Magnet Car

Scrie răspuns
Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Magnet Car

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Sâm, 11 Februarie '12, ora 20:34

Un moc de genul asta (aceeasi idee) am facut mai demult pt. un proiect la fizica roflol
Acum am facut un moc pe aceeasi idee : Magnet Car - doar ca l-am ,,stilizat" putin.
E usor de facut daca aveti magneti de genul asa, se potrivesc aproape perfect, ideea e ca unul sa nu se poata misca de unde-l pui ca sa poti impinge masinuta cu celalalt magnet.
Este dragut si foarte bun pt. a te da mare in fata colegilor! :p (cel putin cand faci prima data lectia cu magneti :) )
L-am postat acum fiindca era liniste in subforumul asta, asa ca sper sa va placa!
A, si astept comentarii! :billiam: :D ;)

[flickr]6857560165[/flickr]

Alte poze: http://www.flickr.com/photos/razvy_cluj ... 857560165/

cristian333
gură spartă
gură spartă

Re: Magnet Car

Mesaj de cristian333 » Sâm, 11 Februarie '12, ora 21:47

imi amintesc ca si eu aveam magneti la fel... ii cumparam de la tarabe cand plecam in excursii... roflol ideea e foarte interesanta, dar modelul lasa de dorit, chiar daca e doar un proiect pentru scoala :) voi incerca sa fac si eu unul, dar va trebui sa-mi dau seama cum sa-l fac sa mearca singur... ceva gen "eco power" roflol mersi pentru idee ;)
LEGO System Master!

N33
gură spartă
gură spartă
Judet: Maramures

Mesaj de N33 » Sâm, 11 Februarie '12, ora 22:03

Poate asta este un start pentru o noua serie fan made roflol

Daca facem masinute mai mari si mai detaliate ? :D

doar ne trebuie magneti ... multi magneti 8)

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Dum, 12 Februarie '12, ora 00:30

@ cristi, cum adica lasa de dorit? :(
Oricum, asta e CEA mai MICA varianta posibila, daca as fii putut s-o fac mai mare mi-ar fi trebuit magneti mai puternici :) :?
Si faza e ca il impingi tu, dar tinand magnetul cu polul opus, in spatele masinutei si il ,,imping" prin aer roflol
Vad ca nu v-ati uitat la poze ...
Oricum ar fi super tare sa faci o masina care ii pui intr-un anumit fel niste magneti si merge SINGURA, fara sa impingi magnetul... M-am gandit mult la asta dar pare imposibil, fiindca unul dintr magneti trebuie sa se miste cumva. Daca cineva are idei, sa zica ;) 8)
Mie mi se pare totusi destul de draguta, avand in vedere c-am facut-o cat mai mica posibila... oricum a fost greu sa pun magnetul acolo... :) Daca va intrbati de ce are gemuri masina acolo unde sta magnetul - asta e pt. ca sa vezi magnetul si sa nu fie un ,,zid" asa mare care sa desparta.
Mai astept comentarii

N33
gură spartă
gură spartă
Judet: Maramures

Mesaj de N33 » Dum, 12 Februarie '12, ora 00:32

Stai stai stai !

Este faza aia .... intorci o placa de LEGO,pui dedesubt un magnet,construiesti o masinuta cu un magnet ... si tragi magnetul de sub placa si magie roflol
Asta am vazut cu ceva dogemuri din LEGO :D ;)

cristian333
gură spartă
gură spartă

Mesaj de cristian333 » Dum, 12 Februarie '12, ora 00:36

Ma refeream la design... ar arata mult mai bine in technic. :) E cam patrata...

P.S. Am vazut pozele...
P.P.S. N33, ideea e sa nu interactionezi in niciun fel... Sa se miste singura cu ajutorul magnetului. :)
LEGO System Master!

LaGrange
comunicativ
comunicativ

Mesaj de LaGrange » Dum, 12 Februarie '12, ora 11:37

Pentru ca o masinuta de-aia sa mearga singura pe baza unor magneti (sau orice alt fel de sistem de propulsie) ar trebui sa creezi un Perpetum Mobile. Si daca-l faci, iei premiul Nobel...ultimul premiu Nobel in Fizica. Dupa tine nu mai ia nimeni. Plus ca o sa fii omorat de arabi pentru ca masina ta nu o sa consume nimic. Si probabil americanii te vor duce mort in Area 51 ca sa te puna alaturi de Cubul ala din Transformers. Energie vie! Sau nu.

In schimb, ce ai putea face e un MagLev sau ceva de gen. Nu se poate realiza din LEGO la ora actuala pana nu concep ei un motor liniar si o cale de rulare (ca sa fie 100% original). Dar cam asta se poate realiza cu magneti.
Now for wrath. Now for ruin. And the red dawn!

cristian333
gură spartă
gură spartă

Mesaj de cristian333 » Dum, 12 Februarie '12, ora 13:59

pai... facem un MagLev din trenurile lui N33! :D roflol
@LaGrange, nu sunt asa de greu de facut... ori e videoclipul fake. la 1:07 e ceva interesant...
LEGO System Master!

LaGrange
comunicativ
comunicativ

Mesaj de LaGrange » Lun, 13 Februarie '12, ora 09:16

Pune oricare 'motor' de-acolo intr-un vehicul si vezi daca merge :)
Now for wrath. Now for ruin. And the red dawn!