inteles situatia si a incercat sa ma ajute sa platesc mai putin...

- Alte doua comenzi din china facute pe ebay si platite cu paypal, cu valori sub 10Eur la care nu am platit vama. Dar imi aduc aminte afisul imens din oficiul vamal care zicea ca pentru comenzile pe ebay trebuie sa aduci copii... si m-am conformat fara sa-mi pun prea multe intrebari.

yoyoseby
comunicativ
comunicativ

Mesaj de yoyoseby » Joi, 07 August '14, ora 10:52

pai multumesc de informatii dar asa cum am mai spus nu o sa comand din moment ce nu e din ue ca nu-mi permit vama si toate cele..mai astept totusi poate apare din ue sau poate apare chiar pe okazii sau undeva in romania cine stie

iuliand
gură spartă
gură spartă

Mesaj de iuliand » Joi, 07 August '14, ora 11:03

vitreolum scrie:...In cazul in care vrea sa verifice desface coletul si se uita pe factura din colet, daca exista...
Intotdeauna mi-a desfacut coletul de fata cu mine si s-a uitat in el indiferent de valoare. A verificat ca produsul sa fie cel declarat si chiar m-a intrebat ce e si la ce e bun - in unul din cazuri era un digitizor pentru un afisaj lcd asa ca a trebuit sa-i explic ca e o piesa electronica.
Astia de aici sunt foarte legisti si severi.

FreeK
gură spartă
gură spartă

Mesaj de FreeK » Joi, 07 August '14, ora 12:37

Confirm ca la Posta ti se desigileaza pachetu si se verifica factura sa coincida cu continutul. Totodata, taxele se platesc la valoarea facturii, deci cu cat suma platita de tine catre vanzator este mai mare, cu atat vama o sa fie mai mare. Mare atentie cu coletele din non-EU sa nu va arda taxele de la vama !

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Joi, 07 August '14, ora 17:45

Ook... sa va povestesc si eu experienta mea cu o comanda de pe ebay, din SUA: Acu' vreo 2 ani am comandat niste senzori pt Mindstorms, 2 motorase PF si cateva piese, in total avand o valoare de aprox 120$ + vreo 30$ transport (da, stiu! mult!).
La 3 saptamani dupa ce comanda a fost pusa pe curier, am primit o instiintare acasa ca trebuie sa ma prezint la Oficiul Vamal (in Timisoara e langa Gara de N - in caz ca ajuta cuiva). M-am prezentat doar cu instiintarea si buletinul. Intr-adevar, acolo am observat ca ii puneau pe oameni sa desfaca pachetele primite, pt a le verifica, insa pe mine m-au crezut pe cuvant cand le-am zis ca am LEGO in colet. Probabil fiind o cutie mica, nu i-a interesat asa mult ce contine, deci nu au desfacut-o. Taxe vamale nu am platit.

Felix Mezei
gură spartă
gură spartă
Judet: Maramures

Mesaj de Felix Mezei » Joi, 07 August '14, ora 18:17

Imi dau si eu cu parerea ca unul care nu am comandat inca de pe ebay .(Aia care nu stiu ii invata de obicei pe altii).
1. Lui vitreolum i-au vazut MOC-urile si din respect pentru el nu au cerut vama
2. Lui thedutch21 i-au vazut TTruck-urile de concurs si din respect pentru el nu au cerut vama
3. Lui iuliand care e milionar in dolari din respect pentru banii lui l-au ars la vama
4. Lui felix care nu a comandat niciodata din respect pentru ca-si da cu parerea ii vor confisca la vama.