Red Trial Jeep

Scrie răspuns
Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Red Trial Jeep

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Mie, 11 Aprilie '12, ora 12:20

In sfarsit am reusit sa postez acest MOC, facut ,,pe" sasiul unui Jeep de-al lui Nico71 . L-am facut in ianuarie, in 4 zile : in 2 sasiul, in 2 caroseria.

Are 1 motor XL, 1 motor M, 1 BB si 1 receiver, Capota care se deschide, sub care se afla motorul V6 si, ce imi place foarte mult e ca Batery Box-ul se ia foarte usor (iei bordul, aripa rotii fata-stanga, si o parte laterala).

Are arcuri mici gri, care se lasa vreo 2 mm deoarece caroseria a putin mai grea decat cea a jeepului lui Nico71.

Se descurca foarte bine pe orice fel de teren : rampa, teren accidentat, zapada, carti, picioarele mele roflol etc...

[flickr]7067076715[/flickr]

Sperca va place! Va rog sa va scrieti parerea! ;)

Mai multe poze aici:
http://www.flickr.com/photos/razvy_cluj ... 067076933/

N33
gură spartă
gură spartă
Judet: Maramures

Re: Red Trial Jeep

Mesaj de N33 » Mie, 11 Aprilie '12, ora 14:55

Da e fain,pe mine ma intereseaza mai mult un video despre cum se descurca.

Nu poti sa dai date technice ? Cum este facut interiosul,cum ai facut reductia,directia etc etc ... sau totul e copiat ?
Oricum caroseria arata bine,se potriveste culoare rosie :)

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Mie, 11 Aprilie '12, ora 18:05

Interiorul, pai uite pun acum o poza sa vezi. Bordul se scoate (el tine BB-ul in loc) si scaunele se pot misca.

Imagine

Cam urat spus copiat, dar, da in mare parte sasiul e facut cam la fel. N-am avut destule piese din astea (3 din 5 necesare) asa ca am improvizat la punti :

Imagine

Reductia e aceeasi de 1:5/ 5:1 (nu mai stiu sigur cum se scrie) ; nu am vrut sa ma bag la motoare, angrenaje pt a merge la fel de bine ca si originalul.

La directie am improvizat, fiindca nu aveam piesa aiadintata lunga . Am ,,prelungit" piesa asta cu cateva piese si a iesit :)

Cat despre video, ahhhhh, da-l in colo ca din ianuarie ma tot chinui sa-l fac si tot n-am gasit un program care sa-l accepte youtube ; e drept ca n-am incercat prea multe, dar din moment ce nu sunt expert in downloadat programe si facut video-uri (degeaba) iti dai seama ca mi-a luat cam mult timp.

Ma poate ajuta cineva, sa-mi dea un program care stie sigur ca merge usor si bine si il accepta youtube?

P.S. :(( Nu mai zice nimeni nimic? Ceva pareri, comentarii, etc...? roflol

LaGrange
comunicativ
comunicativ

Mesaj de LaGrange » Mie, 11 Aprilie '12, ora 18:56

In sfarsit vad si eu ce MOC ai tu la avatar aici pe forum :D E dragut, totusi. Te-ai inspirat intr-o oarecare masura dupa vreun model real? Vad o corcitura de Jeep Wrangler cu Ford Bronco :D

Asa, si acuma chestiile amuzante :P Cum de nu l-ai prevazut cu usi care sa se deschida? Si eventual si in spate ceva 'care sa se deschida'. Legat de suspensii...mi se pare mie sau forteaza putin arcurile (par ca stau un pic indoite) sau le-ai prevazut cu un element mobil in partea de sus? Pe viitor, daca faci rost, cred ca si estetic si functional ar merge bine cate 2 perechi de arcuri pe fiecare roata. A, si inca ceva...cam ce greutate are?

Pentru 4 zile de constructie, e bine. Ce poti face in 40 de zile de constructie?

P.S. Demultiplicarea e 5:1 (intotdeauna cand scrii vreun raport de-asta, gandeste-te ca motorul e primul (in stanga) - 5 rotatii - si roata (angrenajul ce urmeaza) ultima - 1 rotatie. Daca ar fi fost 1:5, ar fi fost overdrive).
Now for wrath. Now for ruin. And the red dawn!

N33
gură spartă
gură spartă
Judet: Maramures

Mesaj de N33 » Mie, 11 Aprilie '12, ora 19:34

Hmmm

Ai improvizat destul de bine :p
Cred ca ar trebui sa copiezi puntile mele ca sunt foarte bune roflol
Daca ma gandesc mai bine nu imi place cum ai rezolvat directia pentru ca mi se pare ca nu are loc de miscare,poate ma insel...

Pai in rest seamana cu al meu pentru si eu l-am construit asa,doar ca arata urat .. nu am habar (si nici piese) cum sa fac o cabina din aia faina !

Un raspuns pt:
Cum de nu l-ai prevazut cu usi care sa se deschida?
Unele jeppuri si masini de trial nu au usi care se deschid din cauza roll cage-ului :D

mad_horax
Former Ambassador
Former Ambassador

Mesaj de mad_horax » Mie, 11 Aprilie '12, ora 20:40

Imi place jeepul tau.
Sper sa se comporte la fel de bine si pe teren, intr-o competitie de trial. Aia pe care tot speram ca o sa o facem cu totii.... :D

Vrem mai multe date, daca poti, de genul greutate, garda la sol, viteza , care e data de rotile dintate folosite, ce panta urca etc. Rotile sunt de 94?

In orice caz, felicitari pentru masinuta, are forma frumoasa si cabina la fel.

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Mie, 11 Aprilie '12, ora 22:10

@LaGrange, nu m-am inspirat dupa niciun model real, e... ce a iesit din imaginatie roflol
Cat despre usi, nu avea rost sa le fac... (ce, jeepul lui nico sau jeepurile de safari au usi? :p ) Nu avea rost sa fac alte chestii care sa se deschida fiindca ingreuna jeepul si nu mai aveam piese rosii, lungi de 15 studs :billiam:
Nu inteleg ce vrei sa spui cu arcurile :? au gaura in O asa ca nu aveam cum sa le prin fix ; sau daca te referi la cum stau, sunt apasate vreo 2-3mm pe fata... :)
Ce pot face in 40 zile de constructie? Cam tot ceva la fel de bun, chiar si daca muncesc intens. Vreau sa zic ca tot aceeasi minteconstruieste si tot aceleasi piese (putine) sunt :) .
@N33, in legatura cu directia, ai dreptate, rotile nu stau chiar la maxim intoarse, s-ar mai putea misca vreo 5 mm. Oricum e bine asa, fiindca nu are diferentiale asa ar fi fost mai rau daca s-ar fi rotit mai tare :D
@mad_horax, greutate : ~1600 g cu baterii, viteza : ? Mai rapid ca al lui nico, fiindca el are diferentiale. Garda la sol: nu m-am gandit dar gandeste-te ca poti rostogoli o roata de 62mm pe sub ea roflol . Nu stu ce panta urca, n-am putut face testul fiindca n-am o place, sau 2 scanduri pe aici...

P.S. Daca as fi spus toate astea pana acum, n-ati mai fi avut ce intreba :p
P.P.S. Trebuie sa mentionez ca acesta e cel mai ,,longeviv" MOC de-al meu : a rezistat din 16 ian. pana in 10 aprile roflol

badgogo
gură spartă
gură spartă

Mesaj de badgogo » Mie, 11 Aprilie '12, ora 23:31

Fain ti-a iesit .
Eu as mai fi lucrat un pic la partea fata. Parca are farurile prea mari. Si ar fi fost interesant daca-i faceai o grila la radiator mai mare si care sa iasa in evidenta, eventual cu niste piese gri. Oricum felicitarile mele.
Cred ca ar fi cazul sa ma pun si eu un pic pe treaba. Poate de sarbatorile astea o sa am mai mult timp liber.
Ma tot bate gandul sa fac un TT cu rotile lui 8466. Oare nu sunt prea mari?

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Mie, 11 Aprilie '12, ora 23:46

Frumos MOC-ul! Vad ca nu ai facut puntile exact ca cele ale lui Nico... de fapt ale tale par chiar mai rigide :) Despre caroserie nush ce sa zic. Personal ti-as recomanda ceva facut din axuri, sa iasa un rock-crawler. Cred ca mai reduci din greutate asa.

Mi-ai facut o pofta nebuna de MOC-uit un TT. Am in plan ceva cu o cutie de viteze si poate reusesc sa pun roti de power-puller si eventual 2 motoare XL. Din pacate nu prea am timp acum :(

Legat de rotile de 94.... nu iti aluneca janta pe cauciuc? Eu mi-am luat unele second-hand si aluneca ingrozitor. Ai vreo solutie? Cred ca voi ajunge sa le lipesc cu ceva, sau sa le incalzesc putin...poate se dilata cauciucul si adera mai bine (?!?) :P

george.andrei
gură spartă
gură spartă

Mesaj de george.andrei » Mie, 11 Aprilie '12, ora 23:52

eeeeee - in sfarsit Razvan a fost destul de amabil incat sa ne impartaseasca si noua "avatarul" sau :)

e foarte misto, arata betoooon, cu toate ca sasiul nu-ti apartine nu-i nimic, ai venit cu o caroserie ce poarta "semnatura" @razvy_cluj_ro ;), care e foarte tare, cu toate ca, de ce sa nu recunoastem, nu aduce prea mult cu un Jeep. O sa incerc sa-mi storc creierii un pic si poate iti gasesc asemanarea cu un model adevarat. Poate un Mitsubishi Pajero 2Doors, sau ... ma mai gandesc :D .

felicitari, e prea misto, two-tone rosu-negru, elemente de caroserie bine reliefate, roti de 94 care ii stau bine, scaune, motor fake V6 etc.

p.s.: nu pot verifica dar te cred pe cuvant ca merge "brici" 8)

badgogo
gură spartă
gură spartă

Mesaj de badgogo » Joi, 12 Aprilie '12, ora 00:25

thedutch21 scrie:Legat de rotile de 94.... nu iti aluneca janta pe cauciuc? Eu mi-am luat unele second-hand si aluneca ingrozitor. Ai vreo solutie? Cred ca voi ajunge sa le lipesc cu ceva, sau sa le incalzesc putin...poate se dilata cauciucul si adera mai bine (?!?) :P
Am gasit odata un mic tutorial cum sa scapi de problema alunecarii cauciucului dar din pacate nu mai imi amintesc unde.
Ideea e sa scoti cauciucurile ( de 94) si sa introduci in interiorul lor cauciucuri de la roti mai mici. In tutorial intrau exact 6 bucati . Merita sa incerci. Poate scapi de respectiva problema.

Razvy_cluj_ro
gură spartă
gură spartă

Mesaj de Razvy_cluj_ro » Joi, 12 Aprilie '12, ora 11:21

@badgogo, nu m-am gandit sa fac o grila i fata, dar mersi de idee ;) In viitor voi face un jeep suzuki vitara (nu pt. trial) si acolo voi pune un fel de grila :)
Nu stiu ce sa zic, daca stapanesti bine moc-uitul si stii sa faci chestii rigide ( roflol cam greu...) si daca ai 2 motoare XL, ar fi super sa faci un TT cu roti de PP.
@thedutch, nu l-am cu bare fiindca nu vroiam sa fie rock-crawler, sasiul nu e prea bun pt asta, plus ca mie imi place si ca masinile sa arate bine roflol 8) :)
Nu imi aluneca, desi odata le-am invartit eu si ziua aia tot asa mergea... se invartea inauntru. Am vazut undeva cum sa scapi de problema asta, asa cum zice badgogo : viewtopic.php?f=2&t=553
@andrei.george, am facut un video cu el, prin casa, pe zapada, dar ... :x :x :x :x :x :x :x :x :x ca nu ma descurc cu programele astea de editat filme!!!!