Amazon.de - ce parere aveti?

Scrie răspuns
Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Amazon.de - ce parere aveti?

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Vin, 05 August '11, ora 21:30

@LegoDad a scris intr-un topic ca a comandat de pe acest site, amazon.de, care e ,,universal", are de toate, printre care si mult LEGO. Am vazut ca exista si amazon UK si USA, dar Germania e mai aproape. Poate in viitor voi face o comanda, dar mai intai vreau sa stiu cat mai multe pareri: Se merita sa cumpar de acolo?, E dezavantajos transportul?, E SIGUR? (ca si Bricklink), etc... Ikarus zicea ca e sigur dar vreau sa aflu CAT MAI MULTE PARERI. Daca stiti vreo info., cat de mica, va rog scrieti! :)
P.S.In afara de LegoDad, a mai comandat cineva de acolo?

Quinlan Vos
vorbăreț
vorbăreț

Re: Amazon.de - ce parere aveti?

Mesaj de Quinlan Vos » Vin, 05 August '11, ora 21:48

Eu am comandat de pe amazon.com de mai multe ori si totul a fost ok. Nu se pune problema de siguranta. Am comandat si carti (taxele sunt foarte mici + ca gasesti tot ce vrei) dar si diverse figurine, statuete etc si nu am avut probleme. Lego nu am incercat sa cumpar dar orice are un inceput.

Problema cea mare cred ca este cu transportul ... unele magazine de la care am cumparat taxau pe greutate pe cand altele in functie de suma de care cumparai (ex: cumparai de pana in 100$ - transportul era 40$). Deasemenea nu toate magazinele trimit in Romania. Daca ai cont atunci poti vedea clar care trimt si care nu (va fi specificat "We are not able to ship this item to your default shipping address.").

Daca gasesti ceva magazin, anunta-ne, poate ne strangem mai multi :D.

LegoDad
comunicativ
comunicativ

Mesaj de LegoDad » Sâm, 06 August '11, ora 19:18

De siguranta nu se pune problema. Poate se pune la magazinele online din Romania, unde mi s-a intamplat sa comand o carte iar dupa o luna, cand ii sun, sa-mi spuna ca nu o au pe stoc (dar o tin pe site de isteti ce sunt, ca au auzit de SEO si de faptul ca ii gaseste lumea prin Google daca au produsul pe site). Sau sa vad o gramada de produse in stoc pe site iar dupa ce pun ca prostul comanda sa ma sune sa-mi ofere alternative, produsul nefiind in stoc. Nu, la amazon nu e cazul nici de asta nici sa nu-ti trimita sau sa se intample ceva.

Pe amazon, daca ati observat, vand nu doar ei ci si alte firme. De multe ori alte firme fie nu trimit in Romania fie cer mult pe transport (si 29 de EUR pe un colet, cat e standardul la DHL).

Daca insa, dupa ce-ati cautat ce doriti, selectati categoria jucarii (Spielzeug in .de respectiv seller pe .com si pe .co.uk), aveti posibilitatea sa filtrati dupa furnizor (Anbieter pe .de respectiv Seller pe .com si .co.uk) si sa alegeti doar produsele oferite de amazon. Ei trimit in Romania, la pret mai mult decat rezonabil (7.84 sau cat e, tinand cont ca face peste mia de kilometri mi se pare foarte ok).

Eu comand de ani buni de la ei si am comandat inclusiv scaune de masina pentru copii, care-s cat o zi de post in pachet si mi-au venit cu 7.84 transport. La fel si din uk.

---

Acum un minut am mai facut o comanda, la care transportul e 8 eur si un pic (sunt multe articole). Cum s-a incheiat am primit mailul de confirmare, cu cod track and trace. Pe site la DHL vezi tot timpul unde e pachetul, iar dupa ce intra in tara, in scurt timp e la tine. Nu vad cine sa ti-l fure. O sa revin pe topic cand am ridicat pachetul de la posta. N-am nimic cu ei, nu sunt afiliat amazon, insa dupa parerea mea sunt "stacheta" in materie de comert online.

=========Update 11.08
Desi data aproximativa de livrare era data 19 august (sa fie acoperitor), azi dimineata mi-a fost livrat pachetul. Evident ca nu a contat ca am facut comanda sambata seara, ea luni dimineata la prima ora deja aparea inregistrata in sistemul lor ca trimisa catre mine. 3 zile pe drum, a patra la mine, livrata in Romania de catre Cargus. Ambalate perfect, tot ce trebuie in pachet, etc. Ca de fiecare data dealtfel.
Ultima oară modificat Sâm, 06 August '11, ora 19:25 de către ikarus, modificat 1 dată în total.
Motiv: postare dubla

geo2087
gură spartă
gură spartă

Mesaj de geo2087 » Sâm, 20 August '11, ora 14:34

Eu am comandat in februarie de pe Amazon.co.uk un Xbox360 cu Kinect si am facut comanda sambata iar marti dimineata am primit-o. Mi-au dat tracking number, dar a venit prin UPS. Acum vreau sa imi iau 8258 Crane Truck (http://www.amazon.de/gp/product/B001U3Z ... d_i=301128) si am vazut la final ca voi plati 124 euro cu transport normal. Totusi ce imi vor trimite ei va fi cu cutie/instructiuni in germana?

Cloud
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Cloud » Dum, 21 August '11, ora 21:52

geo2087 scrie:Eu am comandat in februarie de pe Amazon.co.uk un Xbox360 cu Kinect si am facut comanda sambata iar marti dimineata am primit-o. Mi-au dat tracking number, dar a venit prin UPS. Acum vreau sa imi iau 8258 Crane Truck (http://www.amazon.de/gp/product/B001U3Z ... d_i=301128) si am vazut la final ca voi plati 124 euro cu transport normal. Totusi ce imi vor trimite ei va fi cu cutie/instructiuni in germana?
Smecher , ce cont de Xbox Live ai ? :)

geo2087
gură spartă
gură spartă

Mesaj de geo2087 » Dum, 21 August '11, ora 22:36

Cloud scrie:
geo2087 scrie:Eu am comandat in februarie de pe Amazon.co.uk un Xbox360 cu Kinect si am facut comanda sambata iar marti dimineata am primit-o. Mi-au dat tracking number, dar a venit prin UPS. Acum vreau sa imi iau 8258 Crane Truck (http://www.amazon.de/gp/product/B001U3Z ... d_i=301128) si am vazut la final ca voi plati 124 euro cu transport normal. Totusi ce imi vor trimite ei va fi cu cutie/instructiuni in germana?
Smecher , ce cont de Xbox Live ai ? :)
AncestralSpade8 :p

LegoDad
comunicativ
comunicativ

Mesaj de LegoDad » Vin, 26 August '11, ora 17:05

Eu nu am cumparat Technic din Germania, insa in general din cate am vazut la seturile baietilor mei instructiunile sunt grafice (desene), nu text. Adica pot fi folosite in orice limba. Pe langa asta, cred ca se mai gasesc si pe internet ca PDF, in mai multe limbi.
Aici: http://technic.lego.com/en-us/BuildingI ... Group.aspx le ai in engleza, de exemplu.

promo
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de promo » Dum, 02 Octombrie '11, ora 23:07

eu am cumparat si nu am avut nici o problema. ultimul colet mi-a venit saptamana trecuta.
direfenta de pret DE -RO imensa :x

LegoDad
comunicativ
comunicativ

Mesaj de LegoDad » Mie, 05 Octombrie '11, ora 23:08

promo scrie:eu am cumparat si nu am avut nici o problema. ultimul colet mi-a venit saptamana trecuta.
direfenta de pret DE -RO imensa :x
Cred ca depinde mult si de set. Din cate am vazut eu sunt seturi la care Clevertoys (de exemplu) se apropie de pretul Amazon/MyToys. La altele insa pot sa apara si diferente serioase. Partea buna e ca si Amazon si MyToys vand si o gramada de alte chestii asa ca poti sa imparti costurile de transport intre mai multe articole.

cozmin86
tăcut
tăcut

Mesaj de cozmin86 » Vin, 16 Noiembrie '12, ora 12:11

salutare...vreau sa mi dau si eu o comanda de un ceas pe amazon (e prima data cand comand )si am o retinere legata plata...e ceva serios sau???de transport imi scrie ca e gratis o mai trebui sa mai dau ceva???

Bricky
Former Ambassador
Former Ambassador
Judet: Bucuresti
Flickr: https://www.flickr.com/photos/brickys_world/

Mesaj de Bricky » Vin, 16 Noiembrie '12, ora 12:25

Trebuie sa fii logat pe site si sa mergi cu comanda pana la pasul final, cand iti da si costurile de transport. S-ar putea ca transportul sa fie gratis doar pentru Germania, daca vorbim de amazon.de.
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine