Santa Claus Jeep Wrangler

Scrie răspuns
mad_horax
Former Ambassador
Former Ambassador

Santa Claus Jeep Wrangler

Mesaj de mad_horax » Mie, 29 Februarie '12, ora 09:39

Este un 4X4 cu 2 motoare NXT si comanda bluetooth prin intermediul CPU Brick NXT.
Suspensie individuala pe fiecare roata, roti de 81. Transmisie dubla la tractiune. Factor de demultiplicare la tractiune 1:8.33. Greutate 1,5Kg.
Este masinuta pregatita de mine pentru intalnirea din Bucuresti.
DSC01072.JPG
DSC01072.JPG (64.52 KiB) Vizualizat de 1643 ori
DSC01075.JPG
DSC01075.JPG (65.11 KiB) Vizualizat de 1643 ori
DSC01076.JPG
DSC01076.JPG (60.21 KiB) Vizualizat de 1643 ori
DSC01078.JPG
DSC01078.JPG (61.52 KiB) Vizualizat de 1643 ori
DSC01079.JPG
DSC01079.JPG (67.87 KiB) Vizualizat de 1643 ori

dinutu
gură spartă
gură spartă

Re: Santa Claus Jeep Wrangler

Mesaj de dinutu » Mie, 29 Februarie '12, ora 10:20

Cine ti-a spus sa vopsesti rotile cu negru? roflol Foarte cool jeepul, Mos Crcaiun e mandru de tine roflol Din pacate, o sa mai dureze ceva la mine :(( Foarte tare jeepul, sper ca si performantele lui sunt la fel, felicitarile mele si multe inainte :D

P.S Si andrei.george coace ceva :twisted: roflol
P.P.S Anuntati-ma si pe mine cand va intalniti ;)
Va salut si va respect,
Dinu Busegeanu

I just want de best, the best or nothing!

mad_horax
Former Ambassador
Former Ambassador

Mesaj de mad_horax » Mie, 29 Februarie '12, ora 10:30

Mersi pentru aprecieri Dinutzu.
Oameni buni! Desi nu e LEGO-istic, am vopsit jentile cu negru dupa o IDEE de-a lui DINUTZU! Recunosc!

legowako
guraliv
guraliv

Mesaj de legowako » Mie, 29 Februarie '12, ora 13:50

Salut si felicitari pentru MOC !
Am vazut ca folosesti un clutch gear pentru directe ....te-as sfatui sa o schimbi la o competitie pentru ca e foarte posibil sa se roteasca in gol la un obstacol
Sunt curios cum merge :D poti pune un filmulet ?
legatura individuala la roti ma face sa fiu putin sceptic pentru ca eu personal nu prea am incredere in legatura cardanica pentru transmiterea puterii
Si as mai avea o singura intrebare cu ce ai facut legatura bluetooth ..cu alt nxt brick sau cu telefonul?
P.S A iesit foarte fain
Good luck !

N33
gură spartă
gură spartă
Judet: Maramures

Mesaj de N33 » Mie, 29 Februarie '12, ora 14:49

Arata bine dar rotile sunt prea afata ... oricum nu stiu cum se descurca aceste suspensii in trial dar dupa cum am vazut eu nu sunt recomandate ... oricum e bine.

Felicitari pentru design arata bine,mi nu mi-a iesit asa bine pana acum roflol

Chiar cum este mai exact legatura aia prin bluetooth ?

Cat despre vopsit,cum crezi ca fac unii cu piesele alea aurii sau argintii de pe BL ? :)

mad_horax
Former Ambassador
Former Ambassador

Mesaj de mad_horax » Mie, 29 Februarie '12, ora 15:02

@Legowako: Multumesc pentru aprecieri.

Am schimbat clutchgear-ul mai ales ca din cauza constructiei nu puteam sa il amplasez prea aproape de motor.

Transmisia este "oarecum individuala". Puntea din spate e antrenata de motorul din spate care este cel de tractiune. Acolo am axuri si jointuri pentru fiecare roata, unde forta de torsiune e destul de mica avand in vedere faptul ca demultiplicarea 1:3 se face la roti. Cel mai probabil axul o sa reziste fara probleme la articulatia rotii.
Apoi merg cu transmisia spre fata, pe doua cai, reducand astfel sarcina pe axuri spre puntea din fata, unde fac aceeasi demultiplicare ca la puntea din spate.

Masinuta o comand de pe un smartphone Android. Sunt destule aplicatii care comunica cu brick-ul.

Am o problema pe care din pacate nu prea am cum sa o rezolv: centrul de greutate prea sus. La rampe de inclinatie > 45, se rastoarna pe spate.

O sa fac cat mai curand un filmulet cu ce poate face si il voi posta.

mad_horax
Former Ambassador
Former Ambassador

Mesaj de mad_horax » Mie, 29 Februarie '12, ora 15:09

@N33: Multumesc pentru aprecieri si sustineri

Rotile sunt in afara din cauza suspensiilor individuale pe fiecare roata. Am folosit piese conventionale, lift-uri de 5. In plus, latimea se mareste si din cauza motorului NXT care este montat direct pe punte.
Oricum , masinuta e o solutie cel putin ciudata pentru TT, de acord. Dar voi participa cu ea, pentru ca am proiectat-o sa aiba putere in roti. E un test, de fapt.

Comand masinuta de pe Android 2.3 si aplicatia NXT Remote Control. Brick-ul NXT primeste semnalele de comanda si controleaza motoarele.

legowako
guraliv
guraliv

Mesaj de legowako » Mie, 29 Februarie '12, ora 17:31

Ti-as recomanda sa latesti putin partea de sus astfel incat sa se alinieze cu rotile si sa mai adaugi putina greutate ... un fel de balast ar trebui sa ii dea putina stabilitate
Intrebam de bluetooth pentru ca eu nu am reusit sa gasesc un app pentru iPhone
Sper ca am fost de ajutor

mad_horax
Former Ambassador
Former Ambassador

Mesaj de mad_horax » Mie, 29 Februarie '12, ora 17:46

As fi vrut eu sa reusesc sa fac mai lat, dar orice adaugare de greutate este in detrimentul randamentului. In plus, suspensiile au o plaja destul de mare (suspensii hibride) si e posibil ca ocazional, la denivelari rotile sa se atinga de caroserie, mai ales cele din fata, care cotesc.

Pentru iOS este aplicatia LegoDrive (Cydia), care iti permite sa comanzi doua motoare in stil tanc prin inclinarea telefonului.

george.andrei
gură spartă
gură spartă

Mesaj de george.andrei » Joi, 01 Martie '12, ora 13:57

super tare !

imi place, e super tare, ma bucur ca ai ajuns la un rezultat bun cu TT-ul NXT,
abia astept sa-l vad ce poate (live in parcul Carol - cum trece zapada) si sa facem un test drive :D

amortizoarele hibride - super tari, se vede ca au o cursa mult mai lunga a miscarii, imi place cum le-ai prins de caroserie.

caroseria - in alb-rosu fara alte culori implicate - cool, cu detalii bine conturate pt bari de protectie, faruri, parbriz si partea de protectie din spate.

suspensiile independente - ti-au iesit bine, cu toate ca rotile sunt cam departate una de alta (stanga-dreapta) nu prea aveau cum sa-ti iasa altfel, maxim 2 studs mai putin in latimea sasiului in dreptul prinderii puntii.

rotile de 81 - cam micute pt model, ar fi mers perfect niste roti de 94 dar deh nu toata lumea are, in concluzie - merge si asa :)

per total ti-a iesit foarte tare, baieti trebuie sa ne pregatim puternic, avem aici un concurent serios :)

@dinutu - ti-am pregatit ceva special, nu unul ci 2 TT-uri , un buggy (din axle-uri si conectori) si un Jeep Rubicon in 4 usi. Sper sa ne vedem la test drive cat de curand.

@H - nota 10+

mad_horax
Former Ambassador
Former Ambassador

Mesaj de mad_horax » Joi, 01 Martie '12, ora 18:56

Multumesc George pentru aprecieri.

Am facut un fimulet in casa, nu prea reusit, a fost cam greu sa filmez si sa si conduc in acelasi timp.
Viteza video e 2X

http://www.flickr.com/photos/42140905@N ... hotostream

N33
gură spartă
gură spartă
Judet: Maramures

Mesaj de N33 » Joi, 01 Martie '12, ora 21:06

Cred ca esti foarte musculos daca ai banci de antrenament acasa roflol

La prima curba am vazut ca ai probleme cu directia ... adica nu chiar probleme,nu poti sa iei curbele asa stanse.

Eu cu mult noroc am reusit sa rezolv problema,dar nu este pentru aceste suspensii ... oricum.

Vad ca mai apare cat de cat in video si telefonul,mai bine il pui sa vedem cum il conduci sau incerci sa-l scoti de tot,cere un pic de ajutor sau ceva ;) sau pune camera pe un tripod ;)

legowako
guraliv
guraliv

Mesaj de legowako » Joi, 01 Martie '12, ora 22:12

Salut
Faina masina :D
Apropo de directie ... folosesti diferential ?
Asta ar trebui sa rezolve directia si daca il faci si cu locking n-ar trebui sa ai nici un fel de probleme
Tot n-am reusit sa gasec un app pt ios si nici pentru symbian ( am incercat softul lor dar nu reusesc sa fac pair :( )