[REVIEW] Lego Technic 8466 (B-model)

Scrie răspuns
thedutch21
gură spartă
gură spartă

[REVIEW] Lego Technic 8466 (B-model)

Mesaj de thedutch21 » Sâm, 21 Aprilie '12, ora 22:16

Stiu ca s-a mai facut review la setul 8466, dar, cu riscul ca o sa-mi sara dinutzu in cap :) , voi face si eu unul, insa la modelul B.

"Lego 4X4 Off-Roader" este numele modelului principal din set, s-a lansat in 2001, are aprox 1100 piese sii...... mie personal nu-mi place :p Da, stiu, e foarte apreciat pt cutia de viteze, pt ca este mare, pt ca are transmisie 4x4 si mai ales pt rotile power puller.... dar mie-mi pare foarte urat ca design! Caroseria este o adunatura de bete si betzigase si 2-3 paneluri. Rotile sunt cam prea mari si pare disproportionat; ca sa "vezi" farurile si stopurile iti trebuie o imaginatie de artist, dar ce nu-mi place cel mai mult sunt spatiile goale.

Asadar... voi face un review la modelul alternativ, care este un fel de monster truck si arata demential! :D
http://www.flickr.com/photos/73443991@N ... otostream/
Fata de modelul principal, este ceva mai scund, caroseria nu pare asa "golasa", iar rotile de power puller vin perfect pt un monster truck.

Mi s-au parut foarte interesante instructiunile acestui set: construiesti un sasiu cu suspensie independenta, tractiune 4x4 si cutie cu 6 rapoarte (5+1), iar apoi poti decide ce caroserie pui pe el, off-roader-ul sau monster truck-ul. Ce nu mi-a placut la instructiuni e faptul ca la "liftam-uri" nu scria ce lungime au, asa ca trebuia de fiecare data sa le numar gaurile din poza :(
Sasiul este foarte rigid, fiind construit cu piese de tip vechi, cu "studs". Nu stiu de ce a renuntat LEGO la aceste piese.
http://www.flickr.com/photos/73443991@N ... hotostream

Functiile:
Nu are functii actionate de motorase, precum seturile Technic din ultimii ani, insa are ceva specific supercar-urilor: o cutie de viteze cu 6 rapoarte (5+marsarier) :D
http://www.flickr.com/photos/73443991@N ... hotostream
De fapt modelul poate fi considerat un supercar datorita functiilor realistice, ce se regasesc la seturi le 8880 si 8448. Modelul mai are si transmisie 4x4, cu 3 diferentiale: 2 pe fiecare punte si unul central, sub cutia de viteze. Directia este de tip "hand of god", dar poate fi manevrat si de la volanul din cabina.
Suspensia este independenta, cu arcuri mari, insa pare cam moale. Speram sa il pot motoriza, insa bateria si motorasele PF l-ar pune pe butuci :p Mi-am cumparat arcuri noi, "extra hard" si nu e mare diferenta cu ele.... poate LEGO ar fi trebuit sa puna cate 2 arcuri la fiecare roata, ca la 8880.

Modelul alternativ are o caroseria rabatabila, precum un monster truck adevarat. Aceasta functie este realizata cu ajutorul telescoapelor pneumatice. Am pus un fimulet, precum si mai multe poze pe flicker:
http://www.flickr.com/photos/73443991@N06/7099298011/

Scorul:
-design 7/10 modelul principal, 10/10 modelul B
-piese 8/10 are piese multe, dar numai cateva mai deosebite.
-functii 9/10 imi palce ca are functii realiste
-pret.... habar n-am :p Il gasiti pe ebay intre 60-300 euro, complet/incomplet, sau chiar nou.
Scor final: BUN :)) E un set deosebit datorita dimensiunilor si rotilor power puller. Totodata ajuta la intelegerea unor tehnici de construire interesante.

Astept intrebari, sugestii, precum si criticile lui dinutzu si altii carora le place modelul principal :))
Ultima oară modificat Sâm, 28 Aprilie '12, ora 16:24 de către thedutch21, modificat 1 dată în total.

geo2087
gură spartă
gură spartă

Re: [REVIEW] Lego 8466 (B-model)

Mesaj de geo2087 » Dum, 22 Aprilie '12, ora 10:06

Foarte bun review-ul. Imi place mult modelul, dar ai dreptate, nu e mare lucru.
In plus, eu am aproape toate piesele pe care le are si chiar am reusit sa reproduc cutia de viteze dupa instructiuni, care functioneaza foarte bine. Acum incerc sa "inventez" o masina in jurul cutiei roflol

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Dum, 22 Aprilie '12, ora 10:56

Asta da rewiew! Eu jabar n-aveam de modelul B, dar ai dreptate, e mult mai fain! :0 ;)
Arata mai bine, e mai ,,compact", iar rotile sunt cool.

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Dum, 22 Aprilie '12, ora 13:03

Ma bucur ca v-a placut review-ul :) Urmatoarele seturi revizuite vor fi cele 2 Backhoe Loadere: 8455 si 8069.

@geo2087: ar fi interesant un model motorizat cu PF + cutia de viteze de la 8466 :D

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Dum, 22 Aprilie '12, ora 13:47

Off-topic : :billiam: as vrea eu sa fac un rewiew la 8069 :billiam: - numai sa obtin un aparat bun :)

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Dum, 22 Aprilie '12, ora 16:47

Razvy_cluj_ro scrie:Off-topic : :billiam: as vrea eu sa fac un rewiew la 8069 :billiam: - numai sa obtin un aparat bun :)
Perfect! Atunci imi ramane de revizuit doar 8455 :D

Ar fi frumos ca fiecare sa faca un mic review la seturile care le are si care nu au fost revizuite. Poate doresc si altii sa le achizitioneze si din review-uri pot afla mai multe informatii. Totodata, vom avea mai multe topicuri si dezbateri... ca tot zicea cineva ca nu mai sunt topicuri pe aici.

Personal astept review-uri cu poze (multe), sau fimulete la seturile 8448, 8880 si 8421 :)