Trial Truck - Jeep Rubicon - The Big Boy !

Scrie răspuns
george.andrei
gură spartă
gură spartă

Trial Truck - Jeep Rubicon - The Big Boy !

Mesaj de george.andrei » Vin, 21 Septembrie '12, ora 00:34

salut!

n-am mai intrat de ceva vreme la o vorba sau la o impresie pe forum, dar azi imi fac intrarea in forta, cu ultimul MOC realizat.

trec direct la descriere fara prea multa "blabla":

"Rubicon - The Big Boy"

parte electrica folosita : 2 receivere Ir, 2 controlere, 2 motoare XL, 3 motoare M, 3 seturi de lumini, 1 cutie de baterii, 1 intrerupator.

motorizare - 2 motoare XL legate la o cutie de viteze cu 2 trepte, actionata Ir
- 1 motor M pt directie fara clutchgear
- 1 motor M pt cutia de viteze
- 1 motor M pt intrerupator, care aprinde si stinge seturile de lumini

greutare - 2069 grame

dimensiuni (studs):

60s - lungime bara-bara
67s - lungime roata de rezerva-bullbar
23s - latime caroserie
26s - latime punte in dreptul rotiilor
18s - inaltime caroserie

alte specificatii:
- caroserie demontabila de pe sasiu prin eliminarea a 10 pini prinsi lateral
- suspensie reglabila pe inaltime, acest lucru se face manual
- cele 4 usi, capota si cele 2 parti ale portbagajului se deschid manual, am eliminat pe cat posibil gaurile de sobolan din caroserie, mentinand totusi o greutate redusa
- Jeep-ul este "incaltat" cu roti de Unimog 8110 iar ca rezerva are o roata baloon de 94
- suspensie cu link-uri de 9studs, amortizoare de Unimog.
- drive-shaft-uri telescopice, erau necesare pentru a face fata cursei lungi a suspensiei, asa ca am confectionat din wormgear-uri, rezultatul se poate vedea in poze.

astept pareri si intrebari legate de acest model si nu numai
Fişiere ataşate
DSC05879.JPG
DSC05879.JPG (143.03 KiB) Vizualizat de 1094 ori
DSC05872.JPG
DSC05872.JPG (137.95 KiB) Vizualizat de 1094 ori
DSC05866.JPG
DSC05866.JPG (117.01 KiB) Vizualizat de 1094 ori

george.andrei
gură spartă
gură spartă

Re: Trial Truck - Jeep Rubicon - The Big Boy !

Mesaj de george.andrei » Vin, 21 Septembrie '12, ora 00:37

alte poze
Fişiere ataşate
DSC05886.JPG
DSC05886.JPG (131.3 KiB) Vizualizat de 1093 ori
DSC05897.JPG
DSC05897.JPG (122.41 KiB) Vizualizat de 1093 ori
DSC05880.JPG
DSC05880.JPG (133.72 KiB) Vizualizat de 1093 ori

george.andrei
gură spartă
gură spartă

Mesaj de george.andrei » Vin, 21 Septembrie '12, ora 00:39

alte poze
Fişiere ataşate
DSC05903.JPG
DSC05903.JPG (183.46 KiB) Vizualizat de 1093 ori
DSC05900.JPG
DSC05900.JPG (110.34 KiB) Vizualizat de 1093 ori
DSC05898.JPG
DSC05898.JPG (125.45 KiB) Vizualizat de 1093 ori

geo2087
gură spartă
gură spartă

Mesaj de geo2087 » Vin, 21 Septembrie '12, ora 02:51

Wow.. arata foarte bine. Pare si puternic. Imi plac suspensiile. Vad ca ai multe link-uri, si sun si din alea de 9 :D Ai putea pune un detaliu cu drive-shaft-urile? Caroseria e foarte bine construita.

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Vin, 21 Septembrie '12, ora 14:26

Wow, super tare! E asa de mare.. si de tare :D :D :D
Felicitari pentru tot, arata foarte bine, imi place foarte mult caroseria si suspensiile ;)
Am niste intrebari:
-ai folosit clutchgear la motorul M care e conectat la intrerupatorul farurilor?
-poti pune niste poze cu sasiul, fara caroserie, si cu cum se face reglarea pe inaltime a suspensiilor ? e ca la 8297?
-care e faza cu drive-shaft-urile telescopice? La ce ajuta?
-ai folosit link-uri de 9 studs, chiar si acolo in fata, ca la Unimog. Intrebarea e: la ce ajuta si cum... functioneaza? Nu are ,,joc" lateral puntea?

Oricum, inca o data felicitari! :D

P.S. Foarte bune detalii - stergatoarele ;)
P.P.S. Nu-i poti face un video? :D
Ultima oară modificat Vin, 21 Septembrie '12, ora 16:22 de către Razvy_cluj_ro, modificat 1 dată în total.

valy12
comunicativ
comunicativ

Mesaj de valy12 » Vin, 21 Septembrie '12, ora 14:47

:0 :0 superb!! e pur si simplu ca un obiect din rai e super tare realizat imi place cum l-ai facut adica modelul si toate detaliile dar am o intrebare in poza nu am vazut prea bine masina, are suspensie???
Im lego fan!Lego is my life.

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Vin, 21 Septembrie '12, ora 14:56

@valy12, da CLICK pe poze si se vor face mari ;) Atunci vei vedea ca jeepul are suspensie :)

N33
gură spartă
gură spartă
Judet: Maramures

Mesaj de N33 » Vin, 21 Septembrie '12, ora 15:56

Arata chiar bine,snt din ce in ce mai bune,ma tem ca pierde putere din cauza greutatii.Vad cateva solutii chiar bune si imi plac si suspensiile,cam cat de moi sunt ?

tonicodrea
gură spartă
gură spartă

Mesaj de tonicodrea » Vin, 21 Septembrie '12, ora 22:18

Foarte tare!Eu nu ma prea pricvep la Technic,dar vreau sa ma Technic-uiesc :D

george.andrei
gură spartă
gură spartă

Mesaj de george.andrei » Lun, 24 Septembrie '12, ora 20:43

ms tuturor de comment-uri, ma bucur ca va place si voi incerca sa va raspund intrebarilor, sper sa nu sar peste niciuna.

- intrerupatorul de lumini are clutch, singurul clutch montat pe masina

- pentru poze mai multe cu sasiul intrati pe link-ul de la finalul comment-ului meu

- reglarea pe inaltime a amortizoarelor se face "banal" prin scoaterea amortizoarelor din locasurile lor si montate mai sus sau mai jos cu o gaura cu ajutorul pinilor, am vrut sa fac sistemul de pe 8297 dar ingreunam cam tare sasiul + ca lipsa spatiului in si pe sasiu era limitat.

- driveshafturi telescopice: sunt 2 wormgear-uri lipite precis exact pe gaura (cruce) astfel ca un ax de 7studs de exemplu, poate aluneca in interiorul shaft-ului cu usurinta. In cazul Jeep-ului meu, treaba sta astfel: datorita cursei lungi a puntii pe suspensie atat in cursa verticala cat si pe diagonala la urcarea unui obstacol, distanta dintre u-joint-uri nu este egala, asadar nu puteam monta un ax de 6 sau 7 pt ca la un moment dat iesea dintr-o parte sau alta dintr-un joint. Astfel am creat acest wormshaft dublu, in care axurile de 3 (in cazul meu) se pot misca in voie, neatingandu-se deloc, iar atunci cand masina este pe plan normal axurile au o anumita distanta intre ele, iar cand se urca un obstacol iar amortizorul este comprimat, axurile din interiorul wormshaftului se apropie, este o "chestiune" calculata, si nu au cum sa scape din interiorul shaftului orice s-ar intampla, decat daca se desprinde minim un link de 9 studs. O sa fac si o poza cu acest driveshaft.

- link-urile de 9: 4 sunt puse in "V", cele 2 link-ri de sus au V-ul cu deschidere de la punte spre sasiu, iar cele 2 link-uri de jos au V-ul cu deschiderea invers, de la sasiu catre punte. Daca le-as fi pus paralele pe toate 4, puntea ar fi avut un joc lateral incredibil. Al cincilea link de 9 montat in fata puntii, este folosit de Unimog 8110 (in varianta link de 6 studs), dar eu m-am inspirat din Jeep-urile americane de Crawling, iar rolul lui este de a indeparta pe cat posibil jocul lateral al puntii, si chiar reuseste 99%.

- voi face si un video, sper in week-end, as vrea sa-l scot la teste intr-un parc, sa vad ce pot face

- greutatea (2098 grame) nu este foarte mare si sa va spun de ce: polonezii, cei mai tari in concursuri de TT si in TT-uri, vin cu diverse TT-uri care mai de care mai grele, printre ele am observat si un TT de 2200 de grame cu un singur motor XL pe tractiune!! si mergea chiar bine. Iar eu la aproape 2100 am 2 motoare XL, ceea ce inseamna 2x cuplu. Alta chestie interesanta la polonezi, au calculat ca un motor XL "duce" bine un TT de 1350grame, deci daca as pune dublul greutatii calculate de ei tot ma incadrez bine.

- amortizoarele sus chiar rigide, iar in contextul in care le-am pus eu, stau chiar bine, atunci cand asez cu mana modelul pe o suprafata, amortizoarele nu se comprima aproape deloc, deci sunt foarte tari.

mai multe poze aici :
http://www.mocpages.com/moc.php/341530

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Mar, 25 Septembrie '12, ora 16:30

Mersi tare mult pentru ,,explicatii"! :D Acum inteleg care e faza driveshafturile ;)