Green Leaf Street Car
- mad_horax
- Former Ambassador

Green Leaf Street Car
De fapt a vrut sa fie un hibrid Street/Terrain Car. Caracteristici:
1. Diferentiale pe punti cu blocare manuala pentru 4x4
2. Suspensii reglabile pe inaltime
3. Tractiune integrala
4. Cutie de viteze cu 2 trepte manuala
5. 1 x M - directie; 1 x XL - tractiune
6. Raport de tractiune 3:5-1:3-20:28 si 5:3-1:3-20:28
7. Greutate: 1.25kg
Masinuta va fi prezenta - alaturi de superbul Jeep al lui George la expozitia LEGO din Mai de la Muzeul Tehnic Bucuresti (16-18)
1. Diferentiale pe punti cu blocare manuala pentru 4x4
2. Suspensii reglabile pe inaltime
3. Tractiune integrala
4. Cutie de viteze cu 2 trepte manuala
5. 1 x M - directie; 1 x XL - tractiune
6. Raport de tractiune 3:5-1:3-20:28 si 5:3-1:3-20:28
7. Greutate: 1.25kg
Masinuta va fi prezenta - alaturi de superbul Jeep al lui George la expozitia LEGO din Mai de la Muzeul Tehnic Bucuresti (16-18)
- N33
- gură spartă

- Judet: Maramures
Re: Green Leaf Street Car
Fain,dar cum blochezi diferentialul ala ? Cum reglezi inaltimea suspensilor ... ceva de gen ca la 8297 ?
Apropo ai ales bine culoarea !
Apropo ai ales bine culoarea !
- mad_horax
- Former Ambassador

Salut si mersi pt parere.
Diferentialul il blochez pe niste roti dintate (de 16) montate direct pe axuri de unde ma duc pe alte doua roti dintate de 16 si iar inca 2, dintre care una este cu clutch. Este suficient sa le blochez pe acestea doua din urma intre ele si atunci si axurile rotilor sunt blocate intre ele. Am folosit cate 3 perechi de roti dintate pentru pozitionarea si accesibilitatea clutch-ului.
Suspensiile reglabile au imprumutat ideea de la 8297, cu mentiunea ca intervine si torsiunea axului de plastic si de aceea e bine sa folositi axuri cat mai scurte in astfel de situatii. Pentru mentinerea inaltimii dorite am folosit o roata melc, ce roteste o roata de 24, care antreneaza axuri cu piesele in forma de cruce. Am folosit transmisii separate stanga-dreapta pe axuri dinspre fata in spate, pentru a distribui puterea rotii de actionare.
Diferentialul il blochez pe niste roti dintate (de 16) montate direct pe axuri de unde ma duc pe alte doua roti dintate de 16 si iar inca 2, dintre care una este cu clutch. Este suficient sa le blochez pe acestea doua din urma intre ele si atunci si axurile rotilor sunt blocate intre ele. Am folosit cate 3 perechi de roti dintate pentru pozitionarea si accesibilitatea clutch-ului.
Suspensiile reglabile au imprumutat ideea de la 8297, cu mentiunea ca intervine si torsiunea axului de plastic si de aceea e bine sa folositi axuri cat mai scurte in astfel de situatii. Pentru mentinerea inaltimii dorite am folosit o roata melc, ce roteste o roata de 24, care antreneaza axuri cu piesele in forma de cruce. Am folosit transmisii separate stanga-dreapta pe axuri dinspre fata in spate, pentru a distribui puterea rotii de actionare.
- Razvy_cluj_ro
- gură spartă

Frumoasa masinuta!
E foarte functionala din cate imi dau seama si piesele sunt bine ,,indesate"! Nu arata rau ; are un pic de boala papagalului, dar e de inteles, deoarece piesele verzi nu sunt asa multe roflol .
As vrea sa vad un video cu masinuta in actiune!
As vrea sa vad un video cu masinuta in actiune!
- dinutu
- gură spartă

Nota 10, te astept in parc cu ea 
Va salut si va respect,
Dinu Busegeanu
I just want de best, the best or nothing!
Dinu Busegeanu
I just want de best, the best or nothing!
- AlexDesign
- gură spartă

@mad_horax
ai fost la expo de la muzeul tehnic ca din cate tin eu mint am vazut si masinoiu asta acolo.
ai fost la expo de la muzeul tehnic ca din cate tin eu mint am vazut si masinoiu asta acolo.
- mad_horax
- Former Ambassador

Da, am fost prezent cu MOC-uri (nu prea multe). Eu fac parte si din Asociatia Brickenburg si particip cat pot de mult si la expozitiile lor.
- AlexDesign
- gură spartă

ok
deci tu ai facut ATNu roman?
deci tu ai facut ATNu roman?
- mad_horax
- Former Ambassador

Multumesc!
Am o singura problema si va sfatuiesc si pe voi. Am pus pe punti, diferentiale blocabile pentru ca sa o folosesc si in TT. Insa la solicitare mare crapa roata dintata de transmisie din diferential.
In concluzie: nu folositi diferentiale de niciun tip daca veti construi o masina pentru TT.
Am o singura problema si va sfatuiesc si pe voi. Am pus pe punti, diferentiale blocabile pentru ca sa o folosesc si in TT. Insa la solicitare mare crapa roata dintata de transmisie din diferential.
In concluzie: nu folositi diferentiale de niciun tip daca veti construi o masina pentru TT.
- tonicodrea
- gură spartă

Uuuuu...E foarte tare Horax,imi place caroseria mult 
- AlexDesign
- gură spartă