Pentru cei ce nu au fost prezenti la concursul Snow Trial Paltinis, va prezentam o cronica… nu prea scurta, asa cum ne-am propus initial 😀

Vineri – 20 ian.: Ne-am adunat pe rand cu famillile la Perla Paltinisului, dupa un drum frumos si uscat, dar lung si foarte lung pentru unii, in ordinea in care am reusit sa plecam fiecare: Adrian & family, subsemnatul si Sefa, Matei & mama, Mihai & family, Cristi & family, Iulian & Robert. Dupa ce am ocupat cele 6 camere rezervate de Mihai (multumim inca o data pe aceasta cale pentru implicare), am socializat intai la restaurantul vilei si apoi intr-o incapere de recreere de la parter. Aici am pus la punct modelele ce aveau sa fie aruncate in concurs ziua urmatoare si fiecare am facut cunostinta cu “concurenta”. Unii au stat pana tarziu in noapte sa rectifice modelele.

Sambata – 21 ian: Zi geroasa, in care eram nerabdatori sa ne aruncam in lupta. Ne asteptam sa fie lunga. Am hotarat sa gasim un traseu aproape de vila ca sa tinem modelele la caldura pana ne venea randul.

Impreuna cu Mihai si Tamas am gasit un loc de basm (vizual) sub un brad imens, unde am incropit un traseu ce avea rampa, obstacole, zapada batatorita si afanata, conuri de brad si lemne, tocmai bun pentru a ne testa in lupta creatiile.

Am tras la sorti ordinea de intrare in concurs, ne-am adunat cu totii si cu familiile si chiar daca blocam o carare prin zapada, eram in stare sa mutam muntii din loc ca sa incheiem traseul. Cel putin unii dintre noi.

Cum ziceam, ne asteptam sa fie o zi lunga: 21 masini x 10-12 minute = aproximativ 4 ore. Incepeam concursul in jur de ora 11.30 si ne rugam sa fie inca lumina cand concura ultimul dintre noi. Tamas voia sa plece mai repede ca voia sa se intoarca cu Nic in Tg. Mures iar Edd urma sa plece seara la prietenii lui. Insa Tamas nici nu banuia ce il asteapta…

Nu trebuie sa mai povestesc ce urma sa se intample. Cei care am fost acolo stim, iar voi, ceilalti, veti vedea in filmuletele postate pe canalul RoLug. Din pacate nu toate filmele sunt complete, din cauza descarcarii bateriilor, a greselilor de filmare sau a altor motive subiective.

A fost distractie la maxim! Ne-am simtit bine (ca intotdeauna), a fost spiritul de competitie foarte prezent la toti participantii, au fost dezamagiri din cauza punctelor slabe ale modelelor, fericire datorita terminarii traseului si surprize cu carul!

Au participat 5 concurenti noi axati pe Tehnic (fata de iarna trecuta): Tamas, Cristi, Adrian, Matei si Nic, dintre care 2 s-au clasat pe podium.

Au fost doua “luari la mustata” a locurilor in cadrul clasamentului: Mihai pe Tamas la 3 secunde si Adrian pe Cristi, acesta din urma iesind de pe podium. Au fost abandonuri la plecare (subsemnatul) sau la scurt timp dupa plecare, precum si pe parcurs, din motive tehnice fie ele mecanice sau electrice. Nu a lesinat sau inghetat nimeni pe parcursul desfasurarii concursului. Nu a fost implicat sau ranit niciun animal.

Cert este faptul ca dupa parcurgerea traseului de catre cele 21 de modele, se cunostrea clasamentul final, calcularea punctelor fiind irelevanta pentru cei de pe podium. In schimb, punctele calculate de Bricky dupa criterii riguroase de depunctari pe interventii si punctari in urma sosirii la final pentru fericiti sau opririi pe traseu pentru ceilalti, au contat pentru orgoliul celor din afara podiumului.

Clasamentul final si cu punctele aferente, il puteti vedea in imaginea de mai jos.

9 modele au terminat complet traseul.
Felicitari tuturor concurentilor, in special primilor 5, care au fost diferentiati doar de timpul sosirii la finish, neaplicandu-li-se nici o penalizare.

Dupa ce am terminat cu totii parcurgerea sau incercarile de parcurgere a traseului, ne-am adunat in sala de la parterul vilei pentru a se face calculele finale si a inmana premiile castigatorilor. De fapt, ei si-au ales in ordinea clasamentului, cate unul dintre modelele 42064, 42063 si 42060.

Au plecat apoi spre casa Tamas cu Nic iar mai apoi Edd spre prietenii lui. Noi, ceilalti, am socializat toata seara.

A fost cel mai reusit TT pe zapada de pana acum (a treia editie) datorita concurentilor, modelelor si locatiei.

Multumim tuturor participantilor la concurs si familiilor lor pentru ca le-au fost alaturi. Multumim celor care au filmat, fotografiat, cronometrat sau tinut clasamentul (nu dau nume pentru ca ne-am implicat cu totii).

Ma bucur ca au aparut nume noi de succes in grupul de tehnicieni.

Dupa Sambata 21 ian. – Program de zapada pentru toata lumea. Vreme super cu mult soare si distractie la maxim!

Vedeti mai jos o galerie de imagini si un playlist cu masinile filmate.

Asteptam cu nerabdare sa repetam experienta si la anul!