Inca unul printre voi

dan.gheorghiu
tăcut
tăcut

Inca unul printre voi

Mesaj de dan.gheorghiu » Joi, 25 Septembrie '14, ora 21:49

Salutare tuturor,

Ma numesc Dan-Alexandru Gheorghiu, sunt din Bucuresti si sunt pasionat de lego technic. In copilarie am avut o cantitate destul de mare lego city, pe care mama a decis sa o doneze cand am implinit 14 ani, cei drept unor copii saraci, asa ca nu imi pare rau dimpotriva ma bucur, ca si eu la randul meu "mostenisem" o mare parte din piese de la varul meu mai mare si prietenii lui.
Pasiunea pentru lego technic s-a nascut acum 2 ani de craciun, cand am primit 2 seturi 9390 si 9391. Am inceput sa ma documentez, am dat de Sariel si Nico71, si cand am vazut ce moc-uri se pot face, microbul mi-a intrat direct in sange.
In prezent detin 16.000 de piese, iar pana la sfarsitul anului mi-am propus sa ajung la 20.000. Seturile ce le detin sunt achizitionate de la niste utilizatori extrem de cunoscuti voua si foarte seriosi: danielpetrea si okazii.
Momentan ma confrunt cu problema spatiului de depozitare, din acest motiv nici nu prea am "mocuit" in ultima perioada... :? La anul mi-am propus sa renovez o camera pe care sa o dedic pasiuni mele :p

PS: sper sa va cunosc cat mai curand, si incerc sa fac tot posibilul sa ajung la concursul din iarna care se pregateste, pentru ca pe cele din Cluj si din Bucuresti le-am ratat...

iuliand
gură spartă
gură spartă
Judet: Constanta

Re: Inca unul printre voi

Mesaj de iuliand » Joi, 25 Septembrie '14, ora 22:21

Bine ai venit printre noi!
Ma bucur sa vad un fan technic din Bucuresti. In zona de SE a tarii noi tehnicienii suntem cam slab reprezentati din pacate. Sunt sigur ca Horatiu se va bucura si mai tare sa te cunoasca. :)
Abia astept sa ne vedem la urmatorul concurs.

talex
gură spartă
gură spartă

Mesaj de talex » Joi, 25 Septembrie '14, ora 22:55

Bine ai venit! :)
Follow the LEGO Batman adventures: http://instagram.com/alexnocturnal

FreeK
gură spartă
gură spartă

Mesaj de FreeK » Vin, 26 Septembrie '14, ora 09:18

Uuuu, inca cineva din @Buc care e pasionat de Technic. Ce seturi ai pana acum ?

braker23
gură spartă
gură spartă
Judet: Cluj
Flickr: https://www.flickr.com/photos/braker23/

Mesaj de braker23 » Vin, 26 Septembrie '14, ora 09:34

Welcome home :)

Ma bucur sa vad ca mai apar Technic fans, si e grozav ca vrei sa participi la concursuri, e cea mai tare provocare.

Apropo, sper ca ai vazut concursul de Micro-Cars, mai ai timp destul sa creezi si tu o masina. Multa bafta!

iuliand
gură spartă
gură spartă

Mesaj de iuliand » Vin, 26 Septembrie '14, ora 10:50

Daca ai pagina pe brickset ne-am bucura sa o impartasesti cu noi, ca ne roade curiozitatea :) Ne place sa vedem care are lista mai lunga... :P

dan.gheorghiu
tăcut
tăcut

Mesaj de dan.gheorghiu » Vin, 26 Septembrie '14, ora 12:24

Va multumesc pentru primire...
In legatura cu concursul de Micro-Cars, in seara asta, dupa serviciu, ma voi apuca de construit; abia astept sa impartasesc cu voi ce o sa iasa.
Link-ul catre pagina mea de pe brickset: http://brickset.com/sets/ownedby-dan-al ... -gheorghiu

FreeK
gură spartă
gură spartă

Mesaj de FreeK » Vin, 26 Septembrie '14, ora 12:33

Frumoase seturi, ai adunat cateva ! Felicitari !

braker23
gură spartă
gură spartă
Judet: Cluj
Flickr: https://www.flickr.com/photos/braker23/

Mesaj de braker23 » Vin, 26 Septembrie '14, ora 13:53

dan.gheorghiu scrie:Va multumesc pentru primire...
In legatura cu concursul de Micro-Cars, in seara asta, dupa serviciu, ma voi apuca de construit; abia astept sa impartasesc cu voi ce o sa iasa.
Link-ul catre pagina mea de pe brickset: http://brickset.com/sets/ownedby-dan-al ... -gheorghiu
OMG! Cred c-ar fi bine sa ma pun si eu la treaba atunci :)

Faine seturi ai adunat, multe dintre ele sunt si pe Wanted list-ul meu.

iuliand
gură spartă
gură spartă

Mesaj de iuliand » Vin, 26 Septembrie '14, ora 14:27

Lol! Speed computerul ma bantuie... :P
Daca tot il ai am sa te rog sa faci niste masuratori cu el sa vedem daca pica pe rotatiile teoretice ale motoarelor PF.
Daca al tau e ok atunci poate am sa-mi fac si eu curaj sa mai caut sa cumpar unul...

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Mesaj de lapsanszkitamas » Vin, 26 Septembrie '14, ora 16:40

Bine ai venit printre noi :D
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

dan.gheorghiu
tăcut
tăcut

Mesaj de dan.gheorghiu » Vin, 26 Septembrie '14, ora 22:39

iuliand scrie:Lol! Speed computerul ma bantuie... :P
Daca tot il ai am sa te rog sa faci niste masuratori cu el sa vedem daca pica pe rotatiile teoretice ale motoarelor PF.
Daca al tau e ok atunci poate am sa-mi fac si eu curaj sa mai caut sa cumpar unul...
sincer nici nu am apucat sa ma folosesc de el, dar daca vrei ti-l pot imprumuta... pe mine in schmimb ma "bantuie" 9641, pentru manometrul acela si air tank. Pe viitor am de gand sa-mi pun la punct si partea de pneumatics, momentan am doar ce mi-a oferit 8110 :p

iuliand
gură spartă
gură spartă

Mesaj de iuliand » Sâm, 27 Septembrie '14, ora 04:36

Pe scurt eu am luat de curand de pe bricklink un speed computer si s-a dovedit a fi defect pt ca nu indica bine turatia. Conectat la un motor PF M care teoretic are 405 rpm el imi arata valori oscilante aiurea intre 600 si 1200 (uneori si mai mult). Din fericire vanzatorul a fost intelegator si mi-a dat refund.
Acum nu mai am curajul sa comand altul pentru ca fiind un produs vechi este posibil sa prezinte foarte frecvent probleme de "batranete"...
Daca ai timp fa te rog o proba cu el conectat la un PF M si spune-mi ce rpm iti indica si daca indicatia este stabila.

mad_horax
Former Ambassador
Former Ambassador

Mesaj de mad_horax » Sâm, 27 Septembrie '14, ora 14:10

Bine ai venit!
Ne știm de la TT București, nu?
De-abia astept sa îți vad creațiile!

dan.gheorghiu
tăcut
tăcut

Mesaj de dan.gheorghiu » Sâm, 27 Septembrie '14, ora 18:10

mad_horax scrie:Bine ai venit!
Ne știm de la TT București, nu?
De-abia astept sa îți vad creațiile!

Nu ne cunoastem inca. Daca as fi fost in Bucuresti as fi venit si eu cu Trial truck-ul cu CVT proiectat de Nico71, dar modificat de mine :), iar perioada concursului din Cluj a coincis cu sustinerea dizertatiei, dar urmatorul Concurs de Trial Truck mi-am promis ca nu-l mai ratez.

In materie de creatii cam scartii, nu am facut decat mici modificari ale unor moc-uri ce nu-mi aprtineau. A era sa uit am un Jeep Wrengler facut din 9394 si 9395 nemotorizat si motor V2 pneumatic, care cred ca o sa le postez la sectiunea moc-uri. Ce-i drept am o problema cu spatiul de depozitare, in acest moment piesele le tin in niste cutii alimentare de la Ikea grupate pe categori; si ca sa gasesc un anumit reper care se afla pe langa alte cateva zeci sau sute de piese asemnatoare ca forma si culori identice imi este destul de dificil. Chiar mi-am propus sa deschid un topic in legatura cu aceasta problema, ca presupun ca nu sunt singurul care se confruta cu o astfel de situatie, dar nu stiu in la ce categoria s-ar incadra...