SUPERCAR RC

cutzish
vorbăreț
vorbăreț

Re: SUPERCAR RC

Mesaj de cutzish » Mar, 14 Octombrie '14, ora 22:25

braker23 scrie:Felicitari, ti-ai construit o super masina RC, e chiar pacat ca trebuie s-o dezasamblezi.
Pe mine asta ma incanta cel mai mult la lego technic, cum ai terminat ceva iti fuge mintea la alt proiect desfaci si o iei de la inceput.

cutzish
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de cutzish » Dum, 19 Octombrie '14, ora 14:00

Pentru ca au aparut sugestii legate de curse si event-uri urmatoare cu lego technic m-am jucat un pic incat sa fac un vehicul usor cat sa poata functiona cu output-ul interior al motoarelor care are o viteza mai mare decat cel exterior dar si un cuplu mai mic. E distractiv sa faci un triciclu d'asta care sa si derapeze la nevoie dar are limitari formale destul de mari.
Viteza teoretica ( pentru ca nu pot masura viteza efectiva am facut doar calcule matematice ) e de 12.5 km/h

lapsanszkitamas
gură spartă
gură spartă
Judet: Mures

Mesaj de lapsanszkitamas » Dum, 19 Octombrie '14, ora 16:52

driftuir Drifturi DRIFTURI!!!!! :D Sunt in al 9lea cer (ma rog, a 9a curba... sau parcare) roflol

PS: saraca dacie roflol
Follow LapsiKocka - Instagram - Youtube - Facebook

talex
gură spartă
gură spartă

Mesaj de talex » Dum, 19 Octombrie '14, ora 17:45

Ce fain e Trikeul! Ma face sa ma gandesc la un Morgan, ft tare!
Follow the LEGO Batman adventures: http://instagram.com/alexnocturnal

cutzish
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de cutzish » Dum, 19 Octombrie '14, ora 22:42

lapsanszkitamas scrie:PS: saraca dacie roflol
pai da... saraca dacie a patit-o pentru ca tot eu filmam si tineam telefonul destul de incomod si m-am uitat un pic in telefon si direct in roata. piesele sunt destul de rezistente. pierd cam 1-2 pini dupa o sedinta de exterior.

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Lun, 20 Octombrie '14, ora 09:26

Draguuut! Am vazut ceva asemenator si la Sariel (http://sariel.pl/2014/04/torpedo-trike/), construit doar pt viteza... se pare ca el a ajuns pe la 20km/h, dar cu roti mai mari. Anyway, RC rule la domeniul asta! :)

Nu am incercat foarte mult RCurile outdoors dar vad ca telecomanda are o raza mare de acoperire. Mi-ai facut pofta de MOCuit cu ele :D

cutzish
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de cutzish » Lun, 20 Octombrie '14, ora 09:33

Mai e o diferenta la ce a facut sariel, pe langa rotile mai mari si mai subtiri. Eu folosesc acumulatori reincarcabili care sunt la 1.2v, adica tensiunea totala e de 7.2v fata de 9v cat ar insemna 6 baterii normale si prin urmare viteza de rotatie a output-ului interior scade de la aprox 1000 rpm la 700 rpm . De aici si scaderea vitezei cu 30%.
Si nu pot folosi baterii obisnuite doar pt showcase , a trebuit sa mesteresc rc unit-ul si sa ii lipesc un condensator extra si e reglat pt tensiunea de 7v .Pe termen lung e o suma mare de bani bagata in baterii pt ca rc unit-ul "mananca" bateriile in cam o ora de functionare.

braker23
gură spartă
gură spartă
Judet: Cluj
Flickr: https://www.flickr.com/photos/braker23/

Mesaj de braker23 » Lun, 20 Octombrie '14, ora 10:00

Felicitari pentru Trike, foloseste un minim de piese, e rapid si pare distractiv de condus.

Chiar ca mi-a amintit de Torpedo Trike a lui Sariel, dar nu am numai 2 roti de motocicleta, sa incerc sa fac si eu una. Probabil la primavara.

Mersi de informatia despre bateriile reincarcabile, e bine de stiut :)

thedutch21
gură spartă
gură spartă

Mesaj de thedutch21 » Lun, 20 Octombrie '14, ora 13:40

bracker, pune rotile mari pe spate, pt tractriune (cred ca e suficienta si doar una), iar pe fata.. ceva roti cat mai subtiri/usoare. va arata ciudat, dar vei obtine o tricicleta (:p) rapida.

braker23
gură spartă
gură spartă
Judet: Cluj
Flickr: https://www.flickr.com/photos/braker23/

Mesaj de braker23 » Lun, 20 Octombrie '14, ora 14:03

Zici tu ceva, mersi de pont thedutch, dar eu tin mult la design, asa ca o sa astept pana gasesc inca 2 roti pe ebay. As pune 2 pe spate, pentru stabilitate. Oricum, doar la primavara, acuma am alte proiecte in lucru si multe seturi de completat ;)

cutzish
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de cutzish » Lun, 20 Octombrie '14, ora 18:03

Pentru orice informatii tehnice privind aspecte tehnice ale lego-ului technic eu folosesc site-ul lui Philippe "Philo"Hurbain
http://www.philohome.com/tech.htm