Modelul contine unele piese mai noi, de care nu dispun momentan (astept de 2 saptamani o comanda de pe Bricklink cu cele necesare), dar geosh21 mi-a sarit in ajutor si mi-a imprumutat piesele necesare, ca sa ma apuc de constructie. Tnx man!
So, dupa jumatate de noapte nedormita, am ajuns in stadiul asta: https://www.flickr.com/photos/73443991@ ... otostream/ . Nimic frumos pana aici pt un ochi neantrenat, dar "technicienii" vor sesiza cele 4 motoare L (cuplate fara demultiplicare la rotile de 94 => speed!), puntea fata cu unghi de fuga pozitiv si bratele puntii spate enorme (=> cursa mare a suspensiei). In plus, ca detali "de design" pot adauga si motorul fake alaturi de volanul ce se intoarce odata cu rotile.
Modelul initial construit de Madoca avea unele probleme cu puntea spate din cauza puterii mari transmise printr-un singur angrenaj de roti dintate catre axul final al rotilor. Omul nostru s-a pus pe treaba si a modificat puntea, incat acum avem 4 angrenaje la 90 grade, care transmit puterea pe 4 axuri diferite. Apoi, 2 cate 2, cele 4 axuri sunt cuplate prin alte angrenaje paralele, care merg la roti (cate 2 motoare pt fiecare roata). In plus, puntea este foarte rigida si nu se torsioneaza din cauza cuplului.
Am facut un mic test-drive prin casa, folosind doar un Bbox mare si sunt foarte multumit de sasiu. Unghiul de fuga pozitiv isi face treaba bine la viraje si, chiar daca e un model mare, se poate manevra usor. Ma gandesc sa renunt la al 2lea Bbox deoarece viteza actuala e suficienta pentru mediul indoor.
Revin cu alte poze si pareri cand e gata. Daca iese soarele, fac si un test-drive pe afara