Mini Tank

Scrie răspuns
thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mini Tank

Mesaj de thedutch21 » Mar, 03 Ianuarie '12, ora 15:29

Mi-am cumparat recent un mini buldozer (8269) si, adaugand senilele de la acest model si pe cele de la 8047, pe care il aveam de ceva vreme, m-am gandit sa fac un tanculet :D

Am incercat sa fac un design cat mai simplu, compact si usor, utilizand 2 motoare M, un IR reciever si o cutie de baterii. La partea de design nu am vrut sa pierd prea mult timp, plus ca nu dispun de piese de Lego City ca sa-i fac mai multe detalii. Rezultatul il gasiti aici:

http://www.flickr.com/photos/73443991@N ... otostream/

Turela se poate roti , iar tunul se ridica printr-un mecanism cu "melc" si o rotita.

Sper sa va placa...

P.S. Am adaugat pe flicker si alte poze cu MOC-uri mai vechi (un Unimog construit 80% dupa ideile lui Nico71, un hexapod si un 8081 Extreme Cruiser modificat si motorizat).
Enjoy :P

N33
gură spartă
gură spartă
Judet: Maramures

Re: Mini Tank

Mesaj de N33 » Mar, 03 Ianuarie '12, ora 21:10

Arata binisor ... dar serios parca ar fi un tanc de curse cu culorile alea roflol

Meanismul cu care controlezi senilele adica 2 motoare functioneaza bine ? cata putere are ?

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Mar, 03 Ianuarie '12, ora 23:12

:)) tanc de curse...hmm.. :P am vrut sa-l acopar repede cu ceva si am pus niste placi mari de la un racing buggy (8048) si un racing truck (8041) rezultand un racing tank :))

cu mecanismul senilelor nu am probleme, se pare ca mi-a iesit destul de rigid. raportul de turatie e 1:1, deci turatia senilelor e egala cu cea a motoraselor. tancul se misca foarte bine si repede pt ca e usor (are cam 500 grame cu tot cu baterii). in filmulet nu prea iti dai seama de viteza cu care se deplaseaza pt ca aluneca pe masa, insa pe covor e foarte sprinten :D

N33
gură spartă
gură spartă
Judet: Maramures

Mesaj de N33 » Mar, 03 Ianuarie '12, ora 23:30

Deci merge bine ...
Mi-a venit o idee pui un pic mai in spate motoarele si pui 2 cutii de viteze pentru senile ... asa ca poate sa faci un tank care merge repede si daca ii pui un tun care lanseaza bilute (Bionicle) poti sa tintesti usor pentru ca nu sare ... cu viteza mare ;)

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Mie, 04 Ianuarie '12, ora 00:04

ohooo... :)) eu m-as fi multumit daca aveam loc sa pun un al 3-lea motor M ca sa rotesc turela :P
nu pot da motorasele mai in spate pt ca nu mai am piese pt senile ca sa lungesc tancul... si nici tun de-ala nu am inca (astept o comanda de pe bricklink cu el). cand vin piesele, o sa incerc sa ii pun si tun :D

ovi12ro
comunicativ
comunicativ

Mesaj de ovi12ro » Joi, 17 Ianuarie '13, ora 18:44

bun mecanism . acum, da-i o forma ;)
Lego is the future ;)