dupa cum a spus si adrian florea, nu judecam pe nimeni pt ca foloseste fakeuri. fakeurile nu sunt bune, recomandam tuturor LEGO(R) [original] datorita calitatii superioare si pt ca e pur si simplu mai bun (teme noi, mentine legatura cu consumatorii, etc).
acum ca lego e scump si fakeurile is ieftine, iar romania e in criza, asta e alta latura a problemei...
@mercur: incearca sa folosesti cat mai putin fakeurile (numai daca nu ai aceea piesa in lego). stiu ca e greu, si eu trebuie de multe ori sa folosesc piese contrafacute dar incerc cat de cat sa le evit. din cauza calitatii proaste e materialului din care sunt facute de multe ori mi-au stricat piese originale fiindca am incercat sa le combin
in rest tema e interesanta, mai rar gasesti teme militare la lego. incearca sa schimbi tunul ala prefabricat cu unul facut din piese ca a arate mai fain, chiar daca nu e mai realist
@geo: nu cred ca exista forum pt fakeuri. oricum, nu cred ca ar avea prea multi membri fiindca majoritatea ar trece la lego dupa ce constata calitatea pieselor

. anyway, noi trebuie sa sustinem jocul cu cubulete, indiferent ca e lego sau ceva chinezarie, fiindca (din experienta iti spun) lumea trece la lego dupa o vreme. in plus exista unele seturi/serii proprii care au multe piese folositoare pt mocurile complexe (vezi seria Trains Series de la enlighten care are geamuri printate, necesare pt a face vagoane din epoca 2-3; piese/abtibilduri care nu sunt produse de TLG

)