Mi se pare excelenta ideea cu review-urile. Sigur, exista destule online. Dar nu in limba romana sau pe un site romanesc.
Incerc sa contribui cu un mini-review la setul 42024. Mi-a placut de cand am vazut primele imagini. Respectivul tip de camion nu a mai fost realizat recent de Lego (a mai fost facut vreodata, stie cineva?)
Cutia este destul de mica, un pic mai mica decat cutiile anumitor trenuri recente (79111 Constitution train sau 10233 Horizon Express) dar cu o forma similara. Imi place aceasta tendinta a celor de la Lego de a reduce cutiile. Se poate si mai mult, 42024 pare sa aiba cam o treime spatiu gol. Oare le afecteaza vanzarile daca minimizeaza cutiile? In sensul ca pentru anumiti cumparatori o cutie mica e mai putin impresionanta.
Exista manuale cu instructiuni doar pentru modelul principal. Sunt doua: primul contine pasii pentru construirea sasiului si a majoritatii elementelor tehnice. In al doilea se construieste cabina soferului si container-ul. La sfarsit avem si cateva indicatii pentru motorizarea modelului.
La inceput se construieste partea din fata, mecanismul care controleaza directia. Extrem de simplu, nu exista suspensie sau tractiune pe fata: Apoi se trece la partea centrala, zona de selectare a functiilor tehnice. Multe roti zimtate, o placere pentru orice fan technic
Ansamblul respectiv vazut din partea cealalta: Axul din prim plan este folosit pentru actionarea manuala a functiilor. Poate fi eliminat in cazul in care modelul este motorizat.
Partea din spate (zona care va actiona piciorusele de stabilizare a camionului, a 2-a functie selectabila): Asta e partea care a necesitat cea mai mare atentie. Poate pentru ca nu a fost evident (pentru mine) modul in care se ajunge la rezultatul final si la functia respectiva.
Mai departe, spre sfarsitul primului manual, sunt unite cele 3 module si se adauga "linear actuators" (2 mari pentru container si unul mic pentru stabilizatoare): Va urma