ARO 244 REMASTER

Scrie răspuns
Ioan
tăcut
tăcut
Judet: Teleorman

ARO 244 REMASTER

Mesaj de Ioan » Mie, 24 Iulie '24, ora 12:06

Am revenit după aproape doi ani cu un cont și o viziune nouă asupra proiectului mai vechi, aroul.
Există tot în varianta digitală, dar am de gând să achiziționez piesele cât mai curând.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Sunt mulțumit de cum arată până acum, dar sunt conștient că ar mai fi loc de îmbunătățiri la aripi și spate, cred eu.

Iată aici câteva caracteristici ale modelului:
- dimensiune 30x15studs
- tracțiune integrală (nu avem diferențiale 🥲)
- un motor L pentru mișcare și unul servo pentru direcție
- cutie de baterii 9V (pare puțin cam înaltă totuși)
- suspensii
- caroseria și șasiul sunt acum o singură piesă, nu se mai conectează cu pini

Am terminat acum cu prezentarea proiectului, și aștept recomandările voastre, celor care ați avut răbdare să citiți până aici, cu privire la model și la locul de unde se pot achiziționa cel mai simplu piesele.

Mulțumesc în avans

Balaur87
vorbăreț
vorbăreț
Judet: Bucuresti
Flickr: https://flic.kr/ps/3Y4ptN

Re: ARO 244 REMASTER

Mesaj de Balaur87 » Joi, 25 Iulie '24, ora 08:43

nu ma pricep la tehnic dar dpdv estetic arata destul de bine

Balaur87
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de Balaur87 » Joi, 25 Iulie '24, ora 08:46

cred ca piesele le cumperi de pe bricklink...sau de pe brickdepot dar acolo sunt mai scumpe si nu gasesti mereu ce-ti trebuie

Ioan
tăcut
tăcut

Mesaj de Ioan » Joi, 25 Iulie '24, ora 12:48

Mulțumesc pentru recomandare!
Referitor la piesele electrice (motoare, cutie de baterii și telecomandă) mă gândeam să le achiziționez de pe aliexpress, întrucât par să fie relativ rare (și implicit scumpe). Ceva greșit cu această idee?

Balaur87
vorbăreț
vorbăreț

Mesaj de Balaur87 » Joi, 25 Iulie '24, ora 14:37

un raport calitate pret ne dorim toti (cred) deci nu ar fi vreo problema, dar sa-si dea tehnicienii cu parerea ca sunt destui si cu experienta aici pe forum

Lixander
guraliv
guraliv

Mesaj de Lixander » Vin, 26 Iulie '24, ora 23:01

Modelul arată bine, aduce a ARO. Din punctul meu de vedere, dacă vrei să mai te "joci" cu proporțiile, încearcă la o scară ceva mai mare. Îți va fi mai ușor.
De asemenea, încearcă Studio. Are ceva erori, dar are opțiunea de a adăuga referințe https://studiohelp.bricklink.com/hc/en- ... ence-Image
Piesele aș recomanda să le iei de pe Bricklink, întrucât Brickdepot le vinde la prețuri mari, cantități mici, iar piese noi nu prea vezi la ei.
La electronice, te înțeleg.........eu folosesc Mould King. Alte branduri în care m-aș mai încrede ar fi CaDa.
Fii atent însă cine este vânzătorul pe AliExpress/ Bricklink și cât e livrarea la magazinul/ele pe care le selectezi pe Bricklink.

Ioan
tăcut
tăcut

Mesaj de Ioan » Sâm, 27 Iulie '24, ora 12:07

Modelul este făcut, iîntr-adevăr în studio, cu care am mai lucrat de câteva ori.
Referitor la scară, cam atât de mare am vrut să iasă, să fie apropiat de seturile lego oficiale, cum ar fi 42093 sau 42123, poate chiar să intre pe platforma 42098.

Mulțumesc și pentru recomandarea de motoare, voi încerca să dau o comandă poate luna viitoare

Lixander
guraliv
guraliv

Mesaj de Lixander » Sâm, 27 Iulie '24, ora 13:07

Ioan scrie:
Sâm, 27 Iulie '24, ora 12:07
Modelul este făcut, iîntr-adevăr în studio, cu care am mai lucrat de câteva ori.
Referitor la scară, cam atât de mare am vrut să iasă, să fie apropiat de seturile lego oficiale, cum ar fi 42093 sau 42123, poate chiar să intre pe platforma 42098.
Oke. Am înțeles acum de ce ai ales scara asta.
Ioan scrie:
Sâm, 27 Iulie '24, ora 12:07
Mulțumesc și pentru recomandarea de motoare, voi încerca să dau o comandă poate luna viitoare
Nicio problemă ;)

Ioan
tăcut
tăcut

Mesaj de Ioan » Dum, 28 Iulie '24, ora 22:47

Revin acum cu o întrebare pentru @Lixander.
Ți-am urmărit munca pe rebrickable de ceva vreme, așa că știu că ai putea să-mi răspunzi la o întrebare referitoare la tipul de suspensie pe care ar trebui să o folosesc.
Din "raportul" generat de studio:

Imagine

Dilema mea este că nu sunt sigur ce tip de suspensie (soft, hard, normal) este indicat să folosesc date fiind dimensiunile și greutatea modelului :thinking:

Lixander
guraliv
guraliv

Mesaj de Lixander » Mar, 30 Iulie '24, ora 21:16

Ioan scrie:
Dum, 28 Iulie '24, ora 22:47
Revin acum cu o întrebare pentru @Lixander.
Ți-am urmărit munca pe rebrickable de ceva vreme, așa că știu că ai putea să-mi răspunzi la o întrebare referitoare la tipul de suspensie pe care ar trebui să o folosesc.
Din "raportul" generat de studio:

Imagine

Dilema mea este că nu sunt sigur ce tip de suspensie (soft, hard, normal) este indicat să folosesc date fiind dimensiunile și greutatea modelului :thinking:
Scuze că răspund greu @Ioan .
Are vreo 500 g cu electronice cu tot, deci s-ar putea să meargă și cu arcurile soft de 6.5L (alea mici).
Eu recomand să îți iei măcar 4x soft și 4x hard de 6.5L, dacă nu mai multe, mai ales din cele hard, încât astea sunt cele mai folosite și le poți folosi și la modele mai grele fie prin montarea a mai multe șocuri fie prin modificare poziției lor, depinde de caz și kg.

Ioan
tăcut
tăcut

Mesaj de Ioan » Mar, 30 Iulie '24, ora 22:01

Lixander scrie:
Mar, 30 Iulie '24, ora 21:16
Scuze că răspund greu @Ioan .
Are vreo 500 g cu electronice cu tot, deci s-ar putea să meargă și cu arcurile soft de 6.5L (alea mici).
Eu recomand să îți iei măcar 4x soft și 4x hard de 6.5L, dacă nu mai multe, mai ales din cele hard, încât astea sunt cele mai folosite și le poți folosi și la modele mai grele fie prin montarea a mai multe șocuri fie prin modificare poziției lor, depinde de caz și kg.
Apreciez răspunsul!
Deci adăugăm în coș suspensiile soft și hard ^^

Am început acum să mai caut din piese prin colecția de modele desfăcute, și pare că am găsit aproape jumătate. Urmează comenzile pentru electrice și piesele rămase 🫡

Lixander
guraliv
guraliv

Mesaj de Lixander » Mar, 30 Iulie '24, ora 23:16

E ceva aproape jumătate :)
În caz că poți/ merge, ai putea improviza anumite piese prin folosirea altora......poate te ajută să mai reduci costurile cu piesele noi.