Minifig Case

ovidiusoft
guraliv
guraliv

Minifig Case

Mesaj de ovidiusoft » Sâm, 11 Ianuarie '14, ora 23:40

Nu e chiar MOC, pentru ca n-am folosit nici macar o piesa LEGO, doar o rama foto de la Ikea, placaj, folie, cuie, magneti si lipici, nu aruncati cu rosii ca am postat aici.

Ideea am furat-o de aici, dar nu mi-a placut realizarea de acolo, asa ca m-am gandit ca pot face ceva mai frumos. Eu sper ca am reusit :). Urmatoarea o sa fie probabil (mult) mai mare, cu un alt sistem de inchidere, mai adanca si cu LED-uri :D

Daca intereseaza pe cineva cum am executat si cam ce modificari se pot face, pot da detalii!

[flickr]11894049275[/flickr]

Iata si varianta in care incap minim 15, maxim 18 figurine, bazata pe o rama Ribba 25x25 de la Ikea:

[flickr]16112735701[/flickr]
Ultima oară modificat Sâm, 27 Decembrie '14, ora 01:14 de către ovidiusoft, modificat 1 dată în total.

AlexDesign
gură spartă
gură spartă

Re: Minifig Case

Mesaj de AlexDesign » Sâm, 11 Ianuarie '14, ora 23:44

Uite rosia!!! Se indreapta direct spre tine!!! Glumesc... interesant "MOC". Dar prefer pentru minifigurinele mele ligheanul in care stau. Cred ca le sta mai bine.

ovidiusoft
guraliv
guraliv

Mesaj de ovidiusoft » Dum, 12 Ianuarie '14, ora 00:01

Nuuuu, NUUUUUUU... Cum sa tii figurinele in lighean? : :((

AlexDesign
gură spartă
gură spartă

Mesaj de AlexDesign » Dum, 12 Ianuarie '14, ora 00:21

Pai si unde ai vrea sa stea cei 200 de omuleti pe care NU ii folosesc? Eventual sa ii pun pe jos prin toata casa si sa vad cine calca primul pe ei? Mai alez ca eu nu consider necesara o cutie sofisticata ca a ta pentru deocamdata nu am minifiguri atat de pretioae incat sa merite sa stea acolo..

Zinnk
tăcut
tăcut

Mesaj de Zinnk » Dum, 12 Ianuarie '14, ora 00:53

Arata grozav!

Toate minifigurinele sunt pretioase :)

AlexDesign
gură spartă
gură spartă

Mesaj de AlexDesign » Dum, 12 Ianuarie '14, ora 01:23

Da normal...dacca nu ar fi pretioase cine stie unde le-as pune.

AlexDesign
gură spartă
gură spartă

Mesaj de AlexDesign » Dum, 12 Ianuarie '14, ora 01:23

Da normal...dacca nu ar fi pretioase cine stie unde le-as pune.

vitreolum
gură spartă
gură spartă
Judet: Bihor
Flickr: https://www.flickr.com/photos/97901768@N07/

Mesaj de vitreolum » Dum, 12 Ianuarie '14, ora 09:54

Astept cu nerabdare varianta mare sa vad cum iese, am si eu mare nevoie de un display.

AlexDesign
gură spartă
gură spartă

Mesaj de AlexDesign » Dum, 12 Ianuarie '14, ora 12:37

AlexDesign scrie:Da normal...dacca nu ar fi pretioase cine stie unde le-as pune.
De ce s-a postat de 2 ori?! rrog un moderator sa stearga si mesajul asta si unul dintre cele de mai sus.

ovidiusoft
guraliv
guraliv

Mesaj de ovidiusoft » Dum, 12 Ianuarie '14, ora 12:49

@vitroleum, cea mai mare o sa iasa cum i-a iesit celui din link-ul de pe Instructables de mai sus, mai putin stalpii verticali, care mie nu-mi plac deloc. La 50 cm latime, este totusi posibil ca placajul sa flambeze (nu are mare greutate pe el, dar totusi...), probabil ca niste sustinere verticala tot ar trebui, idei se gasesc. Probabil ca nu o sa merg pe varianta asta, nu-mi dau seama cum sa o fac sa arate frumos.

Ce am eu acum este cea mai mica rama Ribba, urmatoarea tinta este una in care sa incapa cam 16 figurine, sa pot pune o serie Collectibles completa. O sa mai incerc si cu ramele puse la 50 de grade (landscape), teoretic spatiul e mai bine folosit si incap mai multe, iar pe perete cred ca ar arata mai bine landscape si mai multe figurine una langa alta.

Problema reala este ca rama are exact adancimea unui baseplate de minifig (3 studs) si inca vreo 2 mm. Asta inseamna ca nu incap bine figurinele care au instrumente, arme sau accesori voluminoase, de exemplu Classic Alien nu incape decat daca trage cu pistolul vertical, si arata oribil. O sa lipesc doua astfel de rame spate in spate, ceea ce creeaza un spatiu interior de 6 studs. Astfel, deja ai spatiu sa pui figurinele si din profil sau la 45 de grade, sau chiar sa faci o minidiorama care se poate agata pe perete.

vitreolum
gură spartă
gură spartă

Mesaj de vitreolum » Dum, 12 Ianuarie '14, ora 13:09

Aici e si problema mea, am nevoie de una mare (50+ figurine), dar nici eu nu ma dau in vant dupa stalpii verticali. Varianta ta arata mult mai bine. In plus nu stiu de unde sa iau o rama dinaia, nu am ikea in oras.

ovidiusoft
guraliv
guraliv

Mesaj de ovidiusoft » Dum, 12 Ianuarie '14, ora 13:20

Rame de fotografii adanci mai gasesti si pe la alte magazine, eventual poti sa-ti comanzi de la Ikea, sticla din rame e prinsa destul de bine si nu cred ca o sa sufere la trasport (poate daca joaca aia fotbal cu ea, ceea ce nu m-ar uimi...).

Pentru rigidizarea rafturilor ar exista solutii. Cel mai simplu e sa folosesti un material mai inflexibil decat placajul standard de 4mm. Apoi, sa lipesti 2-3 foi de placaj de 3 sau 4mm (8-9 mm grosimea raftului nu o sa arate rau deloc). Daca nici asa nu merge, mai poti sa folosesti niste stalpi verticali scurti si sa faci o structura de tip fagure, in care un stalp se sprijina pe un raft si nu ajunge pana jos de tot. Spatiul creat o sa arate ca un zid de caramida, ceea ce cred ca ar da foarte bine, mai ales daca in fiecare celula pui figurine inrudite sau faci o mica diorama. Se gasesc solutii, dar fii pregatit sa bricolezi si sa mai dai si gres din cand in cand :)

vitreolum
gură spartă
gură spartă

Mesaj de vitreolum » Dum, 12 Ianuarie '14, ora 14:23

Mersi pentru sugestii, o sa incerc pe una mica prima data sa vad ce iese.

ovidiusoft
guraliv
guraliv

Mesaj de ovidiusoft » Sâm, 27 Decembrie '14, ora 01:15

Update ^^

FreeK
gură spartă
gură spartă

Mesaj de FreeK » Sâm, 27 Decembrie '14, ora 10:53

Arata foarte bine, dar am o intrebare: de unde cumperi materialul cu care ai facut suporturile pt minifigurile ? Mai precis, cum le-ai facut sa stea lipite de rama ?